הפריות- לא מעכלת!! - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי בנות,

אתמול התבשרנו ששבוע הבא אנחנו מתחילים טיפולי פוריות. אני עדיין לא יודעת בדיוק מה זה אומר, אבל מהרגע שהרופא בישר לנו אני לא מפסיקה לבכות.
    די הייתי מוכנה שזה מה שהוא יגיד לנו, אך חשבתי שישלח אותנו לעוד כל מיני בדיקות לפני שנגיע ממש לטיפול.

מה שכן הוא הסביר, ואמר שאינו מומחה לכך, שיעשו לי הרדמה כללית (מפחדת פחד מוות!!!), אצטרך לקחת הורמונים (מנחשת שזה בזריקות- מפחדת עוד יותר פחד מוות!!!) ואז יחזירו לי את הביצית המופרת.

אני עדיין בשוק ולא מעכלת שזה מה שאנחנו הולכים לעבור!!!

מה הסיכוי שזה יצליח על הפעם הראשונה???
    יש לי פחד ממחטים, כשאני הולכת לעשות בדיקת דם אני לא מסתכלת על המחט ולפעמים אפילו משכיבים אותי כדי שלא אתעלף!!
    איך אני הולכת לעבור את זה????????

סליחה על החפירה!!!
    תודה למי שקראה!!!!

לא מפסיקה לבכות!!!
26 תגובות
עמוד 1
  • שלום לך וברוכה הבאה,
    אכן הפריות זה עם זריקות והרדמה, יכולה להגיד לך שאני הכי חששתי מההרדמה וזה השלב היחד הכי כייפי, את לא מרגישה כלום, פשוט נרדמת לכמה דקות ואז מתעוררת.
    אני מאוד מבינה את החששות שלך, גם לי הן היו.
    אז ככה: את הזריקות לא הרגשתי כי קניתי משחה מאלחשת ששמתי אותה כשעה לפני הזריקה והיא הרדימה לי את המקום הנקודתי שמרחתי, אז כבר שתרד לך אבן קטנה מליבך.
    אם הבן זוג לא מפחד מלהזריק (מה שקרה אצלי), לבקשממנו להזריק לך. יש באנטרנט ביוטיוב הסבר בוידאו אייך מסבירים זה לא כזה מסובך, רק שלי אין אומץ להזריק לעצמי לבד.
    מה עוד נשאר... האולטרסאונד שזה החלק שגם לא כואב ובטח כבר עברת כמה כאלה.
    תראי... אצל כל אחת זה אינדיבידואלי מאוד!! אני עברתי יחסית ללא כאבים את הטיפול שתיתי מלאאאאא מים כל הזמן, אכלתי מאוזן ואני מקווה שגם לך לא יהיו כאבים.
    בקשר למתי יקרה הנס הזה שתיהי בהריון, זה אי אפשר לדעת, גם הרופאים לעיתים אומרים שהכל נראה סוף הדרך: הרירית מעולה, העובר נראה בדרגה ממש טובה וכל התנאים טובים ומעולים ובסוף זה לא מצליח ויש מקרים כמו שלי שהכל היה טוב וזה כן הצליח.
    אני עשיתי מחזור טיפול 1 בהפריה הראשונה לא הצליח בחודש לאחר מכן נודע לי שנשאר קפוא אחד, ארטיקון מתוקי, שהצליח לשרוד וממנו אני בהריון כעת. מקווה שהכל יהיה בסדר:)
    מאחלת לך הצלחה רבה מאוד!!! שתקלטי מהר מאוד!!!
  • עוד משהו חשוב מאודדד, כשאת הולכת לעשות בדיקות דם וגם לפני ההרדמה כשהוא מזריק לך את המחט תבקשי במחט של התינוקות. היא ממש עדינה וכמעט ולא מרגישים אותה.
    המרדים הכניס לי את המחט ואני אפילו לא הרגשתי.
    אני באותה סירה כמוך מהבחינה הזאת, בקופת חולים במעבדה כל האחיות יודעות שאני עם המחט של התינוקות...
  • היי
    ראשית שיהיה לך בהצלחה ! לדעתי כשיש תוכנית ואת יודעת לקראת מה את הולכת זה כבר מוריד המון לחץ ומפיג את החוסר ודאות.
    אני גם מאוד לא אוהבת זריקות ובדיקות אבל המחטים במזרקים שיהיו לך הן מאוד קטנות ( חוץ מצטרוטייד ששם המחט היא יותר ארוכה והזריקה עצמה גורמת ( אצלי לפחות ) לגירוי מקומי שעובר תוך 15-30 דקות .
    גם ההרדמה שעושים היא מאוד קצרה וקלה. אני עברתי את זה פעם אחת ותוך כמה דקות כבר הייתי בהכרה מלאה ואחרי שעה כבר השתחררתי והלכתי לעבודה
    הסיכוי אם זה יצליח או לא ? נראה לי שכולנו היינו משלמות הרבה בשביל לדעת אבל לדעתי עצם העובדה שכבר היית בהריון ואת יודעת שאת ובעלך יודעים לייצר עוברים ברי קיימה זה ממש לטובתך
    בהצלחה
  • הבנתי שאני אצטרך לקחת גלולות, למרות שהמחזור שלי סדיר.
    מתי באמת מתחילים? למה לקחת גלולות, זה לא ימנע את הכניסה להריון?
    מתי מתחילים עם הזריקות?
    באיזה שלב של החודש עושים הרדמה כללית?
    יש לי חוסר ענק של מידע שאני צריכה להשלים אותו!!

אני לא רואה את עצמי מזריקה ובאמת אולי אתן לבעלי לעשות את זה, למרות שאני מפחדת שהמחט תכנס עמוק מידי או לא במקום. אני באמת אראה את הסרטון ביוטיוב.

• המחטים באמת מאוד קטנות ודקות. לרוב הרופאים ממליצים להזריק מסביב לטבור. מומלץ המשחה שרשמתי לך היא פשוט פלא:)
    אצלי זה היה שבוע או יותר של 2 זריקות: 1. זריקה שמדכאת את הביצית לצאת מהזקיק. 2. ייצור כמה שיותר ביציות בשלות (אצלי הצליחו להוציא 19 ביציות בשלות ו12 עברו הפריה תקינה).
    לכל אחת יש פרוטוקול שונה.
    לעניות דעתי, בהתחלה הרופא מנסה לראות אייך תגיבי להורמונים וככה הוא לומד אייך הגוף שלך מגיב לכמות הורמונים מסויימת ולסוג מסוים.
    אני עברתי גם 4 הזרעות בזריקות בשם ״גונל אף״ והרופא ידע שאני מגיבה טוב לזריקה המסוימת הזאת, למרות שהם ידעו שבלתי אפשרי שאצליח באופן טבעי- (בעיה אצלי בעלי בזרע ואי אפשר להכנס טבעי בגלל הבעיה).
  • אחרי הזריקות כשהרופא מחליט שהזקיקים מספיק גדולים, מזריקים זריקה אחרונה שנותנת פקודה לזקיקים להבשיל ממש. אחרי השלב הזה את מגיעה לבית החולים שקבעתם ועושים שם הרדמה ושאיבת ביציות. אחרי שאיבת הביציות בן הזוג שלך יתן את הזרע ויתנו לזרעים להפגש עם הביצית או באופן טבעי או באופן מלאכותי (icsi) איקסי זה שמחדירים את הזרע לביצית בכח (במקרה שלי כך זה היה -איקסי) ולאחר מספר ימים כשהרופא מודיע שהיו הפריות תקינות מסביר כמה הפריות תקינות יש ואז קובעים יום ושעה להחזיר את העוברים. התהליך של ההחזרה הוא כמו הזרעה, מאוד פשוט לרוב זה לא כואב, רק שצריך לבוא עם שלפוחית מלאה.
    מקווה שתעברי את הטיפול בלי כאבים ותשמעי לכל מה שהרופא אומר.
  • גם אצלנו הבעיה בזרע של בעלי ולא הזכירו לנו הזרעות.
    הם מעלים את מספר הפעמים ביום של הזריקות לפי התגובה של הגוף שלי?
    כל כמה זמן אצטרך לגשת למרפאה? אחרי שבועיים של זריקות עוברים את ההרדמה הכללית?
  • מצטערת על הצפת השאלות.
    אין לי את מי לשאול בצורה כל כך גלויה!!
  • היי, אם אמרו לך לקחת גלולות זה אומר שחסכת לעצמך את הזריקה הכי מגעילה שזה הצטרוטייד
    לא יעלו לך את מספר הזריקות ביום אבל יכולים לשנות מינון לפי התגובה שלך ( הורמונים + מעקב זקיקים )
    כמו כן בגלל שלבעלך יש בעיית זרע סביר להניח שיעשו לכם ICSI ולא ישאירו את הנושא ליד המקרה
  • תוכלי להסביר לי מה זה ICSI.
    מה זאת אומרת "ולא ישאירו את הנושא ליד המקרה"?

תודה רבה על ההסברים עד עכשיו!!!
  • יש 2 דרכים לעשות הפריה - 1 למשם את הזרע והביצית באותה סביבה ולתת לזרע להפרות אותה כמו שזה קורה בגוף.
    2 ICSI - כשלוקחים את הזרעון וממש מחדירים אותו לביצית.בגלל שלבעלך יש בעיית זרע זה מה שיעשו כנראה כדי לעקוף את בעיית התנועה וכו'
  • הבנתי, תודה רבה!!!!!
  • לי עשו איקסי ומתוך 19 ביציות 12 הפורו בהפריה טובה מאוד! רק שהרופא חיכה עד ליום ה5 כי כולם נשארו עד ליום הרביעי, וביום החמישי נשארו רק 2. קוראים להם בלסטוציסט. תקראי על זה, לבלסטוציסטים יש יותר סיכויי הקלטות, למרות שגם לעוברים בעלי 4 תאים ו8 ו16 יש, אבל לבלסטוציסטים יש סיכויים הכי גבוהים.
    איקסי זה שעושים חור ביצית ומחדירחם בכח את הזרע לביצית. אני אישית נלחמתי שיעשו לי איקסי כי גם בוחרים את הזרעים הכי טובים.
  • reas היקרה,
    נשמע שאת בלחץ וזה בטח נובע מחוסר ידע, אני עברתי 3 הזרעות וסבב הפריה אחת שבה ב"ה נקלטתי ואני עכשיו בחודש שמיני (-:
    אז יתכן שלא תיקלטי בסבב הראשון (הלוואי וכן!) אבל התהליך עצמו לא כל כך נורא. הזריקות ממש עדינות, השאיבה עצמה אכן בהרדמה אך בסה"כ זה כמה דקות שבהן את ישנה וההחזרה היא כמו הזרעה. אין ספק שהתהליך נפשית לא פשוט אבל כנסי קצת לקרוא באינטרנט, ותמשיכי לשאול פה כל שתרצי.
    אני מאחלת לך טיפול מהיר ומוצלח וב"ה תיקלטי להריון תקין ולידיים מלאות ובריאות
  • קודם כל אני מאוד מבינה אותך אני הרגשתי בדיוק כמוך, תמיד קיוויתי לא להגיע להפריות אבל גם לי אחרי כמה נסיונות של הזרעה הייתי חייבת להתקדם הלאה לשלב הבא... אני רק יכולה להגיד לך שמתרגלים לכל דבר גם לזריקות
    יש 2 פרוטוקולים שמתחלים עם גלולות לא כדי למנוע הריון אלה 1 במידה ויש ציסטות הגלולות גורמות להם לעבור... ו2 כדי להתחיל טיפול חדש... לגרום לגוף למין בילבול זאת אומרת קיבלת מחזור התחלת לשתות גלולות כמה זמן שהרופא יגיד ואז מפסיקה אותם מקבלת שוב מחזור ואז מתחיל הטיפול ההורמונלי עם הזריקות...
    בכל אופן אני באמצע ההפריה הראשונה עדיין בזריקות עוד לא עברתי שאיבה והחזרה אבל מתפללת לעבור בעזרת בשם רק אחת!!!
    מאחלת לך בהצלחה...

לילוש
  • תודה רבה בנות על כל התמיכה שלכן!!

עשיתן סדר בכל הבלגן שהיה לי בראש.

מקווה שהכל יעבור חלק ובעז"ה אקלט בסיבוב הראשון.

שוב, ת ו ד ה! ! !
  • היי reas,

המון זמן לא הגבתי כאן אבל להודעה שלך לא יכולתי לא להגיב... מקווה שאת זוכרת אותי..
    אני עברתי 3 מחזורים של הזרעה שלא הצליחו
    ואז עשינו הפריה אחת שהצליחה וברוך ה׳ היום היא בת שנה ותשע ;)
    גם אנחנו עשינו איקסי בגלל הזרע.
    מאחלת לך שגם על ההפריה הראשונה תצליחו וגם אם לא יהיה בסדר!!
    באמת שזה לא כזה נורא, ההרדמה היא לזמן קצר מאוד ובאמת שלא מרגישים כלום...
    אנחנו שוב התחלנו הפריות, אחרי הפריה שלא הצליחה ולקראת סבב חדש...

אם יש לך שאלות את מוזמנת לשאול בכיף....
    והכי חשוב שיהיה בהצלחה!!!!!
  • אני רואה שקיבלת המון מידע...
    תראי- זה תחום רחב וכל אחת מקבלת פרוטוקול אחר. בגדול מה שאמרו לך- קודם הורמונים מלווה בבדיקות. אחכ שאיבה והפריות ואחכ מחזירים.
    אבל עדיין יש שונות מאוד גדולה. תלוי בשניכם ותלוי ברופא. אז אין טעם להבין הכל מייד ועכשיו. תיפגשי בשקט עם הרופא שלך-רופא פוריות טוב. הוא יסתכל בתיק ויעריך מה הכי מתאים לכם. יסביר לך כל שלב. אצלנו גם הוא מעדכן אותי (או שבמקרים אחרים אחות עושה את זה) בכל שלב (למשל עד יום שני בדיקות או עכשיו תזריקי את זה עד יום שלישי...). אז לאט לאט. ידריכו אותך על הכל. אין כאן מישהי שנולדה עם הידע.
    עןד חודש חודשיים ןתעני כאן לבנות חדשות מפוחדות בפורום...(:
  • אכן קיבלתי כאן הרבה מידע וזה עשה לי המון סדר.
    האמת, שהתחלתן להקל עליי.
    תודה לכן!

אני אמורה להפגש עם דר' בירן בקונקורד ר"ג, מישהי מכירה?

nashnush- התגעגעתי אלייך!!!!
    האמת ברגע שהתחילו לנו מחשבות על הפריות ישר חשבתי עלייך!!!!
    בעז"ה בהפריה הקרובה תקלטי!

זה נכון שעושים הפסקה של חודש בין טיפול לטיפול?
  • קודם לנשום !!
    אני דווקא לקחתי את זה ההפך ממך .. שמחתי שיש פיתרון לבעיה ושסוף סוף נתחיל תהליך ולא הנסיונות סרק של הזרעות .

לגבי הזריקות צר לי להודיע שהפחד ממחטים יעבור כל פעם שתתקני זריקה עד כדי כך שזה כבר לא יזיז לך בכלל . ( בפעמים הראשונות היה לי דופק מהיר מהלחץ והפחד אבל עם ההזרקות זה חלף)

לגבי ההורמונים .. זה בהתחלה גורם לכל מיני תופעות כמו בחילות ומצבי רוח משתנים ( ממש כמו הריון ) אבל זה גם חולף וזה לא אומר שאם לי היו תופעות גם לך יהיו זה אינדיווידואלי .

את תצטרכי לעבור מעקב וגינוי לפני כדי לראות שצומחים זקיקים בהתאם להורמונים שתקבלי .
    כשמגיעים לשאיבה מגיעים עם לחץ בשחלות עקב ריבוי הזקיקים אבל זה סביל.

לגבי השאיבה : אני פעם ראשונה הורדמתי בשאיבה וזה היה אחד הדברים הטובים ולא הרגשתי כלום בכל התהליך .
    אחרי השאיבה כאב לי ממש ונשארתי להשגחה אבל חשוב לי להדגיש שכל הבנות סביבי הלכו אחרי שעה כאילו כלום לא קרה . אז גם כן נכנס עניין האינדווידואליות.

בגלל שהיה לי חשש לגירוי יתר שחלתי הרופא כבר צפה את זה מראש ואמר לי שהסיכוי להצלחה יעלה אם נחכה עוד חודש שהגוף ירגע.
    אבל זה נתון לשיקול הרופא בהתאם למצב הרפואי הורמונלי שלך . יש נשים שמחזירים להן עובר אחרי יומיים.
    בקיצור ולעניין אמרתי לך הכל בלי לייפות אני חושבת שאת צריכה לשמוח שיש פיתרון לבעיות פוריות ושאתם הולכים לקראת מטרה טובה ומדהימה. תהיי חדורת מוטיבציה וזה יעבור בשלום.

אנחנו כאן כדי לתמוך אחת בשנייה וכמובן בבית יש את הבן זוג שהוא חייב להבין שהתהליך הוא גם נפשי בשביל שתיים ואתם צריכים להיות איתנים וחזקים ולקחת הכל בקלות . בסך הכל את תראי שהשד לא כזה נורא ואני מאחלת שזה יעבור בשלום ובהצלחה.
  • היי לילוש 1,

אני אסביר לך מאיפה הלחץ שלי:
    יש לי בבית ילדה בת שנתיים שנכנסתי להריון באופן ספונטני אחרי 9 חודשי נסיון.
    בשנה האחרונה ניסנו שוב להכנס להריון אך ללא הצלחה. בעלי נשלח לבדיקת זרע ופתאום נחתה עלינו הבשורה של הפריות. לא עברתי הזרעות ולא הייתי כל כך מוכנה נפשית לזה.

אחרי הקראתי את מה שאת כתבת ואת מה ששאר הבנות כתבו זה קצת הרגיעה אותי. כמובן שאני עדיין לא מפסיקה לחשוב על, אבל מניחה שברגע שנכנס לטיפולים הכל יעבור.

אני כמובן הכי שמחה שמצאנו את הפתרון לכך שלא הצלחנו להכנס להריון ואולי בעוד כחודשיים נתבשר בדברים טובים.

איזה מזל שיש לי את כולכן!!!!
  • מסכימה עם מה שלילוש 1 אמרה...
    גם אני כ"כ שמחתי שהגעתי לשלב של הפריות כי ידעתי שזה מה שיביא לנו את ההריון.
    בעיקרון אומרים שכדאי לעשות הפסקה של חודש בין טיפול לטיפול כדי לתת לגוף להירגע
    אבל לא תמיד עושים את זה...
    נקווה ונחזיק לך אצבעות שלא תצטרכי בכלל לחכות עוד חודש ויצליח על הפעם הראשונה!!!
    את מוזמנת בכיף לדבר איתי בפייס לכל שאלה...
  • אני עוברת בדיוק את אותו הדבר..ילד מקסים בבית בהריון רגיל ומשעמם ופתאום לאחר שהבנתי שאני אצטרך ישר הפריות חשבתי שחרב עלי עולמי ולהגיד לך את האמת זה לא כל כך נורא בהתחשב בתוצאה שעוד תגיע הרי כל מה שאומרים לנו כל הזמן זה שהגוף שלנו יודע להיות בהריון יש סיבה להיות אופטימית וכמה שיותר נישאר אופטימיות ורגועות נעזור לסיכויי ההצלחה לגדול..תראי יש לי רגעי משבר אני לא אשקר אבל אני יכולה לעודד אותך ולומר שהכל שטויות הזריקות,ההורמונים,הכאבים אם יש..אנחנו נשים חזקות וזה קטן עלינו!!! אם תרצי לדבר אז בשמחה אני פה באותה הסירה!
  • ltalush- את כבר אחרי טיפול אחד או באמצע?
    איפה את מטופלת?
    את חושבת שיש סיכוי יותר גבוהה שזה יצליח כי כבר עברנו פעם אחת הריון רגיל?

וואוווו איזה מוזר, כיף ועצוב ביחד שיש עוד מישהי באותו מצב כמוני. חשבתי שברגע שנכנסתי להריון רגיל אני לא אגיע למצב של טיפולים. לעולם אין לדעת מה מחכה לנו...

שיהיה לך המון בהצלחה!!!!
  • האמת שאני בטוחה שיש לנו סיכוי מצויין הרי ברגע שעברת כהר הריון ולידה והבעיה היא גם לא באיכות הביציות וכדומה לדעתי רק צריך להירגע ולחשוב חיובי מה שבטוח יגיע השאלה היא מתי...אני בטיפול הראשון נקלטתי ישר אך לצערי הייתה הפלה ספונטנית בשבוע 13+4 ואין שום קשר לטיפולים!! לאחר מכן שהגוף קצת נח החזרנו מוקפאים שזה בכלל לא נורא בכלל אך היה הריון כימי ועכשיו שוב מחזירים מוקפאים ומצפים לטוב...
  • ואני מטופלת באלישע :)) מאוד מרוצהההה!!
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה