-
היי,אני חושבת שבמצבים כאלו חייבים מאוד להיזהר שלא ליצור סיכסוך גדול במשפחה.
אני חושבת שהניסוח של האבא לא היה צריך להיות שישלם 600 שח כדי שיוכל לתת לכם אלא האבא היה צריך לומר לבנו שלו הם לא היו גרים שם הוא היה משכיר את היחידה ובכסף שהיה מקבל היה עוזר בכל חודש שווה בשווה לכל ילדיו.
לפי דעתי הבעל הסביר לאשתו שעליהם לשלם 600 שח בחודש כדי לעזור לאחים שלו שזה לא נכון.ואז אישתו אמרה-אבל לי יש 9 אחים-מה נעזור עכשיו לכולם?!
ולכן אני חושבת שצריך לנסח את הבקשה ולהסביר מהיכן זה נובע.
היחידת דיור אמורה לתרום לשלושת האחים שווה בשווה,וצריך להיות הסכם שמי שגר שם משלם סכום מינימלי על מנת לכסות הוצאות בסיסיות.
אני חושבת שצריך בצורה יפה להסביר לאישה שהאבא תיכנן את היחידת דיור הזו במטרה להשכירה ומהשכירות לתת כסף לילדיו שווה בשווה.
ובכלל אני חושבת שאם זה מסתבך עדיף לעזוב את זה לחלוטין
כי עדיף לאבד 300 שח בחודש מאשר לאבד יחסים טובים עם אח או אבא
לכן ממליצה לך כמה שפחות להתערב ולהיות נייטרלית
בנוסף-
האבא יכול לומר שהאוכל והחשבונות שהוא משלם יוצאים 600 שח בחודש ושזה מונע ממנו להצליח לחיות מעבר לתשלומי המיסים כמו לעזור לילדים שלו ועל כן האב יודה לבנו ולאשתו אם הם יועילו לשלם את החשובונות הבסיסים ישירות לרשויות כמו לדוגמא חשמל או מים או שניהם יחד .
ואז לאבא יהיה את הסכום שהוא רצה לעזור לשאר ילדיו
שהבן שגר שם פשוט ישלם נגיד את הארנונה-שאין לי מושג כמה זה אבל בטח בסביבות הסכום המדובר-ואז האישה תבין שהיא לא עוזרת לאף אחד חוץ מלבעל בית שלה לשלם את החשבונות שגם ככה רצוי שהיא תשלם.
אני חושבת שאם הם ישלמו את החשבון חשמל ומים ישירות לרשויות זה יהיה באמת לא מוגזם לבקש בהתחשב בעבודה שהם גרים שם.
מקווה שעזרתי:)
בהצלחה!!!!!!!
ושוב ממליצה לך בחום-כמה שפחות להתערב
-
קודם כל תודה רבה שענית
-
וואו אני בשוק!
יש פה נראה לי קצר ענק בתקשורת
אני לא מבינה-הם נותנים לה קורת גג והיא לא מוכנה לעזור בהוצאות?
באמת שזה ממש לא יפה.
אולי היא חושבת שהיחידת דיור שייכת לבעלה ולא מבינה שהיא שייכת להורים שלו?!
אם אני הייתי בעלה הייתי אומרת לה שאני רוצה לעזור להורים שלי בתשלומים ושאם לא מתאים לה שתתחיל לחפש דירה לשכירות כי מגיע להורים שלו עזרה בהוצאות ובשביל זה קיימת היחידת דיור.
בעלה חייב לעשות פה עבודת הסברה
ואם עדיין היא לא מבינה שהיא חיה חינם על חשובנם כשהם צריכים עזרה
שהאבא יגיד לבן ולאשתו שהוא החליט להשכיר את היחידה כי הוא צריך את הכסף ושיש להם חודש למצוא מקום אחר או שיעזרו בחשבונות כי הוא לא עומד בזה
כאילו מצד אחד זה ממש רגיש מצד שני היא ממש חצופה ולא מתחשבת בשאר המשפחה!
אני פשוט בשוק!
יש סיכוי שאולי אין להם כסף כמו שזה באמת נראה והם לא מסוגלים לשלם כל חודש שכירות?או אפילו 600 שח?
יכול להיות שכאן הבעיה אולי מצבם לא כפי שכולם חושבים...
-
לא לא מובן דבר אחד בסיסי אם הם קנו דירה למה הם עדיין חיים ביחידת דיור ?
Free image hosting by
htt
-
סליחה אם זה נשמע בוטה, אבל אני חושבת שזה לא עניינך.. מדובר במערכת היחסים שלהם עם ההורים, מה זה קשור אלייך? "מזונותיו של אדם קצובים לו.." לפי אמונתי (ואני מבינה שגם לפי אמונתך) הכסף שלנו מגיע רק ממנו. יכול להיות שיש דברים שאתם לא יודעים, ויכול להיות שהיא באמת כזאת חצופה וחמדנית, ואז.. רחמי עליה שנוח לה לחיות על הגב של מישהו אחר ושהיא תמיד חיה בהרגשה שאין לה
-
תמרה את צודקת בזה שלא כדאי להתערב-זה באמת בינם לבין ההורים או בין הבעל לאישה ויכול באמת להיות שהם במצוקה כלכלית ולא משתפים את המשפחה ולא יכולים כרגע לשלם ארנונה.
ועם כל זאת אני עדיין יכולה להבין את מצוקת ההורים שרוצים לעזור גם לבת שלהם שהיא אם חד הורית וגם לבן השני שלהם בעיקר כשיש להם נכדים מכולם.
וכולם צריכים את העזרה אבל המשאב עזרה היחיד שיש לאבא זה היחידת דיור-ולכן כן יש פה איזושהי אי הבנה במשפחה שבמקום ששלושת הילדים יקבלו עזרה רק ילד אחד מקבל בשעה שכולם צריכים.
ושוב-גם אני בדעה לא להתערב אבל אני כן יכולה להזדהות עם התסכול שהסיטואציה יוצרת.
מאחלת שזה ייפתר בשלום בית ובדרכי נועם!
-
קראתי את כל התגובות,
elle אומרת דברים מאוד חכמים
-
אני לא מסתכלת על אחרים ולא מסתמכת על אחרים.
מסתמכת רק על הכסף שאני ובעלי מביאים ומסתכלת רק על מה שיש בחשבון בנק שלנו.
אחים שלי או של בעלי נעזרים יותר או פחות בהורים - זה לא מענייני.
יעל, אמא של יונתן ואיתמר
-
גם אני חושבת כמו אמא אווזה!
-
במקרה שלנו העזרה היא בכלל לכיין ההפוך. אנו משתדלים לעזור להורים
Free image hosting by
htt
-
לא הבנתי למה הם גרים ביחידת דיור אצל ההורים שלו כאשר הם הצליחו לרכוש דירה ועוד בלי משכנתא....
ELLE צודקת - אסור לך להתערב בדברים האלה ולא משנה כמה זה מעצבן.
שלא יאשימו אותך אחר כך בסכסוכים....
אני מבינה שכנראה יש לכן צורך בעזרה כלכלית ואת לא רוצה להעמיס על החמים שלך. אבל תזכרי שמדובר "רק" ב 300 ₪, ואני בטוחה שתצליחו להסתדר גם בלעדיהם.
-
h.d יקרה,
אני מאד מבינה אותך.
אני מאמינה שבכל משפחה יש את ה"חרא" שלה שתמיד איכשהו קשור בכסף.
אני מסכימה איתך, גם אני הייתי מתחרפנת מזה, אבל לדעתי את פועלת נכון,
שאת מתעצבנת רק מאחוריי הקלעים.
ממש לאחרונה היה לנו סיפור אחר לגמרי, אבל גם היה קשור במשפחה של בעלי ובכסף. ואני רותחת מעצבים עד היום, מתה להטיח להם הכל בפנים- אבל שלמות המשפחה חשובה לי יותר, ואני לא רוצה להגיע למצב שאנחנו מנתקים קשרים עם אחים\ הורים של בעלי.
לכן גם אני כמוך, נחנקת מבפנים בעצבים, מתעצבנת בצד ואז מחייכת אליהם.