שאלה דחופה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום רב
    אני מטופלת IVF מחזור שני, פרוטוקול ארוך פעם ראשונה
    עשיתי בדיקות שגרתיות שכללו גלוקוז בצום שיצא 108. עד עכשיו לא הייתה לי שום בעיה עם סוכר אם כי במשפחה יש סוכרת לכולם ( חלק MODY וחלק T2 רגיל ). כמו כן עליתי במשקל בגלל הטיפול ההורמונלי ( אני דיאטנית כך שזה די ברור לי שזה לא מאכילה ... ) BMI שלי כרגע 26.7
    אין לי ולא תהיה בדיקה של A1C עד עוד שבוע לפחות
    מה אני עושה? מתחילה אינסולין /מטפורמין/פונה למרפאה להריון בסיכון?
    הרופא שלי טוען שאני יכולה להמשיך טיפול האם זה באמת כך ?
    כמו כן האם זה אכן לא תפקידו ליידע אותי שאני צריכה גם לבדוק TSH? לא בדקתי מזה שנה וחצי שזה אומר שכל זמן שאני בטיפול הזרעות ועכשיו IVF לא בדקתי TSH הבנתי מהרופא שאני עובדת איתו שהוא יכול לעלות כתגובה לטיפולים
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

לגבי הסוכר - לא להתחיל עדיין טיפול, צריך לבדוק עקומת סוכר יומית לפני כן. אפשר או על ידי רופא המשפחה שלך או על ידי מרפאת הריון בסיכון. בינתיים איני רואה מניעה מהמשך הטיפולים, אך מה שיכתיב זאת בעיקר הוא ה - A1C שלך, משום שאם הוא גבוה יהיה צורך לאזן אותם לפני הריון.
    לגבי TSH, אין צורך לבדוק זאת שגרתית.

ד"ר הדר

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה