הריון ראשון - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הי בנות,
    ראשית אני חייבת לציין כי זהו פורום מדהים שעזר לי מאוד בכל תהליך הניסיונות, קראתי כאן מקרים שחוויתי בעצמי וזה נתן המון כוח.
    אז בשעה טובה נקלט הריון!
    עשיתי בדיקה ביתית אחרי איחור של יומיים ויצא פס חלש מאוד. החלטתי ללכת לבדיקת דם ויצא לי בטא 247.
    אני עוד לא מעכלת.. ועוד לא סיפרנו כי זה מאוד מאוד מוקדם.
    מה עכשיו? מה אני צריכה לעשות?
14 תגובות
עמוד 1
  • בשעה טובה !!!
    ממ לפי מה שהבנתי מבנות פה צריך לעשות עוד בדיקת בטא לראות שהיא מכפילה את עצמה,
    אני לא עשיתי.. ולחכות לשבוע 7-8 לראות דופק אצל הרופא נשים :)
    בהצלחה שישמשיך קל ותקין
  • היי, קודם כל שיהיה בשעה טובה!!! ושהכל יהיה קל ותקין

כעיקרון יש את הגישה של לעשות עוד בטא, אבל הרבה רופאים דוקא לא ממליצים ומכירה הרבה שלא עשו, תקינות נקבעת לפי א"ס. מה שחשוב עכשיו זה לקבוע תור לרופא נשים לשבוע 8 לבדוק דופק. כעיקרון אפשר לשמוע דופק גם בשבוע 6 אבל בגלל שלא תמיד זה מדויק ויש מקרים של נשים שעדיין לא שומעות וזה מאוד מלחיץ מן הסתם ממליצים לחכות לשבוע 8. בינתיים ממליצה לקפוץ לרופא משפחה שיתן לך את כל הבדיקות הכלליות - דם שתן וכאלה... כל מה שצריך לעשות בתחילת ההריון (את יכולה לקרוא על זה באתר הזה או בכל מקום אחר - ספירת דם בדיקות וירוסים סוג דם וכו' וכו').

לגבי שאר הבדיקות - זה תלוי איזה רופאים את רוצה. אני ביום שגיליתי דבר ראשון קבעתי תור לסקירה ולשקיפות כי רציתי שני רופאים שאני יודעת שפשוט אין אצלהם תורים ויש רשימות המתנה וזה טרוף.. אבל אצל הרבה רופאים זה לא ככה ואפשר קצת לחכות. אם את לא מכירה רופאים שאת רוצה זה בטח הזמן להתחיל לברר.
    ובהצלחה!
  • הי בנות!! קודם כל תודה רבה על המענה המהיר!! קבעתי בדיקה אצל רופאת הנשים שלי לעוד חודש (אהיה לקראת שבוע 8).
    לגבי הבדיקות (ספירת דם ושתן וכו') הבנתי שרופאת הנשים מפנה אותי, לא?

לגבי סקירה ושקיפות יש 2 רופאים בחיפה שאני יודעת שהם מאוד טובים ועמוסים (טלמון ובורנשטיין), אך אני מעדיפה לא לתאם עד שלא אדע שיש דופק.
  • היי
    הרופאת משפחה יכולה להפנות גם ואז תוכלי לדעת כבר עכשיו אם יש משהו שאת צריכה (למשל אם ההמוגלובין נמוך). ואם יש דלקת בשתן עדיף לדעת ולטפל כמה שיותר מוקדם. אבל אפשר לחכות כמובן לא צריך להיות בהיסטריה, לי זה היה מאוד נוח כי גם לבטא קפצתי לרופאת משפחה.
    אני עשיתי שקיפות אצל טלמון וסקירה עושה שבוע הבא אצל ברונשטיין :)

את יכולה לחכות לדופק אצל ברונשטיין אבל קחי בחשבון שחברה שלי עשתה את זה ואז לא היה לה תור והיא נכנסה לרשימת המתנה שלו ובסוף לא היה לה מקום אצלו (שזה גם מעולה כי זה אומר שאף אחת לא ביטלה, שלא נדע)... וגם טלמון מאוד עמוס, אבל לא נראה לי שבאותה רמה. אם זה מהמקום של פחד מעין הרע אז אין לי מה להגיד כמובן זה מאוד אישי, אבל כן תקחי את זה בחשבון.
  • שני תודה רבה!!
    את זוכרת במקרה כמה זמן המתנה יש כשקובעים לך תור? ז"א קובעים לך לעוד חודש או שיותר מזה?
    ושאלה נוספת- למה בחרת ללכת לטלמון לשקיפות ולבורשטיין לסקירה? ז"א למה לא עשית הכל אצל רופא אחד?
  • היי. יכולים לקבוע לך תור למתי שאת רוצה, אני התקשרתי לברונשטיין ביום שגיליתי וקבעו לי לשבוע 16 שזה בערך חודשיים קדימה... כי הוא בדיוק בחופש בתקופה הזאת של השנה וכמעט לא היו תורים הייתי בשוק - עכשיו חושבת שאצלך זה נופל בחגים לא? ולטלמון היא קבעה לי לשבוע 12 שזה 8 שבועות קדימה.

בגלל שברונשטיין עובד רק פרטי ולוקח 2600 שקל על הסקירה (שזה ה-מ-ו-ן) אז הלכתי בשקיפות לטלמון שעובד עם מכבי...גם סקירה שנייה קבעתי אצלו וזה כי סך הכל שמעתי על טלמון המלצות מעולות ושוב הוא עובד עם מכבי. אגב שניהם עובדים יחד ברמב"ם.
    עוד משהו שאמרו לי זה שטוב שיהיו שני זוגות עיניים ליתר ביטחון... לא יודעת כמה זה שיקול אבל שמעתי את זה מהרבה נשים.
    יכולה להגיד שבשקיפות הייתי מאוד מרוצה מטלמון אגב, הוא היה חמוד וסימפטי, היה לו ממש חשוב שנראה פרופיל של העובר (בשביל הכיף אין בזה צורך) אז הוא ממש התאמץ להזיז אותו כי הוא היה תקוע עם הראש למטה ולא ראו בהתחלה... זה קצת כאב יומיים אחר כך אבל לפחות יצאה תמונה
  • איזה מרגש!!!!!

טוב אני אעשה קצת שיעורי בית, יש לי ביטוח בריאות אז אני מאמינה שזה מכסה חלק מהבדיקות. אני אבדוק את זה.
    תודה רבה רבה!! עזרת לי מאוד!! שיהיה הריון קל ומהנה!!
  • ממש בכיף! תעדכני מה שלומך ושיהיה קל ותקין
  • היי חמודה!
    דבר ראשון מזל טוב ובשעה טובה
    מבינה כלכך את התחושות שלך ואת השאלות שמתרוצצות לך בראש.....
    גם אני גיליתי לפני שבועיים בערך שאני בהריון ואני עדיין מנסה לעכל את הבשורה, מסתובבת עם הסוד המתוק הזה בבטן ומנסה להבין מה אני עושה עם הבשורה המדהימה הזו=)

גיליתי את ההריון שבועיים אחרי האיחור, אחרי בדיקה ביתית שיצאה חיובית הלכתי לוודא בבדיקת דם.... כשבדתי הייתה לי בטא של 1000 ומשהו והייתי בטוחה שאני בשבוע 5 או 6 כבר, גם לפי מחשבי ההריון אז למחרת הלכתי לרפואה דחופה במרפאה שלי כי לרופאה האישית שלי לא היה תור וקבעתי אלייה בכל מקרה לתאריך הכי מוקדם שהיה.....
    האמת שזה ממש הרגיע אותי ללכת לרפואה הדחופה, בשלב ראשון ראיתי שיש שק הריון והוא במקום- מרגיע
    אחרי שבוע בערך הגיעו תוצאות של תרבית שעשו לי יחד עם הבטא וגילו שיש לי חיידק בנרתיק, אז הגעתי שוב לרפואה הדחופה לקבל אנטיביוטיקה ואז על הדרך הוא עשה שוב אולטראסאונד וכבר ראינו שק חלמון ועוברון קטן קטן
    אחרי כמה ימים הגיע התור שקבעתי לרופאה שלי, שקבעה שגיל ההריון הוא שבוע 6 ולא 8 לפי תאריך הווסת האחרונה (עניינים של ביוץ מאוחר...) ואצלה כבר ראינו דופק! זה היה ממש מרגש!
    היא הפנתה אותי לכל מני בדיקות דם, ואולטראסאונד 10 ימים לאחר מכן, שקיפות ועוד כל מני התייעצויות שכדאי לעשות שקשורות למצב הרפואי שלי....

עכשיו שאני כותבת לך ומבינה שזה היה כולה לפני שבועיים זה מוזר, עבר כלכך הרבה מאז=)

• בשעה טובה קל תקין עגול ומשעמם
  • קודם כל המון תודה על התגובות- אתן מקסימות!!
    זה בהחלט מאוד קשה להסתובב עם הסוד הזה בבטן במיוחד שאני עוד לא עיכלתי את העניין :)
    אני יודעת בדיוק מתי היה הביוץ, אצלי הסיפור קצת מצחיק. אני ובעלי שכבנו סך הכל פעמיים החודש בגלל שהוא נמצא כבר 3 שבועות במילואים, אני כבר הספדתי את החודש הזה וידעתי שזה לא יקרה. ואז 4 ימים לפני האיחור החלטתי לעשות בדיקה ביתית כי כאבה לי הבטן, הבדיקה הייתה שלילית, הבנתי שזה כנראה כי המחזור יקדים או משהו כזה. (אני לא יודעת מה אורך המחזור שלי בדיוק כי הפסקתי גלולות רק לפני חודשיים). בעלי חזר ליום 1 מהמילואים, וזה היה כביכול בערך כשהייתי אמורה לקבל מחזור. הוא התפלל שלא אקבל כי היה במילואים 3 שבועות ורצה סקס.. ואני התפללתי שזה הריון. ביום שהוא חזר עשיתי בדיקה בבוקר ושלכתי אותו להסתכל על התוצאה (פחדתי להתאכזב) ואז הוא קרא לי "מאמי.. בואי שניה.. לא ממש ברור מה זה", הסתכלתי על הבדיקה והיה פס ממש ממש חלש. יום למחרת עשיתי בדיקת דם וייצא בטא 247. על פי החישוב שלי אני בדיוק בשבוע 4 ואם אהיה ממש מדויקת שבועיים בהריון. יש לי בדיקת דופק בדיוק עוד חודש.. ואני חייבת לומר שאני ממש בלחץ..

חפרתי קצת
  • חמודה ממש לא חפרת!
    זה בדיוק המקום לספר ולשתף כשהאנשים מסביב עוד לא ממש יודעים על המתרחש בתוכנו.....

מקווה שבעלך בסדר ונמצא במקום בטוח=)

שימשיך תקין ומסקרן
  • איזה מרגששששש
    בשעה טובה ושיהיה קל ותקין

• הי בנות בוקר טוב ושבוע טוב!!! מאוד קשה להמשיך כרגיל אחרי הבשורות הקשות ששמענו הבוקר.. אבל אין מה לעשות, דרכו של עולם.

רציתי לשתף ב-2 דברים:
    1. סיפרתי אתמול לסבתא שלי ולאמא שלי על ההריון, היה מאוד מרגש!!!!!!!
    2. אני לעתים מרגישה כאבים בבטן וממש מתקשה לישון, יש לי עוד חודש לבדיקת הדופק ואני בלחץ נוראי.. יש לכן טיפים בעניין?
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה