היי חמודה
אני ממש ממש מבינה אותך כי היו לי אותן חששות ועדיין יש לי (שבוע 15+6, ורק ביום חמישי הסקירה הראשונה).
אני באופן כללי לא בן אדם מאוד פרטי, והמקצוע שלי עוסק הרבה בחשיפה והשיחות מאוד אישיות, אז יצא שמהיום שגילינו בערך סיפרתי להורים שלי, אחי ואחותי והמשפחות שלהם (חוץ מהילדים), והרבה מאוד חברות בעיקר מהתחום כי הן ידעו שניסינו ודיברנו מאוד פתוח כל הזמן על מי מנסה ומי לא, מי מצליחה ומי לא... בשבוע 8 גם סיפרנו כבר לכמה חברים של בעלי.. ועכשיו גם כבר יצאה לי בטן שממש קשה לפספס אז מעגל האנשים שיודע מתרחב בעל כורחי ובעצם עוד לא עשינו סקירה ואני מאוד בלחץ.
עדיין אני לא מרגישה שאני מתחרטת שסיפרתי, זה האופי שלי וזה מה שמתאים לי. מרבית האנשים שסיפרתי להם הם אנשים שאם חס וחלילה משהו היה קורה היה לי הזוי לא לספר להם. אנחנו מדברים על הכל כולל על דברים שלא בהכרח משמעותיים, אז על כזה דבר לא נדבר? מעבר לזה חברה טובה מאוד מאוד עשתה שקיפות יומיים אחרי שגיליתי על ההריון ולא היה דופק, אז הייתי בחרדות נוראיות (לא לחלוטין עברו) והייתי חייבת לשתף. והעדפתי לשתף אנשים שמכירים אותי טוב וגם מבינים את הסיבה שאני חרדה ככה (בעלי למשל לקח את המקרה שלה ללב אבל לא הרגיש שזה צריך להשפיע עלינו, וכו').
אני יודעת שיש כאלה שמספרים אפילו להורים שלהם בשבועות יותר מתקדמים, אני חלילה לא שופטת אבל לי זה נשמע מאוד מוזר כי שוב - זו מי שאני. לא רואה מצב בו אני חווה חס וחלילה הפלה ולא מספרת לאמא שלי או לאחותי, או לכמה חברות הכי טובות. בסופו של דבר זה לא משהו להתבייש בו! לא הייתי רוצה שכל העולם ידע אבל... כמו שאמרתי. זו גם המשפחה שלי, לפני מספר שנים אחותי החליטה לעבור הפלה (היו לה שלושה ילדים מהם תאומים קטנטנים וזה היה מאוד לא מתאים), היא שיתפה אותנו בזה וכולנו תמכנו בה במאה אחוז.
אני לא שופטת את הסיטואציה שתיארת אבל אני חושבת שהחברה הזאת גילתה חוסר רגישות מוחלט שזה מה שהיא אמרה לך, היא יכלה קודם כל לשמוח בשבילך ואולי גם להבין שמעבר לזה שאת בן אדם שונה ממנה וזכותך גם להיות אופטימית, יכול להיות שאת ובעלך צריכים כרגע עצה, ומילה טובה, ותמיכה, ופשוט מישהו קרוב שישמח בשמחתכם כי בסוף זה מאורע משמח! ואפשר היה בצורה רגישה יותר להגיד לך לאחר מכן שאולי עדיך עדיין לא להפיץ למעגל מרוחק...
בקיצור, עשית מה שמתאים לך. כן הייתי מציעה לקחת באיזשהו מקום בחשבון את העניין שבאמת דברים כאלה קורים בהתחלה אז שווה לחשוב את מי היית משתפת בכזאת חוויה כשאת מחליטה למי לספר כבר עכשיו, אבל שוב זו את.
המון בהצלחה