צום :( - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שבוע טוב בנננות
    אני בשבוע 6 (בלי בדיקת אולטרסאונד) והשבוע יש צום - אני מאד חוששת מלצום, מה אתן אומרות?
    ממצד אחד זה שבוע מאד מאד התחלתי , שאין כ"כ סיכון, אין למי להיות סיכון, ומצד שני יכול להיות כן מסוכן כי בכל זאת זה ההתחלה,
    מה דעתכן??
    תודה מראש לעונות
20 תגובות
עמוד 1
  • לדעתי תתייעצי עם הרופא שלך ..

• תודה, זה מה שאני באמת חושבת לעשות
  • לא מנוסה אבל לא הייתי צמה בהריון גם אם מאה נשים היו אומרות לי שהן עשו את זה... כל אחת והגוף שלה, אחת בחודש תשיעי עוד מתאמנת ואחת מחודש חמישי בשמירת הריון, אחת מקיאה אחת לא מרגישה... אבל זו רק דעתי. בהצלחה!
  • אם את מקיאה אז זה נחשב סיכון ההיריון (כי מאבדים נוזלים), ואת לא צריכה לצום,
    אם את לא מקיאה, אז לא יודעת מה להגיד לך, כי השבוע בו את נמצאת הוא כן! קריטי.השליש הראשון עד שבוע 12, זאת התקופה ההכי עדינה מבחינת ההיריון ותחשבי היטב אם לצום או לא.
    בהצלחה
  • אני לא צמה , גם בבן הבכור שלי שהייתי בהריון ביום כיפור לא צמתי , הריונות יקרים מאד. אבל כל אחת והבחירה שלו. במיוחד בחום הזה.
    /]
  • ממש ממש לא לצום בהיריון
    במיוחד לא בתחילת היריון
    ואין רופא שימליץ לך או יגיד לך, כן תצומי

אני ממש לא הייתי מסתכנת.
    זה פיקוח נפש

• עד כדי כך פיקוח נפש????
    יום כיפור ודאי צמים, אין כל ספק, מישהי פעם אמרה לי שבכל מצב צמים ביום כיפור - וה' שומר עלינו!!!! -צריך להאמין

אבל תשעה באב, זה קצת פחות, אבל בכל זאת אני בספקות, אולי אשאל רב וזהו
  • לדעתי לא צריך להגזים מדובר ביום אחד ואם היה סיכון כלשהו אז רבנים ולכתחילה התורה לא היתה מחייבת גם נשים בהריון לצום! נכון קיבלנו מתנה הריון וזה מבורך אבל בואו לא נשכח בזכות מי זה .בהריון שלי עברתי גם את תשעה באב בשבוע 5 וגם את כיפור שניהם היו בתחילת הריון ובשניהם צמתי חוץ מכיפור שממש היה לי קשה ורק לקראת הסוף שתיתי קצת וקבלתי היתר מרב לאכול ולשתות במידת הצורך כי היתי מתייבשת הרבה.הכל היה בסדר אחרי הצומות..בכל אופן כל מקרה לגופו.וכל אחת וההרגשה שלה .לדעתי את יכולה להתחיל ולנסות ואם קשה אז פשוט תאכלי משהו קטן או תשתי.יש כאלה (כמוני למשל)שגם בלי קשר לצום לא אכלתי כלום עד חודש חמישי ורק הקאתי ובקושי שתיתי .תתייעצי עם רופא בכל זאת ..שיהיה בהצלחה ובשורות טובות
  • אז ככה
    התיעצתי עם הרופאה שלי היום והיא אמרה לי שבעקרון אין סיבה לא לצום, אם אני מרגישה טוב ואין לי בחילות הקאות כאבי ראש סחרחורות, אז אין סיבה לא לצום , ואם באמצע אני מרגישה לא טוב, אז כן לאכול ולשתות.
    אני אשאל היום את הרב גם בשביל להיות רגועה לגמרי
  • אני בדעה שהעובר יותר חשוב מהצום מהסיבה הפשוטה שאני שומרת עליו ומגינה עליו בתוך ריחמי והרי זה עונה על המצווה - מציל נפש אחת כאילו הציל עולם ומלואו (מקווה שאני מצטטת נכון).
    נכון שאם את בריאה ולא מקיאה ולא חלשה אז אין מניעה לצום, אבל זה כמו לאמר - אני בריאה ואוכלת נכון, לא יקרה כלום אם אני אשתה כוסית וודקה...
    כל דבר שיש בו סיכון לעובר ואפילו הפעוט ביותר , אפילו 0.001% - מבחינתי היה פסול בזמן ההריון.

תחשבי טוב טוב עם עצמך אם כל כך חשוב לך לצום.
    אני ביום כיפור אכלתי כל 4 שעות ושתיתי המון מים בשביל לשמור על העובר והייתי בחודש שישי.
    עכשיו אנחנו באוגוסט, אלו ימים חמים מאוד. את בטוחה שאת רוצה לא לשתות יום שלם?

• מיכלושית על ענייני אמונה אין מה להתווכח.
    גם אם הקאת הכל חמישה חודשים עדיין משהו נספג בגוף אחרת היית מגיעה שלא נדע מלצבים של אשפוז - יש לי חברה שהייתה לה את התופעה של קייט מידלטון לא זוכרת את השם שזה באמת להקיא בלי הפסקה ברמה שצריך אשפוז ואינפוזיות. אז גם מי שמקיאה אחרי כל דבר שהיא אוכלת עדיין כל עוד זה לא ברמה שמצריכה אינפוזיה חלק מהדברים והקלוריות גם נספגים (זה אגב למה בולמיות לא בהכרח רזות... אבל זה לפוסט אחר ). אחותי בכל ההריונות הקיאה 9 חודשים גם בחדר לידה אבל עדיין זה לא אותו דבר.
    בכל מקרה שכל אחת תעשה מה שטוב לה, אני מסכימה שכנראה שמרבית הסיכויים לא יקרה כלום, ויש גם נשים באפריקה שחיות בשמש קופחת בלי הרבה אוכל ומים, אבל כמו שמישהי אמרה, גם אם יש סיכוי פצפון וקלוש... צריך לחשוב עליו. ובאמת לכל אחת יש את הגוף שלה ורמת הרגישות שלה, ואף פעם אי אפשר לדעת איך כל דבר ישפיע על מישהי.
    אם תחליטי לצום אז שיהיה בהצלחה ומקווה שיעבור עלייך בקלות ומהר!!!
  • אני לא הייתי צמה, אני גם לא מתכוונת לצום בכיפור. כמובן שלא אשתדע ויאכל בחוץ מול אנשים בלי פרופורציה, אבל אדאג לשתות מים כרגיל ואני יאכל אוכל בבית ולא אצא איתו.
  • אני תמיד צמתי בהריונות את יום כיפור ותשעה באב.
    אם את מקפידה על צומות אלו כי לפי ההלכה זה צום שחייבים בו,
    יש לך אפשרות להתייעץ עם רבני מכון פוע"ה. יש להם ידע מאוד רחב בנושא והם גם מלווים בצוות רפואי.
    הם מתייחסים אליך באופן אישי לפי מצבך וכך פוסקים לך.

עכשיו לגבי פיקוח נפש יש הגדרה מאוד ברורה לכך.
    רב הנשים בהריון הן לא בגדר פיקוח נפש ולכן הן צמות.

בהצלחה ושיהיה לכל הצמות צום קל ומועיל.
  • אין בזה כללים גורפים, זה תלוי במהלך ההריון, במצבך הפיזי, ועוד. אני שאלתי שני רופאים דתיים ושני רבנים, וכולם פסקו לי חד משמעית בתשעה באב לאכול ולשתות כרגיל (כמובן שאכלתי ושתיתי מה שצריך ולא יותר מזה) וביום כיפור לשתות בשיעורים ואם יש ממש צורך אז גם לאכול בשיעורים, והסתדרתי רק עם שתייה.
    עכשיו אני מניקה, שאלתי רב והוא אמר לצום, ורק אם אני מרגישה ממש רע או שאין חלב לשבור את הצום. למי יצא להניק בצום? אני די חוששת מזה..
  • אני צמתי והנקתי במשך כל הצום....
    אני יכולה לתת לך טיפ, לשאוב כמה מנות כדי שתוכלי גם לתת בקבוק.
    הרבה שתייה היום ומחר וגם ענבים זה מאוד עוזר.
    ובמשך הצום להיות במיטה עם מזגן.
  • החלטתי שאני אצום ואם ארגיש לא טוב - יאכל משהו
    למרות שאני ממש מפחדת מהצום, אבל אלוקים שומר על כולם.
  • אני צמה שאני לא בהריון ,כל יום כיפור , אבל בזמן הריון לא צמה ,וזה עניין אישי של כל אחת. הריונות מאד יקרים לי , ואז אני חושבת שצריך לשמור על עובר בבטן .לא אוהבת את מילה חייבים ואני בן אדם מאמין , הספיק לי פעם אחת שלא שתיתי מספיק והגעתי עם צירים לבית חולים בשבוע 29 וגם צוואר הרחם התקצר, אז לא קשור לאמונה שלי . אישה בהריון צריכה לשתות לפחות 3 ליטרים של מים ועוד במיוחד בחום כזה נורא.
  • הבעיה היא שאנחנו בחודש הכי חם בשנה. וגם מבלי שתרצי הגוף מאבד המון נוזלים
    אז לא לשתות יום שלם ממש לא מומלץ
    אני לא הייתי מסכנת את ההיריון שלי בעד שום מחיר
    חוסר שתייה יכול לגרום לדברים לא טובים ולצירים מוקדמים
    דבר שני את ממש ממש בתחילת ההיריון וזו התקופה הכי רגישה
    הרופא דתי או משהו כזה?

• בעיקרון אין שום בעיה עם צום בהיריון בתנאי שההיריון תקין!
    אני צמתי בהיריונות ובהנקות.
    הבעיה היא כשנמצאים בשליש הראשון ומקיאים, כי עם ההקאות מאבדים נוזלים. במקרה כזה אפשר לצום אבל להקפיד לשתות אחרי כל הקאה.
    מבחינת הגוף ישנם מאגרים לפחות ל-24 שעות! ולעובר יותר.
  • אני רואה שהחלטת לצום. בהצלחה
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה