הפרשות חומות עזרה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי בנות אני בשבוע חמישי ומאתמול יש לי בניגוב הפרדות חומות. עכשיו היתה לי הפרשה חומה מעט צמיגית. אומנם הכמויות לא אדירות. אבל האם זה נורמלי? מישהי חוותה את זה גם? יש לי תור לרופא שבוע הבא. האם להמתין עד אז או ללכת כבר להבדק?
33 תגובות
עמוד 1
  • הפרשות חומות זה בסדר.
    לגבי הצמיגי לא יודעת מה להגיד לך. נראה לי שאם זה חום ולא אדום ולא בכמות גדולה אז בסדר, אבל- כן כדאי להיבדק ולא לחכות שבוע, בשביל השקט שלך. בהצלחה!!!
  • יש לא מעט הריונות שמתחילות בהפרשות חומות ונגמרות כרגיל-בטוב.
    לא צריך להילחץ... בשבוע 5 אין גם דרך לבדוק ואם תלכי להיבדק, לא יוכלו לבדוק כי עדיין לא ניתן לצפות בדופק. חכי עוד שבוע בערך, אז הבדיקות יהיו ברורות יותר. אם יש כאבים חזקים בבטן חס וחלילה, אז זה סיפור אחר כבר וחייבים לרוץ להיבדק.

l]
  • *שמתחילים.

l]
  • אני בכל זאת חושבת שעדיף להיבדק בלי קשר לדופק , אולי כבר יתנו לך תמיכה.
  • בד"כ אם יש הפרשות חומות זה הולך ומתחזק,
    האם יש התגברות בהפרשות? שמלווות בכאב?
    אם לא הכל בסדר ! ייתכן דימום השתרשרות, את יכולה ללכת לרופא רק כדי להירגע !
  • מרגו,
    מניסיון.. ישלחו אותה הביתה ויגידו שאין מה לעשות בשבוע כזה.
    לרוב יש רק שק ולא ניתן לצפות בדופק.
    שתתקשר לאחיות בקופה, שהן ינחו אותה, ככה אני עשיתי וזה מה שאמרו לי. חיכיתי לפגישה הראשונה אצל הרופא בשבוע 8 וב"ה עד אז זה הפסיק. הגעתי אליו נקיה מהפרשות חומות.

תהלי,
    ממש לא מדוייק.
    כל מקרה לגופו, כל אישה ושלה.
    לי היו הפרשות חומת וזה ממש לא הלך ויתחזק. להיפך.
    אין סיבה סתם להלחיץ.

osher66,
    תתקשרי למוקד/למרפאה עצמה כדי לדבר עם האחיות וקבלי מהן הנחיות מדוייקות.
    לעיתים זה ממש סתם. חלק מהתהליך. אין סיבה לדאגה.
    יש לא מעט נשים שיש להן את זה וההריון שלהן תקין ובריא.
    בהצלחה

l]
  • מיכל ונסיון שלי לי רופא ישר רשם מרשם לנרות פרוגסטרון ואחר כך שזה לא עזר בנוסף לנרות גם קיבלתי פעמיים בשבוע גם זריקות פרוגסטרון. וככה עד שבוע 15 בערך. את אמת אני כבר לא זוכרת אם כבר ראו אצלי דופק נראה לי שלא נראה לי שגם הייתי בשבוע 5+. אני לא מכריחה אותה ללכת לרופא רק ממליצה לה.
    /]
  • מיכל ונסיון שלי לי רופא ישר רשם מרשם לנרות פרוגסטרון ואחר כך שזה לא עזר בנוסף לנרות גם קיבלתי פעמיים בשבוע גם זריקות פרוגסטרון. וככה עד שבוע 15 בערך. את אמת אני כבר לא זוכרת אם כבר ראו אצלי דופק נראה לי שלא נראה לי שגם הייתי בשבוע 5+. אני לא מכריחה אותה ללכת לרופא רק ממליצה לה.
    /]
  • אני יודעת שנרות או חיזוקים נותנים במקרים דחופים כמו אחרי הפלות או היריון חלש והיא לא ציינה שזה היה אצלה, לכן לא חשבתי על הכיוון של נרות וזריקות, אבל עדיף להתקשר ולשאול גורם מומחה מאשר להיכנס לסרטים ודאגות.
    לא שמעתי על מישהי בהריון ראשון שבגלל הפרשות חומות נתנו לה חיזוקים, אבל אם את אומרת............. יש מצב.
    לא נתקלתי, אבל יכול להיות.

l]
  • עכשיו נזכרתי אצלי ראו דופק כבר בשבוע 6 , אני לא חושבת שזה קשור למספר של הריון , אם מחליטים לתת תמיכה נותנים.
    /]
  • עכשיו נזכרתי אצלי ראו דופק כבר בשבוע 6 , אני לא חושבת שזה קשור למספר של הריון , אם מחליטים לתת תמיכה נותנים.
    /]
  • וואווו בננות כמה הספקתן!!
    תודה על התמיכה!
    אני החלטתי לחכות עם זה עוד קצת. כי ממש לא מרגישה ולא נראה נראה לי שזה משהו חריגה.
    ההפרשות ממש מעטות ושמתי לב שזה בעיקר אחרי הליכה. הבוקר למשל לא היה כלום. החלטתי לחכות יום יומיים לראות אם זה ממשיך או מחריף ואז במקרה כזה ללכת להבדק.
    אני לא מהבחורות ההסטריות אבל יודעת שכן צריכה להיות עם יד על הדופק.
    תודה ושיהיו לנו רק בשורות טובות אמן!!
  • אושר, יהיה בסדר.
    אמרתי לך, אם אין היסטוריית הפלות, גיל מבוגר ומחלות למינהם, אין סיבה לחשוש. גם אצלי היה ככה וב"ה בלע"ר אני עכשיו בשבוע 24 טפו טפו עם הריון תקין ובריא... 5555555555 תודה לקל...
    בלי לחץ.
    יהיה בסדר.
    תנוחי ותשתי הרבה...

תעדכני

l]
  • מימילנד- המטרה שלי היא ממש לא להלחיץ וברור שאף אחת מאיתנו לא נותת חוות דעת רפואית אלא רק דעות מנסיון אישי או מסיפורים ששמענו.
    כוונתי הייתה שאם ההפרשות הולכות ומתגברות ומלוות בכאב יש סיבה ללכת להיבדק ואם לא אז הכל בסדר!

אושר- אני שמחה שנרגעת כי השקט הנפשי חשוב מאוד בהריון
    מאחלת לך בשורות טובות המשך הרין קל ותקין ושבסופו תצאי עם ידיים מלאות ב"ה
  • תהלי-

l]
  • תודה בנות!
    בינתיים היום אין כלום בהפרשות.
    ואגב, מדובר בהריון ראשון
    רק בשורות טובות!
  • סליחה מיכל אבל זה ממש לא קשור לגיל או הפלות , מלא בנות שאני מכירה צעירות ואם הריון ראשון קיבלו תמיכה , שהיה צורך בזה , יש פה משהי בשם תות שגם אמרה שהיא קיבלה תמיכה במקרה כזה. טוב אני לא רופאה , אבל ממה שאני יודעת שזה ממש לא קשור לגיל ומחלות. נגיד אחרי הפריה או הזרעה מקבלים תמיכה בלי קשר אם יש הפרשות חומות או אין , ואם הריון הוא טבעי ויש צורך נותנים תמיכה וכל מקרה לגופו .
    /]
  • סליחה מיכל אבל זה ממש לא קשור לגיל או הפלות , מלא בנות שאני מכירה צעירות ואם הריון ראשון קיבלו תמיכה , שהיה צורך בזה , יש פה משהי בשם תות שגם אמרה שהיא קיבלה תמיכה במקרה כזה. טוב אני לא רופאה , אבל ממה שאני יודעת שזה ממש לא קשור לגיל ומחלות. נגיד אחרי הפריה או הזרעה מקבלים תמיכה בלי קשר אם יש הפרשות חומות או אין , ואם הריון הוא טבעי ויש צורך נותנים תמיכה וכל מקרה לגופו .
    /]
  • אתן בסדר אתן! :)
    לא צריך לריב.
    מרגו את צודקת ותודה על העצה, דווקא היה חשוב לי לדעת שיש מקרים כאלה שגם קיבלו תמיכה. אני אחכה את הסופ"ש.
    שיהיה אחלה סופ"ש
  • אני לא רופאה אבל מדברת מנסיון. כל מקרה לגופו . אושר מותק שמחה בשבילך שזה הפסיק ,המשך תקין וכייפי.
    /]
  • אני לא רופאה אבל מדברת מנסיון. כל מקרה לגופו . אושר מותק שמחה בשבילך שזה הפסיק ,המשך תקין וכייפי.
    /]
  • מצתרפת באיחור לשיחה. רוב המקרים שאני מכירה שנתנו תמיכה זה באמת לבנות שעברו הפלות קודמות או אחרי טיפולי הפריה. הסיבה שרוב הרופאים אפילו לא יציעו את זה כי רוב ההפלות קורות בגלל שמשהו לא בסדר עם העובר. כך שנגיד אם יש למישהי דימום או הכתמות בגלל שעומדת לקרות הפלה, הרופאים מאמינים שאין צורך בהתערבות בלשמר עובר שלא אמור להמשיך להתפתח. זה מאוד מתסכל לבנות במצב הזה אבל זה דיי הגיוני.
  • אם יש אפשרות לתמוך בהריון מנסים כל דרך , זה לא קשור להפלה ,לפעמים גוף לא מצייר מספיק פרוגסטרון כדי לתמוך בהריון וכידוע פרוגסטרון הורמון שתומך בהריון צעיר , אז נותנים תוספת כדי לעזור.
    /]
  • אם יש אפשרות לתמוך בהריון מנסים כל דרך , זה לא קשור להפלה ,לפעמים גוף לא מצייר מספיק פרוגסטרון כדי לתמוך בהריון וכידוע פרוגסטרון הורמון שתומך בהריון צעיר , אז נותנים תוספת כדי לעזור.
    /]
    /]
  • מצטערת על הכנות אבל אצלי הפרשה חומה קטנה שנעלמה יום אחרי בשבוע כזה (שבוע 5-6)הסתיימה בהפלה נדחית בשבוע 12 ! היתי בודקת דווקא כי זה הריון ראשון והכל מלחיץ לא ברור ואין ניסיון..וכי מהשאננות שלי וההתייעצות עם הגורמים הלא נכונים גרמה לי לכוויה שמלווה אותי עד היום.ממליצה בחום לבדוק,אם זה סתמי לא הפסדת ! ואם יש משהו כדאי שתדעי עליו הכי מוקדם שאפשר ושלפחות תדעי שניסית ולא תבכי אח״כ כי חבל שלא הלכתי חבל שלא עשיתי ולא הקשבתי,.שיהיה תקין בע״ה ושלא משנה מתי תחליטי להיבדק זה יסתיים בבשורות טובות !
  • מסכימה עם מרגו ומיכלושית. זה נכון שנותנים למישעברה הפריב תמיכה כי אולי היא ביצעה דיכוי ולכן הגוף שלהלא מייצר באופן ספונטני וטבעי פרוגסטרון מאוד חשוב לתמיכה בגדילת העובר.
    אני מכירה מישהי אישית שהיו לה קצת
    דימומים והיא קיבלה תמיכה הרבה זמן והיום יש לה בת נסיכה ובריאה מאוד, אז לא בכל פעם שהעובר לא טוב יש דימום. חייב לשים לב לדברים ולגשת לבדיקה בהתאם:)
    בהצלחה:)
  • גם בהריונות טיבעים אם יש צורך נותנים תמיכה.
    /]
  • גם בהריונות טיבעים אם יש צורך נותנים תמיכה.
    /]
  • מיכלושית-
    לי היו הכתמות בשבוע 5
    הלכתי להיבדק
    הרופאה אמרה שאין מה לעשות...
    והיא אפילו לא בדקה, כי אמרה שאין עדיין דופק ושאין לה מה לראות.
    הלכתי לרופא אחר כי הלב שלי לא היה שקט והוא אמר לי את אותם דברים, רק במילים אחרות...
    או שזה יעלם עם הזמן או שזה פשוט יגמר בהפלה...
    וכן, עברתי הפלה בשבוע 16 לאחר שהרופאה אמרה לי שאין דרך להציל את העובר!!
    בחודשים הראשונים זה לא תלוי ברפואה ונותנים תמיכות, זריקות וכדורים במקרים נדירים שהם יודעים בוודאות שכן אפשר להציל ויש מקומות שפשוט אי אפשר...
    כך שאל תאשימי את עצמך שלא התייעצת עם הגורמים הנכונים, כי גם להם אין תשובות בהמון מקרים. בשלושת החודשים הראשונים להריון יש סיכוי גדול להפלות שברובם- אי אפשר להציל.

l]
  • לי הרופא אמר שגורל ההיריון כבר נחרץ... אם ימשיך ללידה בריאה ואם יסתיים בהפלה ולכן, אין טעם להילחץ ולחשוש מכל דבר. אני לא יודעת אם זה אכם המצב ומקווה שאגם יסתיים בלידה בריאה (גם לי יש הכתמות) אבל רוצה לקוות שהרופא שליודע על מה הוא מדבר...

• וד"א, אמא שלי דיממה בשליש הראשון בשלוש ההיריונות (עם האחים שלי ואיתי) וכולם ברוך השם נגמרו בלידה בריאה

• לא היה מדובר בדימומים אצלי. ההפרשות היו מעטות.
    מה גם שפסקו. וזה לא שהפסקתי להרגיש דברים להפך הבחילות מידי פעם מתגברות.
    יום רביעי יש לי תור אז כבר אמתין אז.
    תודה בכל אופן על הדיון בנושא :)
    בשורות טובות לכולנו
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה