שבוע 9 - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום בנות!!
    אני בשבוע 9 כרגע ואני עוד לא בדקתי בדיקת דופק ולא שום דבר ב25 לחודש יש לי תור לרופאת הנשים שלי ואז כבר אני אעשה את כל הבדיקות שצריך.. אני קוראת פה על כל השאלות של בדיקת דופק וזה נורא מלחיץ..
    מניסיונכן אם אני עדיין מקיאה ויש לי צרבות ויש לי הפרשות מועטות בצבע חום בהיר אין לי מה לדאוג?
21 תגובות
עמוד 1
  • היי
    דבר ראשון מזל טוב
    אני ממש לא רוצה להלחיץ אותך אבל לפי דעתי תלכי לרופא עוד לפני
    גם כדי לבדוק דופק
    וגם כדי שיעשה לך את כל הבדיקות שצריך לעשות שאישה בהריון
    למשל אני עשיתי בדיקות דם עוד לפני בדיקת דופק וגילו שבלוטת התריס שלי לא תקינה וזה משהו לא טוב בהריון צריך לטפל בזה כמה שיותר מוקדם אז ישר הרופא הביא לי כדורים וקבעו לי תור דחוף לבית חולים לבדיקות של בלוטת התריס
    בהצלחה ותעדכני :)

    משהו חדש מתחיל אצלי עכשיו :)
  • לדעתי תלכי והם יקבלו אותך..
    יש עניין לבדוק דופק בין השבועות 7 -8, ולעבור את הבדיקות דם והשתן שצריך בזמן כדי שאם חלילה יש משהו לא בסדר אז מגלים מוקדם..
    אני למשל אנמית ובגלל ההריון הברזל עוד יותר ירד ולכן אני מטופלת בהתאם..
    שיהיה בהצלחה בהמשך.
  • מצטרפת להמלצה החמה ללכת בהקדם. אם תגידי שאת בשבוע 9 אני מאמינה שידחפו אותך כבר בין התורים...
    הבדיקות דם והשתן חשובות כמו שאמרו לך. אני אומרת דווקא בתור מישהי שאצלה הבדיקות האלה היו תקינות ועדיין חשוב לבצע בזמן.
    וגם שקיפות עורפית זה כבר תכף.

    שיהיה בהצלחה
  • ממליצה כמו הבנות שרשמו למעלה, לא לחכןת לסוף החודש, אלא ללכת בהקדם הראשון לרופא נשים שישלח לבדיקות וכבר ניתן לעשות אולטרסאונד.
    חוץ מזה את לא במתח לראות את הדופק המהמם של העובר שלך? יש כאן בנות כולל אותי שמתות ללכת או הולכות מירוב סקרנות לרופא בשבוע 5-6 כי אולי יראו דופק ועוברי מתוקי.
    בהצלחה:) ??
  • !!!!!!=???
  • טוב אז בנות יקרות עדכון ...
    הצטרכתי היום ללכת לרופא דחוף מפני שבזמן העבודה היה לי דימומים והייתה לי זרימה כמו של מחזור רגיל..
    אז נכנסתי לרופא הוא בדק והכל בסדר ברוך ה'!!!!!! יש דופק והכל טוב !!! :) אני כל כך שמחה קשה לי להוריד את החיוך מהפנים :-) זה היה כל כך כיף לראות את התמונה שלן\ה !!! מה שכן הוא לא ידע להסביר לי מה זה הדימומים האלה כי כאבים לא היה לי בכלל .. רק הזרימה של הדם ..
    הוא אמר שאם הדימומים מתגברים ללכת לבית חולים למיון ולנוח ונתן לי חופש מחלה לשבוע וברוך ה' הפסיקו הדימומים :)
    אז בינתיים אני בבית אני נחה חחחח אין לי ברירה חייבת לשמור על הקטנצ'יק או הקטנצ'יקית :)
    בעזזרת ה' שיהיה לנו בשורות טובות אמן!!!
  • איזה כיף לשמוע שהכל בסדר, זה מרגיע מאד ועושה כיף
  • תודה אמן הריון תקין לכולנו!!!!
    אני לא מבינה למה הווא נתן לי שבוע להישאר בבית ולנוח .. מה עד כדי כך זה מסוכן שאני אעבוד?
  • לסוס שמקבלים במתנה...
  • כן האמת שהיה לי דימון כמו מחזור משהו מפחיד !!! אין לי בעיה להישאר לנוח ורק שזה לא יחזור
  • המשך קל ותקין
  • כן את צודקת !!
    מה שמטריד אותי זה שעוד לא הייתי אצל אף רופא אחרי ההיריון חוץ משלקחתי מהרופא המשפחה הפניה לבדיקת בטא .. ועכשיו שהלכתי לרופא דחוף הוא לא עשה לי בדיקה מקיפה הוא רק בדק לי אם המכשיר הזה של המצלמה והראה לי את המסך כדי שאני אראה דופק השאלה היא אם זה מספיק מה שהוא עשה??
  • והאם באמת זה הגיוני שרופא נשים לא יודע להגיד לי מאין הדימום הזה כמו מחזור?
  • מציעה לך לקבוע עוד השבוע לאחות ליווי היריון היא תדריך אותך איזה בדיקות לעשות ומתי ותבדוק לך מדדים שתן ותעקוב אחרי ההיריון שלך -במידה וזה היריון ראשון זה גם ללא תשלום-מאוד מומלץ! היא גם תסביר לך מה מותר לך מה אסור וכל מה שתרצי לדעת.היא גם תשלח אותך לרופא כשצריך-שירות ממש מרגיע ומומלץ :)

  • היי
    נראה לי שבטח הרופא לא רק ראה דופק אלא בדק שהשחלות תקינות שצוואר הרחם סגור וכל הדברים הבסיסיים...
    מבחינת בדיקות - היית אמורה לקבל הפניות לבדיקת שתן כללית כולל תרבית, ספירת דם ולכל מיני וירוסים וחיידקים... האם קיבלת את זה?
    אחות מעקב הריון זה באמת נפלא כמו שאמרו לך!
    תתקשרי כבר עכשיו, במכבי אמרו לי שפעם ראשונה שבאים זה בשבוע 12. לא יודעת מתי מתחילים איתה בכללית.
    בנוסף עוד מעט כבר יש לך שקיפות, אם יש לך תור גם שם יש עוד בדיקה... שהוא גם עושה את השקיפות אבל שוב מסתכל, לי הוא אמר גם שהמי שפיר תקינים וכו' וכו'...
  • ילנה לשאלתך: לא תמיד רואים את מקור הדימום באולטרסאונד.. או שלא תמיד אומרים. את שאלת אותו אם הוא רואה את מקור הדימום?
    לי היו הכתמות משבוע 5 עד 10. בשבוע 7 עשיתי אולטרסאונד והטכנאית לא ענתה לי כששאלתי את מקור הדימום. הנחתי שהיא לא רואה. הרופאה שלי בפגישה של השבוע ה11 אמרה לי שראו קריש דם ליד השק וזה גרם לדימום. אני לא יודעת למה הטכנאית לא אמרה אולי אסור לה כי היא לא רופאה..
  • כן אני ואמא שלי שאלנו אותץו מה מקור הדימום הוא אמר שהוא לא יודע . רק אמר אני שיש דופק והכל בסדר ותנוחי ונתן חופש מחלה.. והיה ממש מגעיל!
    אני בכללית היום התקשרתי כדי לקבוע תור לאחות ליווי הריון ונתנו לי רק ל10.9 . היא לא אמרה לי מאיזה שבוע אני צריכה להיות במעקב הריון אצל אחות . אבל לפי מה שאחותי אמרה לי זה כבר ממש מתחילת ההריון צריך לגשת לאחות ליווי הריון. מכיוון שהתור רחוק . התקשרתי לטיפת חלב ליד הבית שלי של משרד הבריאות לא ענו לי אז השארתי הודעה ואני מחכה שיחזרו אליי. נקווה שיחזרו חחחח
    והרופא לא נתן לי שום הפניות לבדיקות הוא נתן לי רק דפי הסבר אילו בדיקות אני צריכה לבצע. והפניה לבית חולים במקרה שהדימומים מתחזקים.
  • היי ילנה
    לי בהתחלה הרופאה אמרה פשוט לקבוע תור לאחות אז קבעתי למוקד אחיות בשבוע 9 והאחות שם אמרה לי שהם מתחילים בשבוע 12 לתת להריון קצת זמן להשתרש ולהיות בטוח... היא לקחה לי לחץ דם כי כבר הייתי שם אבל אז הופניתי לאחות מיוחדת במכבי שעושה רק מעקבי הריון והיא כבר עושה לחץ דם משקל שתן ואת כל ההסברים... והיא חזרה אליי כבר באותו יום ובאמת קבעה לשבוע 12.
    באיזה שבוע תהיי ב10.9 ובאיזה קופה את?
    לגבי שאר הבדיקות הרופאה תתן לך ב25 או שתקבעי לרופאת משפחה ותקחי ממנה אבל כדאי שכבר תקבעי שקיפות עורפית וסקירה ראשונה כי קשה להשיג תורים בטח שלרופאים טובים. אני ממכבי ומהצפון אם זה יעזור לך אוכל להמליץ.
  • ב10.9 אני אהיה שבוע 14. זה מאוחר. אני בכללית גם בצפון חחח אני יכולה לקבוע לשקיפות עורפית וסקירת מערכות בלי הפניה??? או שאני יכולה לקחת גם הפניה מרופא המשפחה שלי?
  • לקבוע את יכולה בלי הפניה. אחר כך תקחי הפניה. לגבי התורים זה ככה בכללית אני יודעת מבעלי... כשהיינו צריכים לעשות בדיקות גנטיות בזמנו רציתי שהוא יעשה ראשון כי אני ממש פוחדת ממחטים (לא צפיתי כמה מחטים עוד אראה בהריון) והתור של כללית היה לעוד חודשיים! בסוף התקשרתי למכבי וקבעו לי לשבוע אחר כך.... ובכלל כל רופא שהוא צריך אני בשוק מהתורים שם.
    אני לא חושבת אבל שלהתחיל שבוע 14 במקום 12 זה דרמטי. בכל מקרה זה פעם בחודש אז מה זה משנה אם תיבדקי ב14 ו18 או 12 ו16.. וכו'. אבל אולי עוד בנות יוכלו להגיד מה דעתן.
    הכי טוב להתקשר למוקד של כללית כבר היום ולברר לגבי השקיפות והסקירה עם מי אפשר כי הם עובדים בחלק המדברים שונה ממכבי. לדעתי הם ישלחו לך רשימה שממנה תקבעי.

  • אוקייי תודה רבה על העזרה :)
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה