שאלות של טירונית :) - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי בנות, שבוע טוב!
    יש לי עוד כמה שאלות:
    - כאבי בטן שבאים והולכים , לא מאוד חזקים זה משהו שצריך להדאיג או שזה רגיל?
    - אני מקיאה המון - אבל גם משתדלת לשתות , איך אני יודעת אם אני מתייבשת?
    - היום בדיקה אצל הרופאה מהקופה ולא הרופא פוריות :) , היא עושה אולטרסאונד בכל פגישה איתה? כשהרופא בדק דופק אנחנו לא ראינו ואני ממש רוצה לראות היום...
    - יש משהו שכדאי לשאול \ לבקש ממנה?

** שאלה למי שנקלטה אחרי טיפולים: אחרי כמה זמן סיפרתן? אני ממש מפחדת לספר ושמשהו ישתבש חס וחלילה אבל הרבה חברות \ משפחה יודעים שאנחנו בטיפולים וכששואלים אותי מה קורה עם הטיפולים זה קצת לא נעים לשקר ולסבן אותם :-\

תודה רבה!
    המשך תקין וקליל לכולן
11 תגובות
עמוד 1
  • היי :)
    בעיקרון כאבי בטן זה נפוץ ויש לי גם לפעמים עד עכשיו, אם את במלא הולכת לרופאה היום אבל תשאלי גם אותה ליתר ביטחון, אבל סביר שזה באמת כלום לדעתי.
    נראה לי לפי הצבע של השתן.. כלומר אם הוא יחסית שקוף כנראה את שותה מספיק בכל זאת.
    הרופאה שלי כשבאתי שבוע אחרי השקיפות לא עשתה לי א"ס.. אבל תבקשי ממנה בכל מקרה גם אם היא תגיד שאין צורך כי עשית בדיקה ממש לאחרונה.
    לגבי לשאול או לבקש.. רק תוודאי נראה לי שאת יודעת מה הבדיקות הבאות והכל. ממליצה לך לקבוע לאחות מעקב הריון זה בדרך כלל מתחיל בשבוע 12 ושם לפחות אצלי יותר נוח לשאול מלא שאלות ומקבלים הסברים ברורים.

אני אומנם לא עשיתי טיפולים אבל פחות או יותר כל מי שסיפרתי לו שניסיתי סיפרתי לו גם ממש מהר אחרי שנקלטתי... כי זה באמת היה מוזר.
    בהצלחה!!!!
  • מזל טוב:)
    שני 13 דיי ענתה על הכל ובצורה שאני מסכימה איתה:) אני רק אוסיף שאני כן עברתי טיפולי פוריות ואני סיפרתי אחרי שקיפות לאמא.... אחרי סקירה לאבא ואחים שלי ולהורים שלו ולחלק מהאחים... השאר הבינו לבד.
    ולחברות שלי עוד לא סיפרתי... עד עכשיו הייתי עסוקה בלימודים ועבודה ובתקופת מבחנים שלא היה לי זמן להפגש ולכן דחיתי כמה שיותר.
    לפני כמה ימים הייתה לי סקירה מאוחרת ואני עדין מתקשה לספר לאנשים.... זה כל כך רגיש ההריון הזה ??.
    שיהיה לך בהצלחה והריון תקין- אצל כל אחת זה שונה, תספרי מתי שמרגיש לך הכי נכון:)
  • תודה על המענה המהיר!! :)
    לא עשיתי עדיין שקיפות, עשיתי רק בדיקת דופק.. הוא אפילו לא בדק את הגודל של העובר :-\
    עשיתי בשבוע 7 ועכשיו אני בשבוע 9.. זה היה ממש מקודם - אני מקווה שהיא תסכים לעשות לי! חח

קבעתי תור לאחות הריון ככה שבקטע הזה אני בסדר ;)
    ההריון הזה כ"כ יקר, הגיע אחרי כמעט 3 שנים, שנה וקצת בטיפולים... בתחילת הטיפולים לא סיפרנו לאף אחד ולא לאט הרגשתי שאני חייבת לשתף וסיפרתי לחברות ולבנות דודות.. עכשיו זה קשה לא לספר מצד אחד מצד שני אני מפחדת שיקרה משהו חס וחלילה!
    אני מאוד רוצה לספר לאמהות אבל בעלי חושב שאם לא מספרים גם לאבות אז לא מספרים בינתיים. אבא שלו מדבר בלי סוף והוא יעביר את זה הלאה מהר מאוד בלי לשים לב שהוא דיבר (ואח"כ גם יגיד שהוא לא אמר לאף אחד)

• אני בשבוע 9 וראיתי דופק כבר כמה פעמים. הרופא עושה לי א"ס כל פעם שאני שם. בקשר ללספר, כולם יודעים שניסינו (כולל בעבודה), אבל בינתיים סיפרתי רק לאמא שלי ולאחי הגדול. לא רוצה לספר לאף אד עד אחרי הסקירה, מקווה שאוכל להחזיק מעמד. קשה לי מאוד לשבת עם אנשים שיודעים שאני מנסה ולא לספר, אבל ההיריון הזה ככ חשוב, שלא רוצה להוסיף לחצים של אמא שלו שתסםר לכל העולם ותתן את דעתה על כל דבר ושל אחרים

• אם כך אז לא לספר כרגע! לא הבנתי אם ראו דופק? אם כן למה לא בדקה לאיזה שבוע זה מתאים?!
  • גם לי יצא ליפול על רופא ממש לא נחמד שבדק שנייה בחוסר חשק כאילו אני משוגעת, אמר יש עובר ודופק ומילה לא יותר מזה. ונזף בי לפני ממש הרבה שלא צריך לבדוק כל כך הרבה פעמים והכל. ובאתי אליו רק כי רציתי לבדוק אחד אחר כי גם הרופאה הרגילה שלי לא משהו. אני לא מצליחה למצוא רופא נורמלי שיהיה נחמד ומשתף פעולה!!!

חסויה לכי פשוט עם האינסטינקטים שלך, את יודעת הכי טוב על מי אפשר לסמוך ועל מי לא. אולי אפשר לספר לחברות ממש קרובות שלא יפיצו לכל העולם, אבל זה באמת תלוי.
    תעדכני מה שלומך ומה שלום העובר :))

• לא הבנתן אותי :)
    לגבי הרופא - הייתי עד עכשיו אצל מומחה פריון, ברגע שגילינו שההריון נקלט הוא עשה לנו בדיקת דופק, קבע שבוע לפי מועד ההזרעה ואמר שהוא מחזיר אותי לרופא שטיפל בי לפני כן.. הוא עשה בדיקה זריזה, ציין שיש דופק ולא בדק איזה שבוע לפי הגודל של העובר (המכשירים שלו ממש ישנים אולי בגלל זה)
    השאלה שלי אם באמת היום היא שוב תצטרך לבדוק אותי באולטרסאונד כי לא ראיתי אותו עדיין
    לגבי אם לספר או לא - ממש קשה לי, אני מתה לספר אני רוצה כבר לצעוקקק את זה אבל מפחדת שמשהו ישתבש :-\
    יש לנו אירוע של כל המשפחה המורחבת שבוע לפני הסקירה - יהיה קשה אבל אני אשתדל לשתוק :)
    אני מקווה שהרופאה תהיה חמודה היום

תודה רבה בנות
  • אוקיי. היא לא תצטרך כלום עקרונית אבל תבקשי, תגידי לי שלא אמרו לך מה הגיל וגם את קצת לחוצה אחרי הטיפול ואת רוצה לראות שוב
  • היי בנות בוקר טוב,
    היא הייתב ממש מקסימה! שאלה אם עשו לנו דופק- אמרתי שכן אבל לא ראינו אז היא אצרה ךי יאללה לכי להתארגן... איזה מרגש זה! אני מתחילה לעקל! !!
    היא נתנה מלא הפניות והסבירה, אמרה לקבוע תור מראש להכל כי יש בעיה של תורים.. כצו שאמרתן ונתנה לפי פארמין לבחילות- אני מקווה שזה יעזור :-)

גם אתן בהתחלה לא הצלחתן לעבוד? אני מקיאה כמעט כל דבר שנכנס לי לפה ואני בגלל זה לא בדיוק אוכלת. .. ולא מאופסת ומרגישה חלשה... מה לעשות? יש לכן עצות מה לאכול ( אוכל ממש לא קרקרים וכד')?
    תודה :-) יום מקסים ושקט!
  • -כאבי בטן עמומים המדמים כאבי מחזור זה נורמלי, זה קורה בשל התרחבות הרחם. כל עוד כאבי הבטן נסבלים ולא חזקים זה בסדר.
    -לגבי ההקאות הקפידי לשתות הרבה
    ובעיקר אחרי כל הקאה, ככה לא תתייבשי.
    -בעיקרון כן.בבדיקות אצל הרופא/ה עושים אולטרא סאונד כדי לראות דופק ושהכל בסדר.
    בהצלחה
  • שמחה לשמוע! ממש מרגש!
    תקשיבי לה ותתחילי לקבוע, בעיקר אם יש רופאים ספציפיים שאת רוצה.

אני בשלב הזה הייתי עוד בלימודים ובפרקטיקום וסבלתי ברמות קשות. גם מהבחילות וגם מהמצבי רוח... נגעלתי מהכל לא היה לי כוח לדבר ובטח שלא להקשיב ורק רציתי לשכב במיטה בדממה. היו פעמים שנכנסתי להדרכה ואיך שסגרתי את הדלת פשוט התחלתי לבכות בטרוף. אין לי מה לומר חוץ מזה שזה עובר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה