שתי שאלות אולי תוכלו לעזור - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי,
    שבוע 8+2 (לפי המחשבון באתר)
    1. כשהייתי בשבוע 7 בדיוק היינו אצל הרופא וראו דופק.
    אבל הרופא אמר שההריון כ״כ צעיר ולכן הוא מתקשה
    לקבוע את גילו. הוא ביקש שאחזור אליו עוד שבועיים שלושה
    ונבדוק שוב על מנת לקבוע את גיל ההריון המדויק.
    האם למישהי מכן קרה? איך זה התפתח בסוף?
    2. באותה הזדמנות הוא גם שלח אותי לבדיקות דם ושתן
    והסתבר (לצערי הרב) שיש לי דלקת בדרכי השתן
    הוא נתן לי אנטיביוטיקה והפניה לבדיקת שתו חוזרת
    מישהי מכן יודעת כמה זמן אחרי סיום האנטיביוטיקה כדאי
    לעשות את הבדיקה?
    תודה מראש!
14 תגובות
עמוד 1
  • היי
    אם ראו דופק אז אין מה לשאול איך התפתח, הכל מתפתח בסדר!!!
    זה מוזר כי אצלי הרופאה בשבוע 6+3 כבר ראתה דופק ויכלה לתת גיל אבל כנראה זה תלוי במכשירים
    ממליצה לך לשאול את ד"ר הדר בפורום הרפואי לגבי הבדיקת שתן.. זו תהיה התשובה הכי חכמה. או להתקשר למוקד אחיות
    בהצלחה!!!
  • לי הייתי גם דלקת בשתן בתחילת ההריון נתנו לי אנטיביוטיקה, נראה לי שקראו לה זינט, ואמרה לי לבדוק שבוע אחרי שאני מסיימת עם האנטיביוטיקה. אבל הכל זהדעות של רופאים, שאלי או את דוקטור הדר או את הרופא שלך שוב, בהצלחה:)
  • לגבי גיל ההרין הרופא שלי שלח אותי למכון אולטרסאונדים משוכלל ושם בדקו את הגיל המדויק של העובר. כמובן שצריך הפניה לבדיקה.
  • היי קרן!
    עצם זה שראו דופק זה ממש מעולה! ואומר שהקטן מתפתח וגדל לאיטו!
    מוזר שבשבוע 7 הוא לא יכל לקבוע גיל הריון, הרופאה שלי קבעה גיל הריון בשבוע 6, וליתר ביטחון שלחה לאולטראסאונד אצל טכנאית כדי לאשר אותו.....
    את אומרת שבוע 8 לפי המחשבון.... האם הרופא חישב לך גיל לפי וסת אחרונה ואורך מחזור?
    למשל אצלי, היינו אצל הרופאה ולפי וסת אחרונה היה אמור להיות שבוע 8, אבל בגלל שהביוץ שלי מאוחר ומחזורים ארוכים אז היה צריך לקבוע תאריך וסת אחרונה אחר כדי שיתאים לגיל ההריון שהיה בעצם 6 ולא 8.....
    אבל תכלס מזה חשוב גיל ההריון? העיקר שהוא תקין
  • איזה קטע זה בנות... אני רואה מלא שמדברות פה על ללכת לטכנאית אולטרסאונד ובחיים לא נתקלתי בזה! או לא שמעתי מחברה שנתקלה בזה... כלומר אף פעם הרופאה שלי לא שלחה אותי לטכנאית כי היא לא רואה. מעניין הקטע הזה. והא"ס אצלה דוקא נראה לי מצ'וקמק כזה :)
  • שנשו, רופא הנשים שלי שלח אותי כי הוא רצה להיות בטוח שזה השבוע הנכון והמדויק. כי התחלתי את שבוע 5 וזה לא היה לו הגיוני שרואים כבר דופק אז ליצר ביטחון שלח לטכנאית:)
  • היי,
    תודה לכולכן! אתן מקסימות.
    חן לצערי הרב הקאות הן חלק ממנת יומי עוד מלפני האנטיביוטיקיה אבל עכשיו זה יותר חמור מקווה שזה יעבור מהר כפי שעבר בהריון הקודם (מחכה בקוצר רוח לשבוע 14)
    לגבי גיל ההריון את כנראה צודקת המחזורים המומצעים שלי הם 32 יום (ולא 28 יום) אז יכול להיות בהחלט שההריון יותר צעיר ממה שרשום לי באתר.
    קרן
  • תות קודם כל כיף לך שראו מוקדם פחות לחץ!! מה הטכנאית אמרה?
    לא ידעתי אפילו שיש כזה דבר.. או שהטכנאית רואה יותר טוב מהרופא.. מעניין איפה במכבי יש כזה דבר בצפון כי אין להם פה מוקד נשים כמו במרכז.

קרן תרגישי טוב!!!!!
  • קרן פעם הבאה שאת אצל הרופא תבקשי שינסה לחשב לך מועד ביוץ לפי המחזורים....
    בעיקרון וסתם אחרונה שלי הייתה 2.6 אבל המחזורים שלי הם 35-40 יום. לכן נקבע לי מועד וסת אחרונה חדש בהתאם למחזורים ל15.6 שזה הסתדר עם הביוץ וגיל ההריון....

מעבר לזה את יכולה בערך לשער בעצמך מועד ביוץ (אם את רוצה אעזור לך) כי הביוץ מגיע 14 יום לפני מועד הוסת הבאה (זו שבעצם לא הגיעה.....)
    אולי זה נראה קצת דבילי, אבל אותי זה בהחלט הרגיע לדעת את הדברים האלו ולעקוב אחרי ההתפתחות לפי השבועות

שני טכנאית א"ס זה בסך הכל בחורה נחמדה שיש לה ציוד א"ס ממש טוב ומשוכלל
  • הלוואי חן, אני לא לגמרי מרוצה מהרופאה שלי :(((( בעבר כבר פירטתי פה.
    אני יותר חושבת שאולי בצפון פחות יש אופציות לשלוח אליה... נגיד פה אם יש לי משהו דחוף - אני יכולה ללכת למוקד רפואה דחופה של מכבי הרגיל אבל אין מוקד נשים, אז האופציה היחידה זה להיבדק אצל רופא משפחה שאין לו באמת מה להגיד בטלפתיה, ולקבל הפניה למיון. שזה מן הסתם ממש לא נוח ומטרטר.
    ממש מציק, חוץ מזה אני ממש מרוצה מההתנהלות של מכבי סביב ההריון, אבל הקטע הזה ממש מוריד... חברה שלי בכללית אם יש לה משהו יכולה כל ערב ובסופשבוע לעלות לאחד מהבתי חולים של כללית (נגיד כרמל בחיפה) בלי הפניה ובלי בלגן.
  • יכול באמת להיות שזה קשור למכבי ולאו דווקא לצפון.....
    כי אני בכללית בדרום, ואני יכולה לבוא למוקד רפואה דחופה במרפאת נשים שלי כל בוקר מ8-12 לראות רופא נשים בלי תור.... וברור שזה הרבה יותר טוב מלראות רופא משפחה!
    וגם נראה לי שיש איזה עניין עם המיון שלא צריך הפניה... עוד לא הגעתי לברר את זה לשמחתי
  • יש למכבי מוקדי נשים בתל אביב רענה וראשון לציון
    וזהו!

בגלל שלכללית יש בתי חולים יותר פשוט לעלות לשם. כמובן שאם יש לך מרפאה דחופה בבוקר זה מדהים!!!! אולי פשוט באזור חיפה גם לכללית אין משהו כזה וחייבים לעלות למיון
    אבל אם את עולה ישר למיון זה לא בהכרח נורא. כשכבר הגעתי למיון ברמבם בתחילת ההריון זה ממש תקתק, אבל לפני צריך ללכת למוקד משגעים אותך שם וכו' וכו'... באמת שלא נצטרך :)

כבר ניסיתי, לא הייתי מרוצה גם, וזה כבר נהיה מטופש להחליף רופא כל הזמן... שגם אותם לא נצטרך. הרי את השקיפות והסקירות היא לא עושה, יש את האחות מעקב שמהממת ומסבירה בסבלנות והכל, והעיקר שהבדיקות ימשיכו להיות תקינות ולא יהיה צריך רופאים למשהו מיוחד....
  • היי.
    אצלי היה מקרה קצת שונה אני היום בשבוע 7+6.
    בשבוע 6 הייתי אצל הרופאה שלי שראתה שק הריון שק חלמון ועובר. אמרה שרואה דופק אבל חלש ולא ברור. אמרה לי לחזור שבוע אחרי.
    שבוע שעבר היתי אצל רופא תורן שאצלו פתאום לא ראה כלום רק שק הריון וספק שק חלמון. אמר שלא רואה עובר. שאלתי איך יתכן?! לא היו לו הרבה הסברים אבל אמר לי לחזור בעוד שבוע למכון אולטראסאונד שלהם במרפאה שם המכשור טוב יותר. אחרי ההתייחסות שלו שאין עובר נכנסת לפאניקה. הלכתי למיון ושם כן ראה עובר ושק חלמון אך לא ראה דופק ואמר שהוא תואם לשבוע 6.
    מתפללת שהשבוע ביום רביעי כבר יראו דופק ברור וירגיעו אותי.
    לדעתי הרבה תלוי במכשור וברופאים עצמם יחד. שילוב של השניים.
    אבל ממה שהבנתי מהרופא עד שבוע פער בין גיל העובר לפי א"ס לבין הגיל לפי הוסת הם לא מתקנים.
    נתפלל רק לבשרות טובות!
  • אושר בהריון ראשון שלי בשבוע 6 לא ראו דופק רק שק הריון.... נשמע מוכר?
    אמרו לחזור שבועיים אח"כ ואכן שבועיים אח"כ נצפה גם דופק גם עובר וכו'.
    הבת שלי היום בת שנה וארבע.
    כנראה שכל עכבה לטובה. גם הפעם אני מנסה לחשוב על זה ככה.
    אגב, התקשרתי למרפאה. אמרו לי לחכות חמישה ימים אחרי האנטיביוקיבה עם הבדיקת שתן.
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה