מעקב אחות/רופא כל חודש - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • האם יש צורך במעקב רופא /אחות כל חודש? עשיתי את כל הבדיקות - בדיקת דופק בתחילת ההריון,שקיפות, וסקירה מוקדמת. כמובן שגם עשיתי בדיקות דם.
    האם יש צורך מעבר לזה לראות רופא/אחות כל חודש?
10 תגובות
עמוד 1
  • רופא ממש לא. לפחות לא אצלנו בקופה.
    אחות כן הייתי קופצת פעם בחודש לבדיקת לחץ דם ושתן
    כשהייתי בסביבה...

לא הייתי טורחת להגיע במיוחד.

אגב הרופאה שלי הייתי מבקשת להכנס לאחות
    לפני שאני נכנסת אליה.
    להזין במחשב נתוני משקל וכו' ככה שזה היה קבוע משולב יחד.

• היי
    במכבי כן יש אחות מעקב כל חודש
    לא קופצים אליה דוקא למרות שיכל להיות נוח... :)
    קובעים מראש וכל פעם לחודש הבא כמו שעון
    חשוב לבדוק כל פעם לחץ דם שתן ומשקל כדי לבדוק שהכל כשורה... פעם קודמת בדקה אם יש לי בצקות גם... זה גם נחמד שלי ממש מוכוונת הריון היא סופר רגישה ומתלהבת מכל דבר ויש לה מלא זמן לא כמו הרופאים הרבה פעמים...

• כדאי פעם בחודש לבצע ספירת דם, בדיקת שתן כללית ותרבית שתן.
    כדי לוודא שהכל תקין. (לפעמים יש דלקות בדרכי השתן שלא מרגישים אותן אבל עלולות להיות מסוכנות אם לא מטפלים בזמן).

חוץ מזה - אני לא בדיוק יודעת מה ההמלצה לגבי CMV, אבל אני יודעת שלי אין נוגדנים אז הרופא שלי שולח אותי כל חודש לבדיקת CMV כדי לוודא שלא נדבקתי במהלך ההריון.
  • כל חודש?!
    לא שמעתי על זה... אותי לא הפנו מתחילת ההריון לספירת דם נוספת וגם לא לתרבית שתן נוספת ושאלתי את האחות היא אמרה שאחרי שבוע 20.

עוד מישהי עושה ספירת דם מקיפה כל חודש? עכשיו אני דואגת שלא עשיתי מספיק
  • אני במעקב כל חודש גם רופאה גם אחות.. זה לא משהו שאמור להיות בנורמה?
  • אני הלכתי כל שישה שבועות בערך לרופא נשים,
    וכל חודש מעקב הריון אצל אחות
    גם אני לא עשיתי כל חודש בדיקת דם..

• גם לראות רופא באמת יוצא בממוצע כל חודש.
    נגיד הייתי בדופק.. ואז שבוע 12 שקיפות.. שבוע 16 סקירה ראשונה.. בשבוע 20 הרופאת נשים שלי.. 23 שוב סקירה... וכו'.
    אבל לא עושה בדיקות מקיפות מא עד ת כל חודש.
    אשאל את הרופאה שבוע הבא. למרות שכל שאלה שנשמעת לה היסטרית נענית מעפן
  • בחיים לא ביקשו ממני ספירת דם כל חודש.

• אני עושה מעקב בטיפת חלב, אפשרי גם אצל אחות קופ"ח.
    שם היא עושה לי- בדיקת שתן (ובודקת התייבשות גם), משקל, לחץ דם, בצקות.
    פעם בחודש- חודש וחצי, בתיאום מראש.
  • אצל הרופא שלי פעם בחודש יש בדיקה שגרתית ולשמוע את הדופק אבל לא פעם בחודש בדיקות דם רק פעם ב חודשיים
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה