כושר בהיריון - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בוקר טוב,

דיברתי בסוף השבוע עם אמא שלי ובת דודה שלי (בהיריון בחודש 7) והן מאוד הלחיצו אותי לגבי התופעות שמגיעות לאחר הליגה (צניחת רחם, אובדן שליטה, קריסת דופן הבטן ושאר מנעמים). חוץ מהמלצה לאסוף את רצפת האגן ככל שאוכל, בן הזוג שלי לוחץ עליי להירשם לפילאטיס (או סטודיו C) כדי לשמור על עצמי במהלך ההיריון (חוץ מהליכות בערב, לא עושה כלום). מה אתן אומרות? אתן מתאמנות? יש למישהי המלצות על סטודיו C להיריוניות? השיחה מאוד הלחיצה אותי ואשמח לשמוע דעות.

תודה!

3 תגובות
עמוד 1
  • היי
    לדעתי זה רעיון מצוין ממש
    אני מתכננת כבר כמה שבועות להירשם ליוגה לנשים בהריון
    וסתם לא עושה את זה מהעצלנות... וכי גם כשהייתי קטנה לא אהבתי חוגים (כל הקונספט שיש שעה קבועה שחייבים לעשות בה משהו). ואני ממש מתבאסת מזה ויודעת שזה חשוב.
    לדעתי אם את מצליחה להביא את עצמך להליכות כל ערב פילאטיס או סטודיו סי או יוגה יהיה מעולה. מכירה כאלה שעושות לא ניסיתי.

• מי שלא מורגלת להתעמלות לפני ההריון, צריכה לעשות זאת מאד בזהירות ולאט לאט

אלי, תן בי את השלווה
    לקבל את הדברים שאין ביכולתי לשנותם
    האומץ לשנות את אשר ביכולתי
    והתבונה להבחין בין השניים

הזורע חיטה דואג לשנה,
    הנוטע עצים דואג לשנים,
    המחנך נפשות דואג לדורות (הרב קוק)

אדם הוא מעט ממה שנולד עימו, והרבה ממה שהוא עושה מעצמו. (אלכסנדר בל)
    לעולם לא מאוחר מדי להיות מי שיכולת להיות. (ג'ורג' אליוט)

• יוגה לנשים בהריון ניתן להתחיל משבוע 12 (אלא אם עשית יוגה קודם), אני התחלתי לעשות יוגה כמה ימים לפני שידעתי שאני בהריון והמשכתי כי הייתי בכושר די טוב באותה התקופה - בכל אופן, כדאי להתייעץ עם רופא.
    מעבר לחיזוק שרירי רצפת האגן (שמאוד חשוב לעשות גם אחרי הלידה), היוגה גם עוזרת לכאבי גב, איזון הורמונולי ובכלל, לעצור ולנשום עמוק מדי פעם (מאוד חשוב לזרימת הדם לרחם ולעובר ולצערי אנחנו שוכחות לעשות זאת..)
    בכל אופן עבודה על שרירי רצפת אגן היא כמו עבודה על שרירי הבטן - לוקח המון המון זמן עד שהם מתחזקים (כמה חודשים) אז כדאי להתחיל כמה שיותר מוקדם ולא לשכוח להמשיך מיד אחרי הלידה.

לי היה חשוב למצוא סטודיו שיש בו כמה פעמים בשבוע שיעורי יוגה כדי שאוכל להחליט מתי נוח לי ללכת ולא להתחייב לימים/שעות ספציפיים. במיוחד בתחילת ההריון שגם ככה יש מלא ריצות לרופאים ובדיקות ובחילות וימים קשים יותר. וכמובן לוודא שהשיעור מיועד לנשים בהריון או לפחות שהמורה מכווינה איך לבצע בזמן הריון.

בהצלחה!
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה