-
אני חושבת שבלי קשר למה שבעלך או חמך חושב, לדעתי האישית, לא צריך להתעסק במה אחרים מקבלים, צריך לשמוח ולהודות על מה שאתם מקבלים וזהו...
אלי, תן בי את השלווה
לקבל את הדברים שאין ביכולתי לשנותם
האומץ לשנות את אשר ביכולתי
והתבונה להבחין בין השניים
הזורע חיטה דואג לשנה,
הנוטע עצים דואג לשנים,
המחנך נפשות דואג לדורות (הרב קוק)
אדם הוא מעט ממה שנולד עימו, והרבה ממה שהוא עושה מעצמו. (אלכסנדר בל)
לעולם לא מאוחר מדי להיות מי שיכולת להיות. (ג'ורג' אליוט)
-
מסכימה עם טלטול, את מקבלת מהם עזרה? תגידי תודה וזהו, במיוחד שזה באמת לא טריוויאלי.. בעיני זה לא צריך להיות עניינך איך חמיך מתנהל כלכלית. יכול להיות שיש דברים שאת לא יודעת. אני זוכרת שאת אדם דתי ולכן מרשה לעצמי לצטט: מזונותיו של אדם קצובין לו מראש השנה ועד ראש השנה. לדעתי אם תפסיקי עם החשבונות של מי מקבל כמה זה רק יקל עלייך ויחסוך ממך את ההתמודדות עם בעלך ומשפחתו.
-
תוציאי את עצמך מהמריבות האלה נשמה. חבל לקרוע משפחה בגלל מריבות על כספים. ועוד יותר חבל להרוס זוגיות בשביל הדברים האלה
אל תכנסי למקומות המכוערים הטלה של מי נתן כמה ומי נתן למי יותר. חבל על הכוחות שלך.
ובקשר לבעלך. אתם צריכים לשבת לדבר. שלא יגיד לך מילים קשות כמו שאת רעה וכאלה. שיבין אותך ושיחזק אותך שזה לא חשוב ולא כדאי להתערב. אבל בלי לריב בינכם.
הכסף לא שןוה טת זה
-
H.d יקרה,
לדעתי אין מתנות חינם וכשאת מקבלת, את חייבת לתת בתמורה.
אני באופן אישי מעדיפה לא לקבל וככה גם לא להרגיש חייבת!
אצלינו זה אותו הדבר.הורי בעלי מציפים את אחותו בכספים כי היא מבקשת מהם ואילו בעלי לא מבקש ולכן אנחנו לא מקבלים (חוץ ממתנות לימי הולדת חגים וכו').
לי זה לא מפריע בכלל. זה הכסף שלהם ושיעשו איתו מה שהם רוצים ואני שמחה לא להרגיש חייבת להם.
אז הכל בעיני המתבונן וכל אחד והגישה שלו, ואני ממליצה לך גם, לא להתעסק בזה.אלה אנרגיות מיותרות.
קבלי הרבה חיבוקים
-
היי אני ממש מבינה אותך ולא מסכימה בכלל עם הבנות שאומרות לך להסתכל על מה שאת מקבלת ולא מה שהם מקבלים
זה מרגיז ומקומם וממש מעצבן שעושים הפליות בין הילדים ועוד כשמעלמים מזה ומשחקים אותה זה עוד יותר מרגיז
אני חושבת שאת צריכה להיות חכמה ולא לתת להם סיבה לפתוח עליך את הפה
וככה גם בעלך לא יחשוב שאת קנאית (ואגב זה טבעי שהוא יגן ככה על המשפחה שלו אפילו שהם חוצפנים)
מה שאני הייתי עושה זה פשוט מנסה בהכי יפה ובלי לפגוע באף אחד פשוט לנסות להגיע פחות וככה למנוע חיכוכים מהתחלה,תסבירי לבעלך שלפעמים עדיף לשמור על "רחוק מתוק",
אף אחד לא שווה את המריבות שלך עם בעלך אז לפעמים זה הפיתרון
"אין בעולם אהבה כמו אהבה של אמא..."
-
rotem631- זה מה שאמרתי לבעלי.. שאנחנו פשוט לא נגיע לשם... ככה אתה לא שומע לא רואה והכל יותר טוב... כמובן שאמרתי לו שהוא יכול ללכת להורים שלו באמצע שבוע לבקר והכל..
לבנדר- קודם תודה על החיבוקים. למרות שזה וירטואלי זה עזר לי מאוד!
אמרתי לבעלי שגם אם עכשיו ההורים שלך יבואו ויגידו שהם רוצים לעזור וכו' אני כבר לא יהיה מוכנה לזה מכמה סיבות:
א. אני לא ארגיש שזה כבר בא מרצון אלא מתוך "אין ברירה".
ב. בדיוק אבל בדיוק כמו שאמרת-לא רוצה להיות/להרגיש חייבת!!!
נונילה_פנונילה-אני היום בתהליך של יצאה מכל הסיפור הזה.. והתהליך הזה כולל לשמור מרחק מחמי וחמתי,היום לשבת לדבר עם בעלי,לפתוח ולדבר על הכל"
תודה לכן על תגובתכן!
-
היי
אני מסכימה עם רותם האמת. אין מצב שלא הייתי מתייחסת לכזה דבר. ולגבי זה שעדיף לא לקבל כדי לא להיות חייב - אני מסכימה אבל זה נכון אידיאלית. אנחנו כרגע במצב שאני רק סיימתי תואר שני ועובדת חצי משרה רק לאחרונה ולא מחפשת משהו נוסף בגלל ההריון, בעלי מרוויח סבבה אבל זו רק תחילת הקריירה שלו אז לא המון (ולא תחילת הקריירה כמהנדס חשמל), ואם לא העזרה של ההורים שלי שהיא עצומה - היינו חיים ברמת חיים לא משהו בכלל. אז לא יכולה להרשות לעצמי כרגע להגיד שלא צריכה את העזרה שלהם...
אני מבינה אותך כי המשפחה של בעלי זה סיפור ממש מורכב, גם עניינים של אפליות ובעלי אומר שאי אפשר לחנך וכאלה.. אני אגב אומרת לו ה-כ-ל, כל מה שאני רואה וכל מה שנראה לי. למזלי הוא כמעט אף פעם לא מתעצבן, אולי בהתחלה לא היה אוהב אבל עם השנים הוא הבין שאני ממש צודקת. לפעמים אני כבר לא אומרת לו רק כי אני מרחמת עליו שזו המשפחה... מספרת בקצרה כי זה מאוד מורכב. אני גם פעלתי מאוד לעבור רחוק מהם ובשנה האחרונה שאני רואה אותם מעט זה באמת השתפר מאו. ועדיין כמעט בכל מפגש איתם יש משהו שמוציא את הנשמה. זה פשוט לא ייאמן לפעמים.
אני מבינה שבעלך רוצה לתמוך במשפחה שלו אבל להגיד לך שאת רעה וקנאית? אני לא חושבת שזה צריך להיות בלקסיקון בכלל מילים כאלה. תנסי להסביר לו מה בזה בדיוק מכאיב לך. אני בטוחה שזה לא רק ה1000 שקל שהיית מקבלת מחלוקת השכר דירה שווה בשווה. זה כואב כשמתייחסים אלייך לא בצורה שווה. זה כואב שאת רוצה שיאהבו אותך ויתייחסו אלייך יפה גם (בעיקר אם את בסדר מהצד שלך) ולא מתייחסים אלייך.
כנראה שאת המשפחה שלו באמת לא תחנכי אבל את גם לא צריכה לבוא לשם בקביעות כמו ילדה טובה ולספוג ולספוג.
יש לי עוד המון מה להגיד אבל חפרתי.... חיבוק
-
לגבי בעלך זה באמת לא נעים שהוא מצוטט את אבא שלו ואמר לך את מה שאמר, אבל כמו שנאמר לך כאן, זה טבעי שהוא מגן על משפחתו וגם אם הוא לא באמת מתכוון למה שאמר לך.
אמרת לבעלך שאם חמך יחליט לתת את לא תסכימי לקבל, לדעתי אין שום פסול ב-לקבל, אבל כדאי שהכל ייעשה בין חמך לבעלך.את אל תיכנסי לכל זה. למה להוריד מערכך? למה להתחנן לכסף? וכמובן, כשזה דרך בעלך ולא דרכך את לא מרגישה חייבת.
פשוט תשני גישה-עצתי כמובן.
רשמת שהחיבוקים שלי עזרו לך אז קבלי עוד חיבוקים
-
אתמול בעלי לקח אותי למסעדה והחליט שאנחנו פותרים את הבעיה בנינו ולא אכפת לו עכשיו מאף אחד לא מההורים שלו והמשפחה שלו ואף אחד רק אנחנו!!
אז פתרנו את הכל והוא אמר שהוא מתנצל על מה שהוא אמר ושברור שהוא לא התכוון לזה והכל נעשה מתוך איזשהו ריב שבכלל לא היה צריך להגיע ליחסים בנינו...
בקיצור,ב"ה הכל בסדר!!!
אתמול בשעה 11 בלילה קיבלתי שיחה מגיסתי שלא הייתה נוכחת בוויכוח..
היא התחילה את השיחה כך: "מה שלומך? תגשיבי,את לא תפלגי את המשפחה שלנו" ואני
-
טוב לשמוע שהדברים מסתדרים בינכם!
ושהוא לקח יוזמה לפיוס ויישור ההדורים....
הדרך לפתור דברים היא לדבר עלייהם....