-
הי.. קודם כל את יכולה לבטל את בקשת הפיטורים אם עדין לא קיבלת מכתב בטענה שעל פי החוק את מחויבת לדווח על ההריון בסוף חודש רבעי..
תלכי למנהל ותגידי לו שזאת הזכות שלך לא לספר ולכן אסור לו לפטר אותך..
בנוסף לזה תקומי בלי חשש!!! ותתלונני על הרעת תנאים בזמן הריון וכדי לעשות שינויים כאלו הוא צריך אישור ממשרד הכלכלה (אם אני לא טועה).. וזאת פרוצדורה לא פשוטה עבורו לכן כדאי לו מאוד לתת לך את התנאים שמגיעים לך ואם כל זה לא יקרה תמיד יש לאן לפנות וכאשר זה מגיע לנשים בהריון הכל זז מהר ולטובתך!!!
בהצלחה
-
היי קודם כל תודה רבה על התגובה המהירה..
השאלה היא אם אני יכולה לחייב אותו להשאיר אותי בתנאים הקודמים??
הרי הוא מודע להרעת התנאים וזאת בעקבות שינוי אירגוני שעברה החברה מה גם בעקבות כך הוא מציע לי מכתב ופיצויים.. השאלה מה עושים במקרים האלו ומול מי אני יכולה לבדוק את זה
-
הרעת תנאים גם אם הסכמת לה את יכולה להגיד עד 6 חודשים אח"כ שלא מוצא חן בעיניך התנאים החדשים מעין "תקופת ניסיון" לתנאים החדשים, זאת אומרת שלא היית חייבת להגיד מראש שאת לא מוכנה לתנאים האלה אבל עכשיו אני כבר לא יודעת אם את יכולה לעשות משהו כי כבר אמרת שמוציאים לך מכתב פיטורים...
-
לפי מה שאני יודעת - אסור לפטר, לשנות או להרע תנאים לאישה בהריון!
יש לך הזכות המלאה לא לעבור וולא לרדת במשכורת. על כל שינוי את יכולה לתבוע....
ליטלילי
-
לעניין ה"בונוס" – החוק והפסיקה קובעים כי תשלום המשתלם באופן קבוע לעובד, ולא כתלוי ביעדים או בתפקוד העובד, לא ייחשב בונוס אלא חלק מהשכר (היינו, יעשו ממנו הפרשות והשכר ייחשב לסכום המלא המשתלם לעובד, וזאת בתנאי שאכן מדובר בסכום שמשולם באופן קבוע מדי חודש). המשמעות החוקית ל זה היא שאסור למעסיק שלך להפסיק פתאום לשלם לך את ה"בונוס" שכן הוא חלק מהשכר.
לעניין השינוי בתנאי העבודה, על פי סעיף 9א לחוק עבודת נשים: "לא יפגע מעסיק בהיקף המשרה או בהכנסה של עובדת או עובד שחלה הגבלה על פיטוריהם לפי סעיף 9, בתקופה שבה חלה ההגבלה כאמור, אלא בהיתר מאת שר התעשייה המסחר והתעסוקה, ולא יתיר השר פגיעה כאמור אם היא לדעתו בקשר לעילה שבשלה חלה אותה הגבלה. בסעיף זה - "פגיעה", בהיקף המשרה – למעט שינוי זמני בהיקף המשרה לפי בקשה שיזמו העובדת או העובד בשל מצבם הרפואי לפי אישור בכתב מאת רופא; "פגיעה", בהכנסה, למעט - (1) פגיעה בהכנסה החלה במקום העבודה מכוח דין או הסכם קיבוצי; (2) פגיעה ברכיב השכר המשולם לעובדת או לעובד בהתאם לתפוקת עבודתם ובלבד שהפגיעה בתפוקתם של העובדת או העובד לא נגרמה מסיבות התלויות במעסיק.
החוק די ברור ולא משתמע לשתי פנים. אם את בהיריון ועובדת מעל שנה, אסור למעסיק לפגוע לך במשרה.
-
תודה לכולגן בנות עוזר לי מאוד לדעת את כל המידע הזה..
לגבי התגוסה האחרונה על הבונוס..זה לא משהו שהוא בעקבות יעדים זה קבוע בשכר שלי כל חודש.שביקשתי העלאה בעבר ככה העמסיק הזכים לתת לי ולא דרך השכר השעתי.
האם עדיין אסור לו?
-
תגידי את יודעת אולי אם יש לך ועד במקום העבודה?
אני בטוחה שהם ידעו איך לעזור בכל מה שקשור למה חוקי או לא חוקי...
אצלי בעבודה הועד הוא של ההסתדרות הלאומית שעוזר לעובדים בסוג של מקרים כאלה. את גם יכולה להתקשר להסתדרות הלאומית הישירה ולבדוק מה הם יכולים להציע לך... מה יש לך להפסיד? זה המספר *8882
-
תודה לכולכן אנסה להתקשר, היום שוחחתי עם המעסיק .
לגבי הרעת התנאים שכבר נעשתה לפני מעל חודש אני ידעתי עוד לפני שידעתי שאני בהריון, מה שכן כבר אז נאמר לי כי במידה ולא אסכים לשינויים אקבל את כל מה שמגיע לי מכתב פיטורין ופיצויים, היום נאמר לי כי במידה ולא אסכים להישאר אקבל מכתב ופיצויים אך מכתב הפיטורים יהיה תקף לפני הודעתי על ההריון כי אחרת לא יוכלו לפטר אותי ואצטרך להישאר בתנאים שהם מציעים בלבד ( הורדה בשכר+בתפקיד)
האם מישהי יודעת אם זה חוקי?
-
elian17 - יש פה כ"כ הרבה דברים לא חוקיים, שאני לא יודעת בכלל מאיפה להתחיל