שלום כיתה א' - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • ערב טוב בנות יקרות,
    הגדולה שלי עלתה לכיתה א' השנה..
    רציתי לשתף בעניין מסוים ולשמוע את דעתכן בנושא.
    יש תלמידה בכיתה שלה שגרה מרחק 2 רחובות מאיתנו,
    אני מכירה את האמא והילדה מגני משחקים באזור.יוצא לנו להתראות פעם בחצי שנה בממוצע וכשהבנות מתראות, הן משחקות יחד.
    כיוון שזה בי"ס ממלכתי-דתי, הוא מרוחק מאזור המגורים שלנו, 10 דקות נסיעה.יש הסעות.
    בעלי לוקח ומחזיר את הילדה כל יום כי ככה החליט.
    יומיים לפני תחילת השנה היה מפגש מקדים ואותה אמא שאלה איך נגיע ביום שני, תחילת הלימודים.עניתי שעם בעלי.
    שאלה: אפשר לשלוח אתכם את הבת שלי? אמרתי כן.
    חשבתי שזה חד פעמי.והיא הוסיפה: זה בטוח בסדר? אני מוכנה לשלם. אמרתי לה- מה פתאום לשלם. לקחה את הנייד שלי ואמרנו שלום.
    כשהגעתי הבייתה ושיחזרתי את השיחה חשבתי שאולי התכוונה באופן קבוע כי הציעה לשלם אבל קיוויתי שלא.
    ביום שני היא לא יצרה קשר והגיעה עצמאית עם הבת שלה. אמרנו שלום, החלפנו כמה מילות נימוס ונפרדנו לשלום. באותו היום בערב (אתמול), אני מקבלת שיחת טלפון מבעלה (אני מכירה אותו רק בפנים. אף פעם לא אומר שלום),כדלהלן:
    -מה נשמע? זה x אבא של y
    עד שהבנתי מי זה ונפל האסימון..שאלתי מה נשמע? ואז אמר:
    - באיזה שעה מחר אני אביא לך את y ?
    ואני המומה, לא מבינה, ובעיקר משום מה, הרגשתי מותקפת.
    מה קשור להביא מחר את הילדה? הריי בבוקר ראיתי את אשתו בבי"ס ולא אמרה מילה בנושא.
    אז החלטתי לשים גבולות מההתחלה, זה שדיבר בטון כזה כאילו חייבים לו, נתן לי את האומץ לדבר דוגרי.
    אז אמרתי כך:
    "תראה, אין בעיה שבעלי ייקח אותה מחר ומחרתיים, אבל לא באופן קבוע. זה מחויבות ואחריות וזאת בעיה להתחייב באופן קבוע.
    אמר לי: "אני מוכן לשלם!" (הרגשתי חברת הסעות)
    אמרתי: "זה לא עניין של כסף, זה עניין של להתחייב לך יום מראש על השעה בלי אפשרות לשנות בבוקר, וגם אחריות בעניין הבטיחות של הילדה וכו".
    אמר בכעס: "אוקיי. אנחנו כבר נסתדר" ובא לנתק..
    אז עצרתי אותו ואמרתי: "אל תכעס עליי. תבין אותי שזאת מחויבות וגם אחריות גדולה ובעלי לא יכול להתחייב באופן קבוע. בכל אופן מחר ומחרתיים זה בסדר. תביא את הילדה בשבע וחצי".
    אמר אוקיי, ואז הוספתי: "ותביא איתה כיסא בוסטר לילדה".
    (בעלי ממש מרובע בעניין הזה ולא יסכים לקחת בלי כסא)
    הוא התעצבן שביקשתי כיסא ואמר: "טוב, יכול להיות שיש לנו טרמפ אחר, אני כבר אודיע לך".הסברתי לגבי הכסא: "אתה יודע זה חשוב, לבטיחות של הילדה".
    אמר: "טוב, אני אודיע לך" וניתק.בלי להגיד שלום.
    לא חזר כמובן.
    היום בבוקר ב- 7:35 (שקבענו ל- 7:30) שלח הודעה בנייד: "תודה לך אבל הסתדרנו.יום טוב.
    **
    ואני שואלת האם הייתי לא בסדר??
    גם בעלי עובד כמו אותו אבא ולשניהם יש רכב.
    ואם לא מתאים לו לקחת את בתו, אז יש הסעות.
    אני מאוד בעד לעזור לאנשים אבל הן הולכות ללמוד יחד 6 שנים! וממש לא מתאים לי התיק הזה לשנים הקרובות!
    ראשית זה מחויבות.אם בבוקר בא לנו להקדים או לאחר?! ולמי יש כח לקבל אנשים בבית כשקמים משינה אפופים בשעות מוקדמות בבוקר? ומעל הכל-זאת אחריות.אם חלילה יקרה משהו כשיורדות מהרכב או בדרך או משהו כזה? למה בעלי צריך את זה?
    חוצמזה, אני לא מבינה איך אנשים מרגישים נוח לבקש טובה כזאת??? זה הריי לא חד פעמי. אני, הייתי לוקחת את הילדה ברגל/באוטובוס ולא הייתי מעזה לבקש טובה מאנשים ועוד באופן קבוע!!
    הוא גם דיבר אליי בשיחה, כאילו אני חייבת לו משהו. הרגשתי ממש מותקפת.אם היה מבקש יפה ושואל אם זה בסדר וכו' הייתי ממתינה כמה ימים, שבועות ורק כשמבינה שזה קבוע, אז אומרת משהו והייתי מרגישה ממש לא נעים.
    ועוד דבר - אני לעולם לא הייתי שולחת את הבת שלי ברכב של אבא שאני לא מכירה (ואנחנו לא מכירים.רק בפנים, כי גר באזור)!!!
    ושוב, המצפון שלי מביא אותי לכתוב את ההודעה הזאת ולשאול האם לדעתכם נהגתי נכון?
9 תגובות
עמוד 1
  • לדעתי התנהגת הרבה יותר מבסדר. זה נכון שלפעמים קשה להבין ריך אנשים מעזים לבקש יותר נכון לדרוש....אבל ככה זה. אני מזמן קיבלתי את זה שיש אנשים עם עזות פנים וצריך לדעת לחתוך מההתחלה. אל תרגישי לא נעים.
  • היי בובה
    קודם כל וואו - בשעה טובה
    כיתה א'

• אוי מזכיר לי את ההורים החצופים של החברות של אחותי הקטנה .. הייתי סוג של נהגת פרטית לאחותי ולחברותיה בימי חמישי בערב .. הן בנות אחת עשרה ואוהבות ללכת לסרטים. בקצרה אספר, שהיתה פעם שהן נורא רצו ללכת אבל אף אחד מן ההורים לא היה מוכן לקחת (ההורים שלי בין היתר אנשים קרים אגואיסטים סוציופטים שמעניינים רק את עצמם)
    אז התנדבתי לקחת את הבנות ואז התעוררה הבעיה של ״מי יחזיר״ אז התנדבתי גם להחזיר ..
    מכיוון שאצל הבנות זה נוהל בימי חמישי ללכת לראות סרט, אז אצל האימהות שלהן נהיה נוהל שאני לוקחת אותן ..
    האמת, פעלתי בדיוק כמוך.. ככה שאני עומדת מאחוריך .. היית יותר מבסדר, פשוט ישנם אנשים חצופים שמוצאים פירצה בגדר והופכים אותה לשער .. אל תתייחסי

• תודה בנות!!!
    אני יודעת שלא היתה ברירה, אלא לנהוג כך,
    אבל זה מבאס אותי שהביאו אותי למצב שהייתי צריכה להגיד את הדברים.
    הבנות ביחד באותה כיתה וזה לא הכי נעים, אבל לא היתה ברירה..
    **בתיה, זה מה שהרגשתי. שחשוב לשים גבולות מההתחלה
    **שירהל'ה, תודה על האיחולים לכיתה א'
  • הוא גם בכיתה א'
    אגב היה לי מקרה הפוך , רק שאני ממש לא ביקשתי ,השכנה שלי נשמה טהורה , הייתה מביאה את איתמר כל יום הביתה מהגן במשך שנתיים ! אנחנו גרות באותו בניין .
    אבל בחיים לא התייחסתי לזה כאילו היא חייבת לי או משהו כזה , וגם בתמורה לקחנו כל יום שישי את הבן שלה הביתה ,כי היה לה קשה לאסוף את כולם בבת אחת מהמסגרות (הילדים שלה ) .ואל תתבאסי , תמיד יש אי הבנות , זה פשוט שיעור לפעם הבאה .
  • בהצלחה לאיתמר בכיתה א'!!
    השכנה שלך החזירה את איתמר כל יום על הדרך, ביחד עם הבן שלה, והיא גרה באותו הבניין.זה עניין אחר לגמרי.
    גם אני הייתי אוספת מהגן ביחד עם הבת שלי ילד נוסף, מידי פעם, והיה נשאר אצלי כמה שעות עד שאמו באה מהעבודה.כשביקשה הייתי עושה את זה בכיף, אבל זה לא היה מחייב וקבוע והילדים היו חברים.
    (הבת הזאת בכלל לא מדברת עם בתי מאז התחילו ללמוד יחד וכשבתי שמעה שהיא תבוא איתנו, התפרצה בבכי. הן בכלל לא מדברות. לא ברוגז אבל לא בקשר בכיתה)
    האבא הזה שהתקשר אליי, אני בכלל לא מכירה אותו.אני לא מבינה למה הוא התקשר ולא אשתו??? וגם הדרך שביקש, ממש הלחיץ אותי.הרגשתי כאילו אני חייבת לו.
    ממש נלחצתי מהמחויבות הזאת.
    בבוקר זה בעייתי כי צריך לתאם את השעה יום מראש, ואם בבוקר בעלי מחליט שרוצה לצאת מוקדם או מאוחר יותר?
    אני לא מדברת על זה שבעלי צריך לפרק בבוקר את הכסא תינוק מאחורה ולהעבירו למושב הקדמי כדי שהבוסטר הנוסף ייכנס במושב האחורי ולאחר מכן להחזיר את הכסא תינוק.
    וזאת גם לא אני שלוקחת ומחזירה, זה בעלי.אני לא רוצה את האחריות הזאת עליו.
    היה חשוב לי גם ליצור דיסטנס כזה מההתחלה כי הן הולכות ללמוד יחד 6 שנים וזה בטח לא ייגמר רק בזה..
  • את לא צריכה להסביר שום דבר !
    גם לו את לא צריכה להסביר כלום .
    אני לגמרי איתך על איך שנהגת , מה שאני רוצה להגיד שתפסיקי לאכול את עצמך על זה :) מכירה את זה ,גם אני כזו . אבל משתדלת להיות כמה שפחות שמרגישה לא בסדר כשהצד השני הוא זה שהתנהג בצורה משונה
  • מאיהל'ה, את צודקת שאני מסבירה את עצמי כדי לשכנע את עצמי שנהגתי בסדר.
    חוששת שאולי פגעתי..
    מצד שני-אני שמחה שהיה לי האומץ להגיד מה שחשבתי ולא הפלתי על בעלי כזה תיק באופן קבוע.. מצד שני, אני אומרת אולי הבן-אדם לא מודע לכך שדיבר כמו שדיבר? אולי זה הסגנון שלו מבלי להתכוון? ואז אולי לא נעים כשאראה אותם, שסרבתי?
    אבל דבר אחד זה בטוח - זאת אחריות מאוד גדולה כשמדובר בילד שהוא לא שלך (ואני לא מדברת על המחויבות)!! בעלי לא צריך את זה על הגב שלו ואת זה הם צריכים להבין.
    סליחה על החפירה
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה