בדיקת דם במקום בדיקת מי שפיר - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום בנות,

אני בשבוע 11+1 עם תאומים.
    הרופא שלי המליץ לי על בדיקת מי שפיר, היות ואני בת 35.5 ואני ממש חוששת מהסיכון בהפלות בעקבות הבדיקה.
    מישהי התנסתה בבדיקת הדם שמחליפה את בדיקת מי השפיר? (או מקבילה לה)

תודה לעונות!
10 תגובות
עמוד 1
  • אני לא ניסיתי (לא מי שפיר ולא בדיקת דם), אבל ברור שאם את מפחדת מהסיכון שבדיקור אז עדיף בדיקת דם. החיסרון היחיד שהיא יקרה מאוד (בסביבות ה-4000 שח).
    אם בבדיקת הדם יש חשד לאיזו שהיא בעיה אז מפנים בכל זאת לדיקור מי שפיר.
    בהצלחה
  • היי לבנדר,

תודה על המענה, אני אחרי שתי הפלות והחשש שאהיה חשופה להפלה נוספת עולה על ה"כאב בכיס", ברור...
    אני עושה את כל הבדיקות שרק אפשר, גנטיות וכל מה שאצטרך מסביב כדי לשלול את מי השפיר. אני רק בהתחלה של איסוף המידע אבל ככל הנראה, המידע בתאומים אינו חד כמו בהריונות חד עובריים. אני מאד מקווה שאני טועה.

לא חששת לא לעשות את הבדיקה? האם הרופא שלך לא המליץ לך(והכוונה היא מאד מאד המליץ)....

היום אני הולכת לעשות בדיקה גנטית נוספת (על אף שעשיתי לפני 3 שנים) ואני מקווה שהכל יהיה בסדר...

• קודם כל שיהיה בהצלחה!! הריון קל ותקין!!!!!!!!
  • אני עשיתי את הבדיקה בהריום עם קטנציק בשבוע 12 . עשיתי בגלל הגיל . אבל לגבי תאומים אני לא יודעת כמה זה אמין ...אצלי בדיקה יצא תקינה וגם קטנציק נלד בסדר גמור 55555
    Free image hosting by
    htt
  • תודה בנות....אעשה את כל הבדיקות שאפשר (גנטיות, שקיפות עורפית וכל מה שרלוונטי להריון עם תאומים) ואם הכל יתכנס לכך שאין צורך, לא אעשה את הדיקור. אני לא יודעת אם נפשית אוכל לעמוד באבידה של הריון נוסף, קל וחומר כאשר מדובר בשני עוברים.

אין ספק שהחששות גדולים. אני מקווה לטוב... ושאצליח לקבל את ההחלטה הנכונה. אמן!
  • הייתי אחר הצהריים בבדיקה גנטית נוספת, בהמלצת הרופא שלי.
    האחות הבודקת ציינה שאינני נשאית של אף גן מסוכן (ב"ה) וכשחשפתי בפניה את חששותיי היא אמרה לי שלדעתה אם כל הבדיקות מסביב טובות אין שום סיבה לבצע את הבדיקת מי שפיר.
    בנוסף, לבעלי ולי היתה שיחה רצינית מאד בנושא והגענו למסקנה שיתלה ככל שתעלה, אנחנו נעשה את בדיקת הדם היקרה, וננסה ככל שניתן לא לסכן את ההריון הזה.

אמן ויהיו רק בשורות טובות!
  • בשורות טובות ובהצלחה
  • אני עשיתי את בדיקת הדם שמחליפה את בדיקת מי שפיר. הרופא שלי אמר לי לעשות אותה מכיוון שעברתי המון טיפולי פוריות ויש סכנה להפלה בבדיקה זו.
    יש 4-5 חברות שמבצעות את הבדיקה. זו בדיקת דם פשוטה ושולחים אותה לחו"ל.
    לאחר שבועיים מקבלים תשובה.
    יש דיוק של 99%, לעומת מי שפיר דיוק של 100%.
    אם יש לך עוד שאלות את מוזמנת לשאול אותי.

• היי
    אני ממש מבינה את החשש שלך...דילמה!
    אחותי וגיסתי כן עשו את המי שפיר כשהיו מעל גיל 35 למרות שהכל היה תקין בבדיקות כי זה מלחיץ.
    אמרו לך על הבדיקת דם רק תוודאי באמת לגבי תאומים
    קראתי פעם שכל החלבון עוברי והכל לא כל כך מדויק בהריון תאומים לא בטוחה מה נכון
    בטוחה אבל שהכל בסדר... כל כך לחץ כל הבדיקות...
  • היריונית אינונימית, נדמה לי שאני יודעת מי את... האם אני צודקת????
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה