-
תנסי כדורי חילבה אולי, ותשתדלי להירגע לנוח לאכול כמה שאפשר
-
שמעתי שבירה שחורה טובה. בכל מקרה העצבים בטח לא עוזרים. מניקה צריכה לאכול טוב לישון עד כמה שניתן ולהיות רגועה. מעבר לזה אם את ממש לא רוצה לוותר על זה אז הייתי ממליצה לך לא להשלים עם תמל. ברגע שאת משלימה לו עם תמל הגוף שלך חושב שהספיק לתינוק ולא מייצר כמות גדולה יותר והרי הצריכה של התינוק גדלה כל הזמן.
-
כמו שאמרו לך מעליי..
בירה שחורה זה מצויין בנוסף לשתות המון המון מים
ו3 כדורי חילבה ביום יעשו לך את העבודה יופי
עד שתראי כמויות של חלב.
ובנוסף תניקי הרבה ככל שתניקי הגוף ייצר יותר חלב.
ואז ההנקה תתבסס והכל יבוא בטבעיות
בהצלחה נשמה
-
היי בובה
תוספת התמ"ל (סימילאק) היא זו שמפחיתה לך את החלב.
תנסי בינתיים לא לתת בקבוק
ולהציע הנקה בכל פעם שאיתן מבקש
גם אם זה יהיה כל חצי שעה...
ככה זה בחודש הראשון עד להתייצבות ההנקות.
אני יודעת שיהיה קצת מעייף
אבל זה שווה את זה.
את זמן קצר אחרי הלידה ובשלב זה יהיה קל מאד להכפיל כמות החלב
אח"כ קצת יותר מאתגר לתקן.
ואין דבר כזה לא הייתה מנה יפתי
תמיד יש חלב גם אם לא מורגש לך.
מה שקורה זה שעם הזמן הגוף כבר לא משחרר חלב בלי הגבלה
בכמויות גדולות והתמלאות כל שעתיים
לאט לאט הגוף לומד להתאים את עצמו אל איתן
וככל שתניקי, גם אם זה "על ריק" זה מועיל וזה נהדר
נותן לגוף פקודה שתינוק רוצה לינוק = להכפיל כמות.
ממליצה לך לעשות מרתון הנקות
ותראי כמה שיהיה לכם כיף
-
הי מותק,
מה ששירה רשמה, כל מילה בסלע!
לדעתי לא צריך למהר ולתת תוספות. בעיקר לא בהתחלה.
וגם לא מומלץ לשאוב בהתחלה.
בשבועות הראשונים הגוף לומד את כמויות וצרכי התינוק ולומד לייצר חלב בהתאם.
אין שום סיבה שלא יהיה מספיק חלב!! זה בסה"כ נדיר ביותר וקורה רק במקרים קיצוניים (מחלה קשה של האמא המחלישה את מערכת החיסון חלילה וכו).
הבעיה שאנשים סביבנו כולל האחיות בתינוקיה ובטיפת חלב, שלא הניקו בעצמן, יש בורות גדולה בנושא והן ממהרות להוריד לאמהות את הביטחון ולהציע תוסף.
למשל דבר ידוע זה שהתינוק מאבד ממשקלו בימים הראשונים כ-10% וזה נורמלי, ובעיקר תינוקות יונקים כי בימים הראשונים זה לא חלב, זה קולסטרום שאלה טיפות מרוכזות המכילות בעיקר נוגדנים ותאי חיסון ואין בהם כמעט קלוריות.
אז האחיות בתינוקיה על אף הניסיון הרב שלהן, כשהתינוק יורד במשקל בטווח של פחות מ-%10, הן ממהרות להוריד לאמהות את הביטחון בהנקה ומייעצות לשלב תמ"ל. כך הציעו לי!! ולהרבה אחרות שאני מכירה.
אבל אני לא הקשבתי וידעתי שירידה במשקל בימים הראשונים היא נורמלית כל עוד לא חורגת מ-10% ממשקל הלידה. והתינוקת שלי ב"ה בהנקה מלאה והמשקל שלה מעולה!!
לגבי תזונה, חסרים בתזונה ישפיעו על בריאותך ולא על ייצור החלב. הגוף לוקח את כל הטוב דבר ראשון לייצור החלב.כך שבחלב לא ןהיה חסר כלום. חשוב לאכול מאוזן וכמו שצריך למען בריאותך שלך בלבד!!!!
חשוב גם לשתות הרבה מים!
בהצלחה!!!
-
היי חמודה...כמו שכבר אמרו כאן בירה שחורה מאוד עוזרת,לי אישית זה היה גורם אפילו לגודש מרוב שהיתי שותה.וגם את צריכה להיות רגועה ונינוחה כי זה משפיע.בהצלחה
-
חברות יקרות ,תודה ענקית על טיפים ועזרה ושלכן , לא יודעת מה הייתי עושה בלי הפורום הנפלא שלנו, אני אקח לתשומת לבי את כל עצות שלכן ואבקש מבעלי לקנות לי בירה שחורה וכדורי חילבה. שירוש את צודקת סביר להניח שיש לי חלב , פשוט אני לא מרגישה אותו..בנות איפה רק קונים כדורי חילבה? יש אותן בסופר פארם??
/]
-
חברות יקרות ,תודה ענקית על טיפים ועזרה ושלכן , לא יודעת מה הייתי עושה בלי הפורום הנפלא שלנו, אני אקח לתשומת לבי את כל עצות שלכן ואבקש מבעלי לקנות לי בירה שחורה וכדורי חילבה. שירוש את צודקת סביר להניח שיש לי חלב , פשוט אני לא מרגישה אותו..בנות איפה רק קונים כדורי חילבה? יש אותן בסופר פארם??
/]
-
מרגו לא צריכים להרגיש או לראות את החלב.
התינוק רגוע אחרי אוכל ועולה במשקל? זה המדד!
-
מרגו קיבלת תשובות נפלאות בעיקר מלבנדר ושירה!
כל מילה ממש בסלע!!