מיואשת אחרי ביקור אצל רופא נשים :( - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היום הייתי אצל רופא הנשים שלי בעקבות מחזור שלא מגיע כבר 45 ימים ולצערי זה לא הריון.
    אנחנו מנסים מחודש מרץ ומאז המחזורים שלי לא ממש סדירים,אבל גם לא במרחקים כאלה ארוכים כמו הפעם! בדרכ בין 28-37 ימים.
    אז הפעם כבר דאגתי והלכתי לרופא.לאחר בדיקת ותחקור קצר על המחזורים האחרונים שלי הוא אמר שכנראה שיש לי שחלות פוליציסטיות.
    הוא באמת מקסים הרופא נשים שלי ועושה רושם שגם מקצועי...אבל יצאתי ממנו יותר מיואשת :(
    הוא ניסה להרגיע ולהסביר ואמר לי שזה ממש לא אומר שאני לא יכולה להכנס להריון אלא שפשוט יכול לקחת יותר זמן.הוא אמר לי שאם המחזור לא יגיע בעוד שבועיים אז לקחת כדור שהוא נתן לי מרשם: PRIMOLUT NOR מישהי שמעה עליו?! השתמשה בו?!
    הוא אמר שזה פשוט ״יאפס״ לי את השחלות ואקבל מחזור...הוא גם אמר שאם לא נצליח בעוד כ 4 חודשים אז הוא יעזור עם כדורים להסדרת הביוץ.
    אז למה לא להתחיל איתם מעכשיו?!
    וקראתי על שחלות פוליציסטיות אבל אני עדיין לא ממש מבינה מה זה בדיוק אומר מבחינת הנסיונות שלי להרות...כל מה שאני רואה בין השורות זה שזה מוריד את הסיכוי!
    חפרתי.אבל אני באמת באמת כבר מיואשת ומדוכאת ;(
17 תגובות
עמוד 1
  • אני מציעה שגם תבקשי שהרופא של בעלך יתן לו הפניה לבדיקת זרע וגם תבקשי לעשות מעקב זקיקים שתדעי מתי לקיים יחסי מין בדיוק. אני שמעתי על השחלות הפוליציסטיות אבל לא יודעת על זה יותר מדיי.
    תתעקשי עם הבדיקות האלה הם לא מזיקות וגם לא כואבות ויעזרו לכם הכי מהר! :)))
    ותשאלי איך ניתן לטפל בשחלות שלך, אני יודעת שיש טיפול שנותנים כדורים של הורמונים לסדר אותן.
  • היי שירן
    גם לי יש שחלות פוליציסטיות
    התחתנתי לפני 5 חודש כמעט וכעת אני גם מעוניינת להכנס להריון באופן "רציני"
    ואני הולכת לרופא פוריות בסוף החודש..

מאוד מעניין אותי אם הוא יגיד לי גם כמוך לחכות כמה חודשים ואז להתחיל עם כדורים
    (נכנסתי להריון טבעי לפני 3 חודשים שנפל בשבוע 6)

את יכולה לראות את הצד החיובי של העניין..המחזור שלך יחסית סדיר..שלי למשל יכול להגיע פעם ב3 חודשים..כך שיהיה לך יותר קל לזהות את הביוץ שלך..

דבר נוסף מאוד חשוב..מאוד מאוד מומלץ לשנות תזונה..להוריד סוכרים ופחמימות פשוטות ולהוסיף ספורט..רובם המחקרים מראים שזה מאוד עוזר להקלת התסמונת

יהיה בסדר! זה מקשה עלינו אבל לא שולל...אנחנו פשוט צריכות עזרה

:)
  • תודה בנות :-)
    תות 27-אבקש את הבדיקות מהרופא,האמת שבאמת רציתי לבקש מעקב זקיקים! אבל הייתי כלכך מרוכזת באבחנה שביכלל שכחתי מזה.
    מאיה פ9-הדרך היחידה לאבחן את זה היא מחזורים לא סדירים? כי זה כל מה שהרופא נשים הסיק ממנו את האבחנה שמדובר בשחלות פוליציסטיות...כל מי שיש לה מחזור לא סדיר יש לה את זה?
    עד אתמול שהייתי אצלו,חשבתי שהמחזור שלי יחסית סדיר...אומנם לא כל 28 יום,אבל פעם 28 פעם 34 ופעם 37-לי היה נראה משום מה סדיר יחסית. ופתאום 46 ואין מחזור,זה לא מוזר?(ובודאות גם אין הריון לצערי)
    ניסית אולי בדיקות ביוץ? הרופא שלי אמר שהן די אמינות...ולגבי התזונה קראתי גם,אני בהחלט חייבת לעשות שינוי
  • הממ אני יודעת שהמאפיינים של התסמונת הם-
    מחזור לא סדיר (לא מחייב)
    מראה אופייני באולטרסאונד
    אקנה, שיעור יתר..(לי למשל ישר שהפסקתי עם הגלולות הופיעו חצ'קונים :/ )
    ואם אני לא טועה ניתן לזהות את זה בפרופיל הורמונלי

לי כשהייתי בת 17 אפיינו את זה רק ע"י אולטרסאונד ומחזורים לא סדירים..

לגבי התזונה, אני עוד לא התחלתי לשנות תזונה כי אני מתעצלת וזה ככ קריטי..
    אני חושבת שמה שעזר לי להיכנס באופן טבעי להריון זה כי במשך כל התקופה עשיתי ספורט ודיאטה בלי פחמימות (לקראת החתונה)

• היי בנות
    שירן ומאיה- שחלות פוליציסטיות זה כאשר השחלות לא מוציאות ביוץ באופן בדיר וזה גם מה שגורם למחזור שלהם לא להגיע בתדירות סדירה וקבועה אבלללל זה לא אומר שאתן לא יכולות להיכנס להריון אבל יהיה קצת יותר קשה ויידרש קצת יעתר מעמת והרבה הרבה סבלנות
    שירנוש, את לא צריכה לתת לאבחון הזה לשבור אותך, זה לא אומר כלום אני מכירה וקראתי על המון נשים עם שחלות פוליציסטיות שנכנסו להריון!!

יש בפורום גם שרשור על שחלות פוליציסטיות מה זה ומה זה אומר ואיך זה משפיע תקראי תחפרו קצת בגוגל על הנושא ותראי שזה לא כזה נורא כמו שאת חושבת..

מאחלת לך שתיקלטי מהר מהר!!!!
    שבת שלום בננות

• מאיה זה ממש מעודד לדעת שזה אפשרי באופן טבעי ;)
    אני גם מחר אתחיל לעשות ספורט וממש מקווה לשנות תזונה-מבחינתי זה אחד הדברים היותר קשים לביצוע! אני ממש בעייתית חח
    שני-תודה רבה על התמיכה והעידוד!
    מכל מה שקראתי זה באמת נראה כמו משהו אפשרי...אבל אחרי חצי שנה של ניסיונות כושלים אני בכללי קצת מותשת נפשית :/
  • זה לגמרי אפשרי!

לגבי ספורט..אני גם מתעצלת...ואז אני כועסת על עצמי על זה שאני מתעצלת..ממש מעגל התבאסות עצמית:)
    יש פה בנות פוליציסטיות שנקלטו טבעית ויש כאלה אחרי טיפולים יותר מורכבים..

אבל זה לגמרי לגמרי אפשרי (אני הוכחה חיה..רק שוב לצערי זה לא התפתח..)
    אם כבר עידוד אז מסתבר שלאישתו של בקאהם יש שחלות פוליציסטיות ויש לה 3ילדים :)
    אישתו של השף העירום גם כזו וגם לה יש 3..

לגבי התשישות נפשית..גם לי יש ימים כאלה..שאני מרחמת על עצמי..ויש ימים שאני מרגישה סופר אישה..
    אבל אני רוצה להאמין שהכל יהיה בסדר..

• אף פעם אל תפסיקי לנסות, אבל כשמרגישים שהגיעו מים עד נפש זה בסדר לקחת צעד או שניים אחורה מכל הסערה הזו שנקראת מנסים להיכנס להריון
    אני אחרי שנה נכנסתי להריון שלצערי הפסיק להתפתח בשבוע 13 ואחרי זה לקח לי 4 חודשים להיכנס להריון
    זה קשה בכל מצב בלי שום קשר למה שיש או אין לנו
    קחי קצת זמן להירגע אין ספק שאת נמצאת בתקופה קשה מלחיצה וסוערת ריגשית
    וזה קצת מקטין את הסיכויים שלך להיכנס להריון
    אז קחי חודש חודשיים חופש מכל התהליך
    ואז תתחילו לנסות שוב
    אני יודעת שזה יישמע לך כיאילו את מבזבזת זמן יקר אבל הוא הכרחי בשביל שלא תצאי מדעתך!!!!

• מאיה-מצטערת לשמוע על הפעם שלא הלך מאז אתם מנסים? אם כן אז כמה זמן אם אפשר לשאול? ובאופן כללי-את מזהה ביוץ?
    שני-לגמרי נכון...אני תמיד אומרת לעצמי שאני חייבת חייבת להוריד לחץ!והאמת? עד עכשיו זה לא ממש היה לחץ אלא בעיקר רצון ממש ממש חזק שזה כבר יקרה! עכשיו עם האבחנה הזו של השחלות הפוליצסטיות אני מודה שזה כבר קצת מלחיץ אותי...אבל ככל שאני קוראת ושומעת סיפורים אננ מתחילה להבין שזה אולי לא כזה מפחיד כמו שזה נראה לי.
    גם באופן כללי אני חושבת על זה שכל ה״חצי שנה של נסיונות״ זה אולי לא באמת חצי שנה... בכללי הפסקתי גלולות במרץ אחרי המון המון שנים ללא שום הפסקה.אז המחזור באפריל היה עם גלולות עדיין...ומאפריל עד עכשיו אנחנו ״מנסים״ ואם אני מתעמקת בנסינות אני פתאום מבינה שבחודשיים-שלושה הראשונים לא היה לנו שום מושג,לא ספרנו ימים ולא בדקנו כלום! כמעט שלושה חודשים הסתמכנו על זה שלרוב הנשים הביוץ הוא או ביום ה 14 או ביום ה 21 ואז פשוט ניסינו סביב הימים האלה...והיו לא מעט פעמים שבדיעבד לא ניסינו ממש,שדילגנו,שהתייאשנו,שחשבנו שאנחנו יודעים...אולי אני סתם נלחצת...ובטוח שהלחץ הזה לא עושה טוב...לא קיבלתי מחזור מחר כבר 47 ימים! בטוח שללחץ הזה יש השפעה על זה...כי לא סתם במשך חצי שנה המחזור כן הגיע בין 28 ל 37 ימים גג...אז אחרי כל החפירה הזו שלי...המסקנה היא להרגע!
    תודה לכן על התמיכה והעצות
  • בוקר טוב:)
    אז ככה..
    הפסקתי גלולות באמצע אפריל (השנה )..במאי התחתנו..ובאמצע יוני גיליתי בטא 190
    אני אפילו לא יכולה להגיד שניסינו..פשוט שכבנו בלי הגנה..
    בגלל זה הייתי בהלםם שאני בהריון..כי לא חישבנו ביוץ..כלום..השתדלנו לשכב כל 3 ימים כזה..

את ההפלה עברתי לפני חודש ושבועיים ואנחנו עדיין לא מנסים כי המחזור אחרי ההפלה עדיין לא הגיע :\
    סוף החודש אני הולכת לרופא פוריות..
    אני מקווה שהוא ייתן לי כדור להבאת מחזור,אני אבקש לעשות פרופיל הורמונלי..
    אם הוא ישר יגיד לי להתחיל תרופות אני אבקש ממנו רק החל מינואר..
    אני רוצה לתת לעצמי הזדמנות להיכנס טבעי..אבל מצד שני אני גם לא רוצה לחכות יותר מדי זמן..

• מאיה מחזור אחרי הפלה מגיע בין 6-8 שבועות אז זאת אומרת שהוא צריך להגיע בשבועיים הקרובים
    אם הוא לא יגיע תלכי לרופא שיביא לך כדור למחזור
    הרופא שלי אמר לי אחרי ההפלה להמשיך לנסות ולא להפסיק כי יש כאלו שנמנעים מיחסי מין 3 חודשים אחרי תהליך כזה אבל זה כבר החלטה שלך
    בכל מקרה שיהיה לכן בנות בהצלחה

• שני:)

ההפלה שלי התחילה ב2.8 אז אני כבר מאחרת את ה-6-8 שבועות שבהן המחזור צריך להגיע :\

כן אני מאוד רוצה להתחיל כבר לנסות, עוד קצת ואני אצל הרופא נשים
  • עשית הליך של ציטוטק או של גרידה??

• עשית הליך של ציטוטק או של גרידה??

• רק דיברנו והתחיל המחזור:)
    יאיי

הייתה לי הפלה טבעית..אני העדפתי לחכות שזה יקרה ככה

• היי שירן,
    אני אובחנתי עם שחלות פוליציסטיות לפני כמה שנים (אפשר ממש לראות את הציסטות על השחלות שלי באולטרסאונד) ולקחתי את האבחנה מאוד קשה. למרות החשש, נכנסתי להיריון ספונטני. אני סובלת כל החיים ממחזור לא סדיר, פצעונים כשיורדת מהגלולות ועוד תופעות של פוליציסטיות, ועדיין, למרות שאמרו לי שלא בטוח שזה יקרה טבעית, הרופא שלי אמר לי כל הזמן לא לדאוג, שזה יקרה לי - וזה קרה! אני מאוד דואגת לגבי ההיריון הזה כי ממה שהבנתי, שחלות פוליציסטיות לא נגמרות בכניסה להיריון ומעלות גם סיכון להפלות אבל אני נשארת אופטימית ומחזיקה אצבעות שהכל ימשיך באופן תקין
  • תודה רבה מאמי
    שמחה לשמוע שהצלחת באופן טבעי! זה לגמרי מעודד אותי...
    אני מאוד רוצה לומר לך ״תיהיי רגועה כי לחץ בטוח שלא עושה טוב...״ אבל גם מבינה אותך כי אני נורא בלחץ עוד לפני שאני ביכלל בהריון.נראה לי לגיטימי גם בלי קשר לשחלות פוליציסטיות.
    אבל כן חשוב לחשוב חיובי,לנסות להיות רגועים עד כמה שאפשר(אני גם משכנעת את עצמי תוך כדי להוריד לחץ חח)
    מאחלת לך הריון תקין ומשעמם!
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה