בדיקת דם או מי שפיר - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי בנות,
    כמו שכתבתי בפוסט קודם, אני צריכה לעשות בדיקה נוספת בנוסף לשקיפות ולחלבון הוברי כדי לשלול סיכון לתסמונת דאון. עומדות בפניי שתי אפשרויות - מי שפיר ובדיקת דם, לכל אחת היתרונות והחסרונות שלה. אשמח לדעת במה אתן הייתן בוחרות ולמה. אני מבולבלת מאוד ולא יודעת מה לעשות.
    תודה!

9 תגובות
עמוד 1
  • לא כלכך מכירה את הבדיקת דם החדשה
    אבל הייתי מתחשבת גם בתוצאות שיצאו בשקיפות עורפית.
    אם יצא חלילה סיכוי די גבוה שח״ח משהו לא תקין הייתי הולכת על הדיקור.
    אם הייתי רואה שמבחינת המספרים הסיכוי נמוך הייתי הולכת על בדיקת הדם בלבד
    בסופו של דבר זה שיקול שצריך לקחת עם מחשבה
    ודיקור היום זה בדיקה שיש בה סיכון , אך לא גבוה.

__
    מעיין קטנה שלנו את המתנה הכי יפה שיכולנו לקבל...
    __

"ההחלטה ללדת ילד היא כבירה. זו החלטה שכל חייך, יהלך ליבך מחוץ לגופך"
    [
  • היי יונית,
    אני עשיתי את בדיקת הדם בהריון הקודם שלי.
    אני לא יודעת כמה זה אמור לעלות בארץ (אני גרה בחו"ל),
    אבל אני יודעת שכיוון שזו בדיקה יחסית חדשנית, היא עולה יותר כסף.

לדעתי השיקול שלך צריך להיות תלוי באופן שבו את מגדירה את ההריון.
    אם יש חלילה בעיה, האם תשאירי את ההריון?
    אם כן, אז בכלל את לא צריכה את הבדיקה לדעתי.

במקרה שלי, היו חריגות באחת הסקירות,
    כשגילו ציסטה גדולה במוח של העובר.
    אישית, לא יכולתי לעשות מי שפיר כיוון שהיו לי מבחנים,
    ולא יכולתי להרשות לעצמי מנוחה בבית, לכן עשיתי את בדיקת הדם,
    שרמת הדיוק שלה גבוהה, לא פחות מבדיקת מי שפיר.

עם זאת, אם בדיקת הדם הייתה יוצאת חריגה גם כן,
    לא הייתי מהססת ועושה מי שפיר - אבל זו אני!

בהצלחה בכל מה שתבחרי
  • במידה וחו"ח יתגלו מומים בעובר, לא אמשיך את ההיריון. אני רוצה לתת לילד את הסיכוי הטוב ביותר שאני יכולה לחיים בריאים ומאושרים. אני חוששת מאוד מהסיכון שבמי שפיר ותוצאת החלבון העוברי יצאה 1:810 - כלומר אין הכרח רפואי, אבל הרופא אמר שמומלץ מאוד בגלל שבדיקת החלבון העוברי העלתה משמעותית את הסיכון מהשקיפות (שם התוצאה הייתה באלפים).

• אני מבינה, כמוני כמוך.

האמינות של בדיקת הדם כמעט זהה לשם בדיקת מי השפיר.
    מה גם שבבדיקת מי השפיר יש סיכון, כפי שאת יודעת.

תעשי את בדיקת הדם. בדיקת הדם בודקת שלושה כרומוזומים:
    מספר 13, 18 ו-21. תסמונת הדאון היא תוצאה של מוטציה בכרומוזום מס' 21. היום ניתן לדעת כמעט בוודאות האם יש פגיעה באחד מהם.
    כל אחד מייצג סוג אחר של מחלה גנטית.

אני אומרת לך בוודאות, בדיקת הדם אמינה!
    אני עשיתי אותה. אם התוצאה הייתה יוצאת שנויה במחלוקת, הייתי עושה גם את מי השפיר.

אגב, גיליתי שבדיקת הדם היא פיתוח ישראלי (גאווה!).
  • תודה ג'ף. אברר לגבי בדיקת הדם ואחזיק אצבעות שהתוצאות יהיו טובות

• היי..
    אני בדיוק יומיים אחרי מי שפיר גם בגלל תוצאה של חלבון עוברי נמוך אך תוצאה גבוהה מאוד בשקיפות.
    בחרתי לעשות מי שפיר לאחר התייעצות עם הרופא שהיה אמור לעשות לי את הדיקור. בדיקת הדם נקראת פיש היא עולה 3000 ש"ח ובודקת 5 כרומוזומים שעלול להיות בהן מוטציה לתסמונת דאון.
    לאור התוצאה הגבוהה שלי בשקיפות העורפית ( ונוכח 2 הריונות תקינים וב"ה 2 בנות בריאות בבית) הרופא המליץ על המי שפיר - וזה מה שעשיתי.
    גם אם חלילה אצטרך לקבל החלטה כזו או אחרת יש לי עוד מספיק זמן ( 3 שבועות) עד שיגיעו התוצאות של מי השפיר.
    שיהיה בהצלחה בכל מה שתבחרי.
  • מי שפיר עושים בשבוע 18 בדיקת דם עשים החל משבוע 10 . היא לא נקראת פיש. פיש זה בדיקה מהירה של תסמונת דאון אחרי מי שפיר . תול 3 ימים . תוצאה של מי שפיר מגיע אחרי 3 שבועות .
    בהריון ראשון עשיתי מי שפיר כדי לבדוק שהעבובר ( בן הגדול שלי ) לא נדבק בCMV וזה בכלל היה בשבוע 22. בהריון הזה כבר בשבוע 12 עשיתי בדיקת דם פרטית "נפטי" עולה כי 4000 ש"ח אבל יש החזרים מביטוח פרטי או מחלק ביטוחים משלימים של קופ"ח . היה סבסבה . קטנציק בריא .
    Free image hosting by
    htt
  • תודה לכולן. התחלתי לברר היום לגבי בדיקת הדם והמחירים אכן בשמיים. יש לי ביטוח פרטי ואני מקווה לקבל החזר חלקי לפחות. אני מאוד חרדתית והסיכון שבמי שפיר מלחיץ אותי מאוד (מה גם שאצטרך לחכות הרבה זמן עד שאוכל לבצע את הבדיקה, כי אני רק בשבוע 13). אעדכן כשהיו תשובות טובות בעז"ה!

• היי
    אני בחו"ל אז לא מצליחה ממש לעקוב.
    כמו שאמרתי לך כשרק סיפרת אני חושבת שבמקומך הייתי עושה את הבדיקת דם עכשיו כמה שיותר מהר כדי להרגע ואז כבר שוקלת גם מי שפיר.
    הבדיקת דם אכן עולה 4000
    אני מקווה שבהריונות הבאים שלנו ניא כבר תרד במחיר ואז אני בטוח אעשה בלי קשר לכלום... לפני כמה שנים היא עלתה 10000 אז יש תקווה.
    תעדכני נשיקות!!!

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה