הרפס בהריון - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום,
    יש לי הרפס גניטלי מזה מספר שנים ויש נגעים שמופיעים לעתים רחוקות (מידי כשנה).
    אני בשבוע 35 להריון, והבנתי שאם יש נגע בזמן הלידה זה מסוכן לעובר וצריך לעשות ניתוח קיסרי.
    יש לי שתי שאלות:

1. הבנתי מהרופא שלי שאם היה נגע ב-4 שבועות שלפני הלידה אז גם כן צריך לעשות קיסרי. האם עלול להיות מצב שבו לא אהיה מודעת לכך שיש נגע לקראת הלידה או שבדיוק יהיה במצב של התפתחות בזמן הלידה ויפוספס בבדיקה הוגנילית? (ואז אעבור לידה רגילה והעובר יהיה בסיכון להיחשף?).

2. הרופא הציע לי לקחת ACYCLO-V מעכשיו ועד הלידה למניעה. קראתי על התרופה שמבחינת ה-FDA היא נמצאת בקטגוריה B ואין די מחקרים על בני אדם שמאשרים שהיא אינה מזיקה לעובר. האם הבנתי נכון? מה ידוע על ההשפעה של התרופה על העובר ומה הנזקים יכולים להיות?
    תודה רבה!
    יעל
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

במקרה שלך, כיוון שמדובר בהרפס חוזר, אז ניתוח קיסרי נדרש רק אם יש נגעים בזמן הלידה ולא קודם לכן. חשוב כמובן לבדוק שאין נגעים בזמן הלידה. אכן מומלץ לקבע אציקלוויר כטיפול מניעתי וזהו טיפול בטוח בהריון ואינו מזיק לעובר

ד"ר הדר

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה