בנות צריכה את הדעה שלכן-כנסו - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי כשאני מרגישה את התינוק בועט כשהוא במנח עכוז (אני יודעת באיזה מנח הוא לפי הבעיטות) אני מרגישה שהוא עוד רגע יוצא... או שהוא קרוב מאוד לחור שממנו הוא עתיד לצאת...

גם לכן יש את ההרגשה הזאת ? אני מפחדת שהוא יצא..... בבדיקה האחרונה שעשיתי (לפני יומיים) אצל הרופא, הצוואר התארך לטענתו (30 מילימטר).

צוואר הרחם שלי דינמי מאוד.... יומיים לפני הבדיקה אצל הרופא שלי הייתי בביהח עקב וירוס וראו צוואר של 25 מילימטר.... מפחדת שהוא התקצר שוב...התור הבא שלי לרופא בעוד שבועיים...
    מה אתן אומרות? מה שאני חווה זה משהו רגיל??

תודה לעונות :)
27 תגובות
עמוד 1
  • אני חושבת שזאת רק הרגשה שלך..
  • את היית מרגישה ככה? אני רק מפחדת שהצוואר התקצר שוב ובגלל זה אני מרגישה אותו.
  • היי תות. אומנם אני שבוע 21 אבל אני מרגישה בעיטות ברורות מאז שבוע 17 שאפשר אפילו לראות. רוב הזמן זה ממש נמוך. אפילו בעצם המפשעה לפעמים. לעיתים רחוקות הבעיטות קרובות לפופיק. לפי הבנתי זה פשוט איפה שנוח לתינוק כרגע
  • היי אין לי בעיה שיבעט איפה שנוח לו, השאלה אם זה הגיוני מה שאני מרגישה?! אם כל אחת מרגישה ככה בשבועות שלי או יותר מתקדמים (העובר שלי גדול בשבועיים) או שזה בגלל שהעובר קרוב מאוד לפתח הנרתיק כי הצוואר קצר.
    אם הצוואר קצר זה מסוכן ויכול להוביל ללידה. אוףף מודאגת..
  • תות!!!!

לי אין מושג
    זה נשמע שזה רק התחושה שלך
    אבל כיוון שהיום זה ערב חג והייתי שמחה לשמוע שנהנית והיית רגועה
    וכיוון שבמכבי במרכז מאוד קל ללכת למרכז בריאות האישה ולראות רופא
    אז הייתי אומרת לך - יאללה לכי בקרוב ותגיעי לערב שמחה ומאושרת

תעדכני מה אמרו לך
  • הייי..
    גם אני כמוך עם צוואר קצר ומרגישה לפעמים בעיטות כאילו עוד רגע תצא משם רגל... לא נעים ומלחיץ אבל הבנתי שזה נורמלי
  • היי לולי, מי הסביר לך שזה נורמלי?
  • תות נעלמת מה עשית בסוף??

• אני בהריון בסיכון בגלל הצוואר + צירים מוקדמים
    ואני מתלוננת על התחושות האלה הרבה כשאני אצל הרופא שלי.. הוא לא מתרגש מזה ואמר שזה קורה הרבה...
  • גם אני מרגישה ככה אני בשבוע 24 וגם משבוע 17 מרגישה אותה והיא תמיד למטה
  • יערית את מרגישה כשהוא בועט שהרגל שלו עומדת לצאת מהחור למטה? מאיפה שהוא עתיש לצאת?
    לולי, גם לי הרופא נותן חופש מפעם לפעם שאני מגיעה לביקורת... הוא לא אומר לי לשכב, אבל לצערי אסןר לי לעשות הליכות.... ועבודות בית... משבוע 33 אני מתכוונת לחזור לתפקוד מלא... הליכות.... ניקיונות.... והכל יהיה כרגיל כי זה שבוע פחות מסוכן כבר.... בשבוע 34 הריאות מבושלות וזה כבר בסדר ללדת... אני לא מאמינה שזה יקרה כזה מהר... אבל חייבת לחזור לכושר מינימלי כבר..
  • לולי, מה אורך הצוואר שלך? שלי 25 ואני בשבוע 27+4
  • כן אני בהחלט מרגישה אתמול זה הרגיש לי כאילו היא חוזרת את דרכה.. לא משנה כמה שכבתי וקניתי
    מחר יש לי תור לרופא נראה מה הוא יגיד
  • תות אני שמחה לשמוע שבינתיים הכל בסדר חשבתי עלייך!

אגב אני יודעת שנשים שבשמירה בגלל צוואר קצר הרופאים לא ממליצים לחזור לשגרה עד שבוע 36
    עכשיו בדיוק אישה של חבר של בעלי שהייתה בשמירה משבוע 21 בגלל צוואר קצר מאוד (ברמה שעשו להם שיחה של להתכונן לאבד את העוברית בבית חולים, אשפוז חודש וחצי והשאר בבית בשכיבה) התחילה להיות פעילה מרגע הכניסה לחודש תשיעי
    זה ממש לא סבבה ללדת בשבוע 33-34 ואני אומרת לך מנסיון קרוב.... שלא נדע.
    תחשבי על זה
  • שני 13 בהחלט הכי עדיף ללדת אם כבר בשבוע 36 שהעובר כבר מבושל מכל ההיבטים... אני חוזרת ללמוד בשבוע בערך 32.... אז להזהר עוד חודש?!
  • תחזרי ללמוד בכיף אבל אני במקומך כן הייתי נזהרת עם ספורט ונקיונות וכאלה דברים מאומצים עוד קצת.. אבל זו רק דעתי ואני דאגנית
  • משתדלת לא לצאת מהבית אם זה לא הכרחי. עושה עבודות בית קלות כמו כלים בישיבה.
    אני אתאמץ למשוך לפחות עד שבוע 36....
    ואנוח כמה שאפשר:) תודה שני על הדאגה;)
  • ברור!!!
  • היי תות :)
    איזה סרט זה הצוואר מקוצר הזה, לא יודעת מאיפה זה בא!
    את לא בשמירה??
    אני משבוע 25 בשמירה עם צוואר קצר(היה 28, עכשיו 24) וצירים משבוע 20 ..
    נתנו לך אוטרוגסטן? זה נרות שאמורים לשמור על אורך הצוואר..
    בכל מקרה לי הרופא אמר ששבוע 34 זה בסדר ללדת והראות מבשילות כבר, כמובן שעדיף מאוחר יותר וכדאי עדיין להיות קצת זהירים :) וממש מבינה אותך אני מתה לחזור לשגרה! נקיונות... בישולים ...
    שיעבור מהר ובקלות!!!
  • בהחלט לולי זה קשה נורא, אבל שווה הכל!!!
    בעיקרון אני לא עובדת אבל הרופא נותן לי מנוחה מפעם לפעם שאני מגיעה אליו. הרופא שלי פתאום לא ראה התקצרות בעוד שבביהח כן ראו פעמיים שהתקצר לי בכמה ימים.
    גם לי יש צירים מוקדמים, ועכשיו נראה לי שיש לי גם דלקת בשתן. וזה אחרי שלקתי לפני שבועיים אנטנביוטיקה לדלקת אחרת שהייתה לי:(
    אני משתדלת לא להתאמץ הרבה ולנוח כמה שאפשר, אני לא מתכופפת בכלל!!!! ולא עושה עבודות בית.
  • לולי, באיזה שבוע את?
  • לולי
    הרופא שלך צודק אבל זה תלוי במצב
    החברים שסיפרתי עליהם לתות בפוסט הזה
    היה לה התקצרות ל14 מ"מ
    שזה כלום!!! וזה אפילו התקצר יותר וחזק כל פעם ל14...
    אז הרופאים אמרו לה בהתחלה שאם היא תסחוב עד שבוע 26 זה מעולה
    הכל יחסי באמת ותלוי מה הכי טוב שאפשר לקוות.
    אגב שבוע שעבר פעם אחרונה שבדקתי היא הייתה שבוע 37
    אף אחד לא מבין איך
    משמח!!
  • תות..
    אני מתחילה היום שבוע 33. יכולה להגיד לך שאני עם צירים משבוע 20 שלא מפסיקים כל היום!!
    ומטופלת בכדורים ונרות... וגם כמה שקשה משתדלת לא לעשות כלום.
    ואם הרופא לא ראה אצלך עוד התקצרות זה מצויין.. ! שימשיך ככה
    תשמרי על עצמך כמה שאפשר, הזמן עובר והתוצאה הסופית באמת שווה את זה..
    ויאללה עוד נגיע לשבוע 40!!

שני באמת טוב ומשמח לשמוע סיפורים כאלה!!
    חברה שלי הייתה בשבוע 25 עם צוואר מחוק לגמרי, בסוף ילדה ב 41 עם זירוז...
    וכמובן שהשאיפה זה כמה שיותר קרוב לשבוע 40, אבל למזלנו יש גם יעדים בדרך שעוזרים להוריד קצת את הלחץ מהעניין :))

• היום הייתי אצל הרופא והצואר התקצר עוד קצת.... עכשיו הוא 22 מילימטר...
  • לי היה צוואר מקוצר ((מחיקה)) ופתיחה 1.5-2משבוע 27 בהריון הקודם וצירונים קלים

משבוע 34 צירים מוקדמים ומחיקה ופתיחה הגיע ל 1...!!!!

סחבתי עד 38 :) אני הכייייייייייי יכולה להבין אותך מה את מרגישה!!!!!!!!

ממי אני לא יכולתי ללכת כל היום כאבו לי המפשעות בצורה לא נורמאלית
    איך אומרים? "סוחבים"
  • תות, תנוחי המון, לא לעשות שומדבר שלא הכרחי! ולשתות מלא, הצוואר יכול גם להתארך בחזרה..
    ואם לא קיבלת נרות אוטרוגסטן לשמירה על הצוואר מציעה לך לבקש מהרופא, היעילות שלהם הוכחה בהרבה מחקרים שעשו על נשים עם קיצור צוואר...
  • לולי תודה רבה:) קיבלתי באמת היום נרות פרוגסטרון. זה מגעיל ומעצבן אבל לא נורא לפחות זה יעזור לי להגיע לשבוע 36.
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה