כיפור... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי בנותתת :)) אז ככה זה הריון ראשון שלי וברוך השם לא בסיכון או משהו אין בעיה לצום נכון??

30 תגובות
עמוד 1
  • קראתי היום מחקר שמצביע על קשר הדוק בין צום לבין לידות מוקדמות. אני לא לוקחת את הסיכון. מציעה לך להתייעץ עם הרופא שלך

• נכון!!!
    כיפור זה כיפור, כמעט ואין הקלות
  • ברור שהמחקרים אומרים ככה,
    אבל זה איסור חמור לא לצום, איך אפשר לחשוב על זה שלא לצום???? איך???
    זה ממש כואב לי שרופאים אומרים לאישה בשבוע 6 או בשבוע 18 או בשבוע 25 והכל בסדר ואין הריון בסיכון, אל תצומי, איך הם יכולים לקחת עליהם אחריות???? הם לא מפחדים מעולם הבא שלהם??? אה???

ושוב אני לא מדברת על אישה בסיכון, ח"ו אישה כזאת שתעשה שאלת רב.

סליחה על העצבים שהוצאתי בעת כתיבת הנ"ל פשוט זה מרתיח אותי כלפעם מחדש...
    כל הצומות עוד בסדר אבל יום כיפור, יום הכי קדוש בשנה, זה היום שאנחנו כ"כ קרובים לה' ויכולים למחוק לנו את כל העברות שלנו ע"י צום, איך אפשר ככה להחליט ולא לצום, בלי שום בעיה או סיבה
  • העובר לא ניפגע מזה שאמא לא אוכלת יום אחד..
    הוא ניזון מהשיליה שמחוברת לרחם.
    הוא לא מקבל אוכל מהקיבה של האמא

אשה שמניקה זה הרבה יותר קשה לצום... כי אז ממש יכול להיות שיהיה חסר לה חלב.

בכל אופן זה הכל בראש. 3000 שנה לא שמענו שאשה עברה הפלה טבעית לא עלינו עקב צום ...

זה הכל בראש.
  • בכל אופן one
    גם אנחנו שומרי תורה ומצוות )במקרה חרדים, אבל מה זה משנה(!!!
    אני חושבת שיש דרך להגיד דברים, בדרכי נועם
    לא צריך לכעוס או להתעצבן
    כל שנה יש את אותו דיון בפורום... כל שנה....

• One
    אני מצטערת שאני מגיבה ככה כי את מהממת ואני מתה עלייך
    אבל שתי התגובות שלך היו ממש לא לעניין לדעתי האישית בלבד...
    בנות פה על כל דבר הכי פיצי אומרות אחת לשנייה ובצדק ללכת לרופא!!! אז פתאום כשלא נוח הרופאים טועים?
    וגם אם לך לא קרה כלום ואמן בחיים לא יקרה משום סיבה
    חס וחלילה היא תושפע ממך ותצום ויקרה לה משהו???? תספר משהו נורא יום אחרי לא עלינו????
    אף אחד לא עושה מחקרים כי משעמם לו ולא מזייף תוצאות.
    מי שרוצה לצום שתצום אבל שתדע את הסיכונים ותקח אותם בחשבון. ואל תגידו שפתאום רופאים טועים, אותם רופאים שכל פיפס אחר הייתן מקשיבות.
    מי שבוחרת להקשיב לרב ולא לרופא זו זכותה אבל תוך ידיעת הסיכונים! חס וחלילה לא עלינו הכל קורה בחיים ובנות פה מספרות על צירים מוקדמים כי הן שתו ליטר ולא 3 אז...
    אני אישית אדאג בכיפור עד שאשמע מכל ההריוניות הצמות פה שהן בסדר.
    מקווה שלא העלבתי אבל זה ממש שיגע אותי...
    תרגישו טוב
    שני
  • וטלי את גם טועה!!!!
    כל שנה יש לידות מוקדמות ביום כיפור!!!
    כדאי לברר לפני שמטעים בכזה דבר חשוב
    שוב אני לא היסטרית ולא חושבת שזה נפוץ
    אבל כמו שיש כאלה שכל ההריון עובדות קשה
    וכאלה שצריכות שמירה כי הגוף שלהן שונה!
    אם לא הייתי מהטלפון הייתי חופרת עוד הרבה על דעתי בנושא...

• היי אני גם קראתי היום את הכתבה על הצום בהריון. אני אישית לא צמה. אין לי מושג איך זה אפשרי. אני קרובה לשבוע של פותחת השירשור וחייבת לאכול כל שעתיים או שאני פשוט מתעלפת. היום אכלתי בננה בבוקר ויצאתי להקפיץ את בעלי לעבודה והוא עובד קרוב. הייתי צריכה לעצור בדרך הבייתה במקדונלדס לקנות סנדויץ אחרת הרגשתי שאני אתעלף באמצע נהיגה. ושוב זה איזה עשר דקות. אם אני אצום אני מאה אחוז אסיים בבית חולים. אבל זאת אני...אני לא הייתי לוקחת את הסיכון בשבועות האלה שגם ככה יש בהם צירים מוקדמים
  • אני בע"ה אצום.
    כל הריון הוא בפני עצמו ואין אף רב שיגיד באופן קולקטיבי שחייבים לצום.
    נכון שאין להקל ובפרט לא בכיפור ורוב הנשים בהריון צמות אם אין חשש לפיקוח נפש.
    אני יכולה לומר לכן שבכל ההריונות שלי צמתי תשעה באב וכיפור, וכל פעם הייתי בשלב אחר של ההריון וב"ה הכל בסדר. כפי שמישהי כתבה פה שהעובר ניזון מהשלייה ולא מהקיבה.
    אבל כל אחת יכולה לעשות שאלת רב ויש כללים מאוד ברורים מתי אישה צריכה לשות אם היא צמה.
    תתחלנה לשתות הרבה כבר מהיום ותאכלנה ענבים וכד'.
    הצום הוא הכי חשוב ביום הזה ואפילו יותר מהתפילה עצמה. אז מי שיכולה כדאי לשכב רוב הזמן ולהיות במזגן.
    ונקווה שיתכפרו לנו כל עוונותינו ונחתם לחיים טובים. א מ ן
  • אגב הרופאה שלי היא דתית. והיא מעולם לא אמרה לי אסור לך לצום. להיפך אם הכל תקין לפי הרמבם זה אפילו בריא לצום יום בשבוע.
    לגבי המחקר... נו טוב את יודעת שזה תלוי מי מפרסם את המחקר. תמיד אפשר להקצין צד אחד יותר מהשני. ובאתר שהתפרסם המחקר הזה לא ממש חובבים את ענייני הדת.
    התורה כ"כ מתיחסת בכובד ראש לגבי אישה בהריון ומחייבת הרבה דברים כמו שחייבים להביא לאישה הרה כל דבר שהיא מתאווה לו. או שהיא פטורה מהרבה דברים. אבל מיום כיפור אין התורה מתירה פרט לחולה או עובר שבבחינת פיקוח נפש. וההגדרות לכך ברורות. זה לא מה שאנחנו מתירים אלא מה שהתורה מכתיבה בעניין פיקוח נפש.

וואוו יצא ארוך
  • אגב הרופאה שלי היא דתית. והיא מעולם לא אמרה לי אסור לך לצום. להיפך אם הכל תקין לפי הרמבם זה אפילו בריא לצום יום בשבוע.
    לגבי המחקר... נו טוב את יודעת שזה תלוי מי מפרסם את המחקר. תמיד אפשר להקצין צד אחד יותר מהשני. ובאתר שהתפרסם המחקר הזה לא ממש חובבים את ענייני הדת.
    התורה כ"כ מתיחסת בכובד ראש לגבי אישה בהריון ומחייבת הרבה דברים כמו שחייבים להביא לאישה הרה כל דבר שהיא מתאווה לו. או שהיא פטורה מהרבה דברים. אבל מיום כיפור אין התורה מתירה פרט לחולה או עובר שבבחינת פיקוח נפש. וההגדרות לכך ברורות. זה לא מה שאנחנו מתירים אלא מה שהתורה מכתיבה בעניין פיקוח נפש.

וואוו יצא ארוך
  • ONE - אפשר לשאול רופא יירא שמים ואח"כ להתיעץ גם עם רב, אני לא חושבת שזה טוב להגיד לא להקשיב לרופאים בקטע הזה. רופא שלא חושב שיש סיכון לא יאשר לך לא לצום. זה תלוי בהרבה דברים, יש נשים שהצום לא ידגדג להן ויש נשים שיכולות להתעלף ולפגוע בעובר בעקבות זה..
    אני מבינה מאיפה הכעס שלך אבל לדעתי, הפעם הוא לא מוצדק לגמריי...
    אני גם מתכוונת לשאול את הרופאה שלי (דתיה) ואח"כ להתיעץ עם רב ולהחליט מה לעשות. אין דבר כזה לא לצום בכלל אבל לשתות לשיעורים אני חושבת שחשוב ואם הרופא אומר שכן אז כן. בימים רגילים אומרים להקפיד על שתיה של 3 ליטר ביום, פתאום בכיפור לא צריך להקפיד על זה?! נראה מה הרופאה שלי תגיד לי, אעדכן :)
    צום מועיל וחתימה טובה!!

שיר (:
  • שלום בנות.
    אני צמתי בכיפור עם הגדולה כשהייתי בחודש שמיני.
    זה לא היה נורא בכלל. להיפך, לא היו צרבות ביום הזה וכל התסמינים שנובעים מאוכל.
    בהיריון האחרון צמתי בכיפור כשהייתי בשבוע 13 וזה היה נורא. הקאות וכאבי ראש אבל צמתי כי ידעתי שאת העובר זה לא מסכן.רק אותי. אז לפני כן בררתי עם רב ונאמר לי שאם מקיאים אפשר אחרי הקאה לשתות כמות מזערית.לא זוכרת, משהו כמו כף מים. וכך עשיתי, אחרי כל הקאה, כדי לא לאבד נוזלים.
    הכיפור הזה אני מתכוונת לצום למרות שאני בהנקה מלאה. וזה סתם סיפורים על חסר של חלב. גם בגדולה צמתי בהנקות בכיפור ובתשעה באב ואני זוכרת שכשהייתה בת שנה צמתי בכיפור והיא היתה כל היום עליי חולה עם חום וינקה נון סטופ ולא היתה שום בעיה של חלב.

בקיצור-אם ההיריון תקין, ואת לא בשליש הראשון, אפשר בהחלט לצום.אין שום סכנה לעובר, יש לו מאגרים.
    אם את בשליש הראשון ומקיאה, יש חשש לאיבוד נוזלים ולכן מי שחוששת מטעמי דת, יש לשאול רב.
    אם את בהיריון בסיכון אז לשאול רופא ומי שדתיה אז לשאול גם רב לדעתי.

לגבי לידות מוקדמות בכיפור, זה קורה בשל חסר שתיה. אבל בהיריון תקין זה לא אמור לקרות.

אני חושבת שיש לכבד כל אחת ושיקולה ודעתה.
    וכל אחת אחראית לקבל את ההחלטה על עצמה.
    דתיות שחוששות מכל סיבה שהיא שתתייעצנה עם רב.
  • חמודות - בוקר טוב
    סליחה שככה התפרצתי, גם שהייתי עצבנית על כל מיני דברים, וגם זה קצת עיצבן אותי.... אבל נרגעתי
  • ולבנדר - אני איתך...
  • בנות הכי חשוב שכל אחד תנסה לעשות את המקסימום שלה, ההשתדלות מספיקה.
    חלילה אם מישהי מתחילה להרגיש לא טוב אחרי כמה שעות שתפסיק.
    אני בשבוע 13, לוקחת עוד זופרן לבחילות וזה אחרי שהייתי מאושפזת שבוע מהתייבשות.
    אני אנסה לעשות את המקסימום שאני יכולה, ברגע שארגיע אי נוחות/בחילות/ או כל דבר אחר שיעשה לי רע אני אפסיק.. זו דעתי.
    בכל אופן שיהיה בהצלחה לכולן, כל אחת עם הבחירה הנכונה בשבילה וצום קל ומועיל
  • חוה, הצום שבריא יום בשבוע מדובר על להמנע מאכילה, לא לשתות זה מאד לא בריא במיוחד בהריון.
    ודבר שני- להגיד "לא להקשיב לרופאים" ממש בעייתי, בתחום של רפואה צריך להתייעץ עם רופא ובתחום של הלכה להתייעץ עם רב.
    אם ההריון תקין אז כעקרון אין בעיה לצום, אבל צום יכול בשלבים המאוחרים להריון לגרום לצירים וללידה מוקדמת, אז נשים בחודשים שביעי ושמיני יש להן היתרים לשתות לשיעורים (כמובן בהנחה שההריון תקין ואת בריאה וכו').
    אני אישית בתחילת תשיעי ומתכוונת לשתות לשיעורים כי אני ממש לא רוצה ללדת מוקדם גם אם זה לא מסכן אותי או את העובר, אני חושבת שכשהוא יהיה מוכן- הוא יצא ולא רוצה לאלץ אותו לפני הזמן זה לא טוב ויש רבנים שמתירים גם בחודש תשיעי. וגם כך אולי עוד יהיו לי כוחות ללכת לתפילות ולחוות יום כיפור אמיתי במקום להיות מרוחה במיטה כל היום. למרות שבעקרון לצום יש משמעות גדולה יותר מלתפילות ולחוויה, שזה דבר שאני לא ככ מתחברת אליו אבל ככה זה.
  • שני13 מתוקה...
    אני ממש לא טועה
    כי אני לא מורה לאף אחת מה לעשות!!!...
    .
    שכל אחת תעשה מה שהיא חושבת ורואה הכי לנכון עפי שאלת הרופא או הרב

שיהיה לכולן חתימה טובה :):):)
  • One 1 - נשיקות
  • אני גם פעם ראשונה בהריון ואני בעזרת השם מתכוונת לצום.אני לא יודעת איך זה היה לי כי מאז ההריון אני צמאה כל חמש דקות בערך ורעבה כל 3 שעות אם אני לא מכניסה משהו לפה אני מרגישה שאני מתעלפת...
    כמובן שצריך להיות קשובים לגוף ואם לא מרגישים טוב אז אפשר לשתות קצת מים ולאכול משו קטן כי לא תקחי סיכון שתתעלפי חלילה או שיקרה לך משהו.

יש בנות שאני מכירה שצמות בהריון ומרגישות ממש טוב אז אין להן בעיה בכלל.

אבל לפי מה שהבנתי אין סיכון והעובר יכולה להיות בסדר גמור גם בלי אוכל ושתייה למשך יום אחד (הגוף גם ככה צובר רזרבות -אז לא חסר לו כלום)

הרופאים אומרים לא לצום כדי לכסות את עצמם שלא תתבעי אותם אם יקרה משהו תאשימי את הרופא בגלל שהוא אמר לך שאפשר לצום אז זה רק בשביל להמנע מתביעות מיותרות.

אני אומרת לצום אבל גם להיות קשובים לגוף זה חשוב....

בהצלחה! וצום קל ומועיל בנות!

• אני רוצה להוסיף שסך הכל היה פה דיון סוער אבל מעניין.
  • הרופאים אומרים לא לצום כדי לכסות את עצמם שלא תתבעי אותם אם יקרה משהו תאשימי את הרופא בגלל שהוא אמר לך שאפשר לצום אז זה רק בשביל להמנע מתביעות מיותרות. -
    ציטטתי את הקטע הנ"ל מBarm

יש בזה המון, ואני גם חושבת כמוך
  • אתמול בדיוק הייתי אצל הרופא שלי שאסר עלי לצום
    אל תאכלי ארוחות שחיתות רק קצת בשביל התינוק ולשתות כדי לא להתייבש ושיתחילו צירים
  • סנדמן, קודם כל לא כתבתי לא לשמוע לרופאים. כתבתי שהרןפאה שלי דתיה ולכן היא מבינה את המשמעות העצומה של צום ביום כיפור. יש רופאים שבלי להבחין בין מקרה למקרה אומרים חד משמעית לא לצום. ובדיוק בשביל זה יש תחום שנקרא "רפואה והלכה" וזה כולל את כל הבעיות ההלכתיות בתוך מצב רפואי. ישנם רופאים שיש להם גם הסמכה לרבנות וזה בדיוק התפקיד שלהם. וכמובן שהריון שלא מתנהל כשורה מצריך שאלת רב שמתמחה בעניין.

לעניין צום שהוא בריא, כמובן שזה לא לגבי נשים בהריון וכמובן שזה מחייב לשתות.
  • סנדמן, קודם כל לא כתבתי לא לשמוע לרופאים. כתבתי שהרןפאה שלי דתיה ולכן היא מבינה את המשמעות העצומה של צום ביום כיפור. יש רופאים שבלי להבחין בין מקרה למקרה אומרים חד משמעית לא לצום. ובדיוק בשביל זה יש תחום שנקרא "רפואה והלכה" וזה כולל את כל הבעיות ההלכתיות בתוך מצב רפואי. ישנם רופאים שיש להם גם הסמכה לרבנות וזה בדיוק התפקיד שלהם. וכמובן שהריון שלא מתנהל כשורה מצריך שאלת רב שמתמחה בעניין.

לעניין צום שהוא בריא, כמובן שזה לא לגבי נשים בהריון וכמובן שזה מחייב לשתות.
  • נראה לי פשוט הנושא מאוד רגיש....
    אני יכולה להעיד על עצמי כמי שלא צמה (צמתי עד שעברתי לקיבוץ של בעלי מאז דברים השתנו) - שקשה לי בכלל לתפוס איך אישה בהריון יכולה לצום
    שהרי ביומיום אני ממש מקפידה על 3 ליטר מים
    תמיד עם בקבוק ויודעת בדיוק כמה שתיתי
    וכל דבר שקורה פונים לרופא או למוקד אחיות
    ולכן זה מעורר הרבה חשש וחוסר הבנה

אגב אני באה מבית שחלק כן צמים - אבל אף פעם לא בהריון, כיוון שלא דתיים ולא מתייעצים עם רבנים לכן יש יותר מקום לשיקול דעת אישי. מה שנקרא יותר מסורת פחות דת.
    מעידה על עצמי אבל מניחה שלא היחידה
    מניחה שמי שמאמינה זה חשוב וקדוש מבחינתה
    ומכאן כל הרגישויות שצצות...

לכולן כוונות טובות וזה מה שחשוב
    והכל מדאגה ואכפתיות
    בין אם לשלום הפיזי או הרוחני של כל הנוכחות

• כל שנה
    יש פה דיון סוער על ענייני הצומות
    זה מדהים איך זה לא פוסח על הפורום...

אנחנו שואלים רב.

בתשעה באב ששוהם היה בן חודשיים שאלנו בגלל ההנקה
    והרב אמר לי לא לצום
    הייתי בהלם, היה לי מוזר לא לצום
    אבל הנה, הרב לא הולך ראש בראש וכן אסר עליי לצום.

גם הפעם בלי נדר נשאל את הרב.

לגבי ההריונות
    הרופאה שלי רוסיה ובכלל לא בענייני דת
    והיא תמיד אמרה שהתינוק מקבל הכל מהאמא
    זתומרת האמא היא זו שנשארת חסרה
    במיוחד שמדובר ביום אחד...

אז לדעתי האישית זה מאד אינדיבידואלי
    שכל אחת תתייעץ לגבי מצבה, השבוע שלה
    וההיסטוריה הבריאותית שלה.

כתיבה וחתימה טובה לכולן

• שירוש התגעגעתי אליך...
    את ממש צודקת שכל אחת תעשה מה שנוח וטוב לגוף שלה ולמצב שלה
    אבל לגבי תשעה באב, זה לא חמוד כמו יום כיפור, גם אני בהריון של הגדולה לא צמתי בתשעה באב, וכן בהנקה גם לא צמתי... אבל יום כיפור זה אחרת...
  • אם לא אוכלים יום אחד זה לא משהוא שאמור לפגוע בעובר, העובר מקבל את כל צרכיו התזונתיים מהאם ולה יש ״רזרבות״.
    מבחינת שתיית מים זה כבר אחרת .
    אני לא דתייה אבל שומרת על הדברים שאני מתחברת אליהם מבחינת דת ( קידוש, צום ביום כיפור, כשרות, חגים וכו׳) אני פחות מתחברת לדברים הטקסיים יותר, אבל אני מחשיבה את עצמי כאדם רוחני שתמיד מודה לישות העליונה על כל הדברים הטובים שהעניק לי וגם על האתגרים בחיים שמחשלים אותי ומפתחים אותי באופן אישי.
    מישהיא פה כתבה לגבי הרופאים שמורים לא לצום האם הם לא מפחדים מהעולם הבא ואיך הם לוקחים על עצמם אחריות כזו אבל הצד השני של המטבע הוא לומר למישהיא לצום בכול מקרה אלא אם התיר לה זאת רב.....
    אני אישית בהריונות שלי לא צמתי, אכלתי ממש מעט, ושתיתי כרגיל, ואין לי שום חשש מבחינה הדתית רוחנית בבחירה שלי לדעתי אם אדם הוא בליבו ובנפשו טוב, אוהב, מכבד את הזולת ועושה מעשים טובים, צנוע ( בהתנהגותו ולאו דווקא בלבושו), אינו מונע מאינטרסים חומריים, אז הצום הוא לא מה שיקבע את העולם הבא שלו ( לדעתי).
    אני כן חושבת שחשוב לצום זה מקרב אותנו אל אלוהים ומחזק את הקשר איתו זה יום מיוחד בשנה.
    בקיצור דעתי היא לזרום עם הגוף מבחינת האוכל, מבחינת השתייה הייתי שותה.....
    הילדים הם גשר אל עצמנו, שנתן לנו הזמן.
    שלום חנוך { מתוך השיר "על פני האדמה" }
    "I see your ture colors shining through
    I see your true colors and that's why I love you
    So don't be afraid to let them show
    Your true colors are beautiful like a rainbow"
    (מילים מתוך השיר true colors של Cyndi Lauper )

• אתמול הייתי אצל הרופאה והיא שאלה אם אני מתכוונת לצום ביום כיפור
    אמרתי לה שאעשה השתדלות
    היא כמובן אמרה לי לא לצום ואם כבר אז לשתות טיפה מים ולאכול קצת לחם כל כמה שעות
    אני הולכת פשוט להקשיב לגוף שלי ולפי זה אחליט באותו הרגע מה לעשות

הרופאה שלי אמרה שפשוט רוב הנשים בהריון מרגישות ממש ממש רע במהלך הצום וזה גם יכול לגרום להתייבשות וכל מיני. היא לא דיברה בכלל על סיכון לעובר

זהו סתם רציתי לשתף אתכן

שורה תחתונה- אין ויכוח שכל אחת תעשה מה שהיא רואה לנכון בהתאם לאמונה שלה ולהכירות האישית שלה עם עצמה אף אחד לא יגיד לכם כלום על כל החלטה שתקחו ומה נכון ולא נכון לעשות

שנה טובה וגמר חתימה טובה
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה