סיום היריון - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בוקר טוב,

היינו אתמול בסקירה מוקדמת והרופא אמר שהאגודלים של הילדה בשתי הידיים פונות לכיוון ההפוך ולא מתפקדים, שהלב מוגדל ונוטה שמאלה ושיש נוזל חופשי מסביבו וכן שיש ציסטות בשני צידי הצוואר (שלגביהן הוא דווקא לא מודאג). אמר שמדובר במומים קשים שמצריכים הפסקת היריון והזמין אותי היום לקבל חוות דעת שניה אצל פרופ' מייזנר בבילינסון. במידה והחששות שלו יתאמתו, אמר שיקיימו ועדה להפסקת היריון.

מה הפרוצדורה של הועדה? האם לוקח זמן עד קבלת ההחלטה שלה או שאם מדובר במומים היא מאשרת מיד? מה הפרוצדורה להפסקת היריון בשלב הזה (אהיה בשבוע 16)? הבנתי שרק באסף הרופא מבצעים גרידה ובשאר בתי החולים מדובר בהליך לידה לכל דבר. מה המשמעות מבחינת הגוף? תוך כמה זמן מתאוששים מההליך (מבחינת דימומים, כאבים, התכווצויות, וכו')? יש לנו אירוע משפחתי גדול בעוד שלושה שבועות - האם אחזור למצב רגיל ומתפקד עד אז? אחרי סיום היריון, מה קורה לגודש בשדיים? הוא פשוט נעלם מעצמו עם הזמן?

מצטערת על השאלות הרבות, אני פשוט מודאגת ופוחדת מאוד. אשמח לכל תשובה שתוכל לספק לי.

תודה

1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

הוועדה מתכנסת על פי הצורך, אך לא באופן דחוף, מספר פעמים בשבוע.
    אם המומים הם משמעותיים - אז סביר כי הוועדה תאשר מיידית
    ההתאוששות אינה ארוכה וחוזרים לתפקוד רגיל זמן קצר (מספר ימים) לאחר הפסקת ההריון.
    האפשרות לבצע גרידה או השראת הפלה בשיטות שונות תלויה בבית החולים בו תבצעי את הפסקת ההריון, וזה תלוי גם בגודלו של העובר. עד שבוע 16 יש בתי חולים שעושים גרידה, בשבועות מתקדמים יותר אכן אפשר באסף הרופא, וייתכן שגם בתל השומר.
    בשבוע 16 לא צפוי גודש בשדיים, אך במידה ויש חשש ניתן לקבל תרופה שמונעת זאת.

ד"ר הדר

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה