יש פה מי שהיא שעשתה בדיקת דם במקום בדיקת מי שפיר? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי,
    יש פה מי שהיא שעשתה בדיקת דם במקום בדיקת מי שפיר?
    בעקבות תוצאה שנחשבת מתחת לנורמה בסקר שליש ראשון
    המליצו לי לעבור את הבדיקה הנ"ל.
    יש כאן מישהי שכבר עברה בדיקה כזו ויכולה להרגיע קצת....
    מה קורה אחרי שהתוצאה מגיעה?
    האם התוצאה מוחלטת וברורה?.
    האם אחרי זה בכל זאת יתכן ויצטרכו מי שפיר?
    בקיצור צריכה עידוד וגם קצת אינפורמציה להורדת הלחץ.
    תודה מראש,
    קרן
3 תגובות
עמוד 1
  • היי קרן,

אני עשיתי את הבדיקה. התלבטנו הרבה זמן כיוון שהבדיקות בסקר הראשוני יצאה תקינה, אבל כיוון שהרופא שלנו אמר שבהריון מטיפולי פוריות יש סיכון מעט גדול יותר לתסמונות אחרות השתכנענו לעשות.
    הבדיקה לא זולה כלל (באזור ה 4000-5000 ש"ח), אבל יש החזר קטן מהקופ"ח ועוד החזר אם יש ביטוח פרטי (כדאי לברר לפני).
    התוצאות הן מאד ברורות - סיכון נמון או גבוה (לפחות בבדיקה שאנחנו עשינו).
    היתרון של הבדיקה היא שאין בה שום סיכון לעובר, זו בדיקת דם רגילה ומבעלי לקחו דגימת רוק מהפה (כדי שיהיה יותר קל לזהות ולבודד את הDNA של העובר מהדם שלי) והיא בודקת (סטטיסטית!) תסמונת דאון ועוד תסמונות לא עלינו...
    החסרון של הבדיקה (והוא חסרון גדול...) שבדיקת מי שפיר היא בדיקה רחבה יותר כיוון שהיא מגלה שורה של דברים נוספים הנובעים מהפרעות כרומוזומליות (כמו טרנסלוקציות וטריפלואידיות) וניתן דרכה לבצע את בדיקת הצ'יפ הגנטי שבעזרתו ניתן לעלות על דברים נוספים. ובניגוד לבדיקת הדם היא בודקת תאים של העובר ולא רק את הדם (אני חושבת).

כמובן שהפן הכלכלי הוא שיקול פה, אבל אני הייתי מתחילה בבדיקת הדם ואם התוצאות בה היו בספק (בשקלול שאר הבדיקות שעשית), רק אז הייתי פונה למי שפיר, אבל ההחלטה כמובן היא רק שלך.
    יש כמה חברות היום בארץ שאפשר לעשות אצלם את הבדיקה, מאד דומות אחת לשניה במה שהן בודקות. המפורסמת היא הרמיוני של "טבע", אנחנו עשינו בפנורמה שאחרי סקר קצר הבנו שהיא הכי מומלצת.
    השוואה בין החברות תוכלי למצוא בקישור (זה מלפני יותר משנה, מאז נוספו תסמונות נוספות שבודקים) -
    http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4408118,00.html
    נקודה חשובה שכדאי לדעת ולברר עם החברות - לא תמיד מצליחים לבודד את הDNA של העובר ולבדוק אותו, חשוב לבדוק מה קורה במקרה כזה, האם מבצעים שוב את הבדיקה ללא עלות נוספת ואם לא מצליחים פעם נוספת האם מקבלים החזר מלא. בעקרון אם לא מצליחים בחברה אחת כנראה שבחברה אחרת זה יצליח, כל חברה מבודדת את הDNA באופן שונה.

בהצלחה!
  • ניק ניק תודה רבה!
    רק רציתי לעדכן עשיתי את הבדיקה
    עשיתי את מטרניטי וזה קצת מצחיק כי אני עובדת בטבע ומכירה את ההרמיוני
    יש אגב החזרים יפים גם בשני הביטוחים שיש לי (אומנם לא חינם אבל בנינו לבריאות אין מחיר וההחזרים מכסים את רוב העלות)
    היתרון של מטרניטי על פני הבדיקות האחרות היה שהתוצאה היא מובהקת כן נמצא חשד לתסמונת או לא נמצא חשד לתסמונות. מטרניטי יקרה יותר אבל אם אני זוכרת נכון בודקת תסמונות נוספות.
    כשעשיתי את הבדיקה בררתי מה קורה במידה וצריך לחזור על הבדיקה נעניתי בתשובה שחוזרים על הבדיקה ללא תשלום נוסף.
    בכל אופן התוצאה שלי לשמחתי שלילית
    מקווה שמכאן ואילך רק ימשיך תקין ועגלגל.
    והשובב ייצא בריא ושלם בעז״ה
    אתמול היינו בסקירה ובאמת שראו שהכל תקין
    נגולה אבן מעל ליבי,
    חג שמח
    קרן
  • כיף לשמוע.
    שימשיך ככה!
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה