פיטורים בעקבות הרעת תנאים וגילוי הריון - דמי לידה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי.. אני מאוד מקווה שמישהי כאן תוכל לעזור לי בכל פיסת מידע קטנה שהיא יודעת..
    בחברה שעבדתי בה בוצעו שינויים ארגוניים בעקבותם העבירו את מקום עבודתי לעיר אחרת ובנוסף לא היה בשבילי תפקיד זהה במקום החדש , מעבר לכך שהייתי מקבלת סכום קבוע של בונוס (בנפרד לשכר הבסיס) ונאמר לי שאם אחליט להישאר במקום החדש לא אקבל את הבונוס (1000 ש"ח) ואהיה בדרגה אחת פחות ממה שהייתי, לא הסכמתי לכך בשום אופן.
    ועל כן אני והמעסיק הסכמנו על הפסקת עבודה וקבלת מכתב פיטורין מסודר, בזמן ההודעה המוקדמת גיליתי שני בהריון - סיפרתי למעסיק , נאמר לי שה 1000 שח עדיין זה משהו שלא יוכלו להשאיר ומבחינת המקום כבר עברו עיר ולא ניתן לשנות את המצב, ועל כן הסכמתי לקבל את הפיטורין מכיוון שלא השתלם לי . יום הפסקת העבודה - 4/9/14
    כעת הגשתי תביעה לדמי אבטלה ואני זכאית רק ל50 יום .מכיוון שטרם מלאו לי 28 .
    המועד המשוער ללידה הוא 12/3 , האם זה שהפסקתי את עבודתי בזמן שהייתי בהריון , שומר לי את הזכות לקבלת דמי לידה? גם אם כעת במהלך כל משך ההריון אני לא עובדת? ידוע לי כי אם הייתי מקבלת דמי אבטלה עד חודש לפני הלידה הייתי זכאית אך נאמר לי שמגיע לי רק 50 יום וזה משאיר אותי בערך עם 5 חודשים ללא קבלת אבטלה או סיכוי להתקבל לעבודה כלשהי...

אני מאוד מתוסכלת סליחה על החפירה הארוכה...היה חשוב לי ציין את כל הפרטים..
    אשמח לכל עזרה שהיא!!!
8 תגובות
עמוד 1
  • היי,

זה המידע שמצאתי באתר של ביטוח לאומי....
    http://www.btl.gov.il/benefits/maternity/Childbirth_Allowance/Pages/ShiureyLeda.aspx

מקווה שיעזור :)
  • היי תודה על התשובה..קראתי הכל עדיין לא ממש עונה לי על התשובה..גיששתי וחיפשתי באתר עצמו עוד מעבר וגם בגוגל ואני לא מצליחה למצוא איזשהי תשובה חד משמעית שאומרת שאם הפסקת העבודה בוצעה במהלך ההריון )חודש שני( זה עדיין מזכה בדמי לידה גם אם לא עבדתי במהלך שאר הזמן..

לכן אני שואלת כאן אולי מישהי חוות או יודעת...

אשמח לעוד עזרה
  • תתקשרי לביטוח לאומי יענו לך על הכל
  • לא הייתי סומכת על ביטוח לאומי, הם אלופים בלכסות על מה שמגיע לך
  • הי, באמת המקרה שלך אולי מצריך בירור יותר מעמיק , אולי כדאי לך לגשת לפקידה שם, אבל באופן כללי, דמי לידה זה בעצם הכסף שמשולם לך כשאת עבדת, ויצאת פורמלית לחופשת לידה.
    יש לך גם את מענק הלידה, שאת מקבלת בכל מקרה, אבל זה תשלום חד פעמי.

• היי בנות ושוב תודה לכולן..
    אני מנסה לברר כעת שלחתי להם פנייה באתר..
    ביטוח לאומי סגור בגלל החג לפי מה שהבנתי אז בינתיים חשבתי להתייעץ כאן..לפעמים מניסיון מגלים דברים שלא ידענו דרך אחרות שכבר קרה להן מקרה דומה..

לגבי המענק לידה הוא משולם בוודאות תמיד? גם אם אני מובטלת? הוא לא קשור לעבודה? ואם את יודעת מה הסכום בלידה שנייה?

תודה מראש שוב...
  • כן המענק לא קשור לעבודה, עצם כך שאת תושבת ישראל וגם עברת לידה בבית חולים, נותן לך זכאות למענק, יש לך את המידע באתר
    http://www.btl.gov.il/benefits/maternity/maternity_grant/Pages/default.aspx
  • תודה רבה עזרת לי מאוד בנוגע למענק החד פעמי רשטם סכומים והכל..מעולה !

אם מישהי אחרת כן יודעת איזשהו פרט אפילו שבפחות קשור לסיפור שלי... העיקר לדעת אם הפסקת העבודה בוצעה שכהר הייתי בהריון ואני לא עובדת עד הלידה (אך עד ההריון שילמתי את כל הזכויות שלי וכבר הייתי בחודש שני) האם בכל זאת אני זכאית לדמי לידה? או שמכיוון שלא עבדתי בחודשים שלפני הלידה עצמה אז לא מגיע לי?
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה