היי בנות :) שאלה בקשר לחיסונים בהריון.. - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שעלת ושפעת,
    מי עשתה?
    מומלץ לעשות?
    ממש מפחדת להכניס וירוס מומת לגוף כשאני בהריון
    ובמיוחד שאף פעם לא עשיתי חיסונים כאלה
    ולא יודעת איך הגוף יגיב לזה
    ואני כבר בשבוע 35 ואין הרבה זמן
    אשמח לדעת אם עשיתן או לא ולמה..
    ואם היו תופעות לוואי
    תודה!!
13 תגובות
עמוד 1
  • אני עשיתי חיסון לשפעת . אני בשבוע 10 והרופאים מאוד ממליצים על החיסון במיוחד לנשים בהיריון כי אנחנו בקבוצת סיכון. אני כל שנה מתחסנת לשפעת כולל הילדים. תופעות לוואי לא היו בכלל, היד קצת כואבת ביום החיסון וזה הכל.
  • אני גם בדרך כלל לא עושה אבל הפעם בגלל ההריון עשיתי לא היו תופעות
  • אני לא עשיתי, שפעת בגלל שאף פעם לא עשיתי ולא ידעתי איך אני יגיב..
    ושעלת התייעצתי עם הרופאת משפחה שלי ובסוף החלטתי שלא.
    גיסתי עשתה את שתיהם ועלה לה חום והרגישה חולשה יום אחרי..

• עשיתי את שניהם ולא היו שום תופעות...
  • אני עשיתי חיסון נגד שפעת ולא היו לי שום תופעות.
    לגבי שעלת אני מתלבטת
  • אוףף גם אני בדילמה?! קבעתי תור לחיסון שעלת, קראתי על מישהי שלא התחסנה לשעלת והתינוק שלה חלה אחרי שבועיים והיה בסכנת חיים והרופא שלה כעס עלייה שלא עשתה..
  • אוף דילמה קשה
    קראתי איפשהו שבחיסון שפעת בכלל לא הוכח שהנוגדנים באמת עוברים לעובר
    ומפחיד להכניס וירוס כזה לגוף.
    ושעלת נשמע לי מקרים ממש נדירים לא? עד לא מזמן אף אחת לא התחסנה לזה ולא שמעתי על זה.
  • אני בעד החיסונים.
    עשיתי את החיסון נגד שפעת וזה לא בשביל העובר אלא יותר בשבילך כדי שאת לא תקבלי שפעת בזמן ההריון וגם אם כן תחלי אז זה יהיה ברמה יותר קלה בהרבה.
    לגבי השעלת זה כן בשביל העובר, ופה אין מה להתלבט כי כשאנחנו שומעות שיש בזמן הזה תינוקות מאושפזים עקב המחלה הזאת בבתי חולים..
    החיסונים הם מוירוסים ממותים לכן התופעות לוואי הם כאבים קצת לא נעימים ביד זה הכל..
  • שעלת היא מחלה ממש מסוכנת ולא נעימה, אז אולי לשקול באמת לכיווון חיובי.
    שפעת- אם לא נהיה חולות קצת מתי יהיה לנו זמן להתפנק קצת
  • היי
    החיסון לשפעת הוא מוירוס מומת ואין שום בעיה להכניס אותו לגוף, הוא לא אמור לגרום לתופעות לוואי מלבד כאבים מקומיים ביד וכאלה...
    את כל הזמן מכניסה וירוסים לגוף מעצם זה שאת נושמת, והם חיים לא מתים :)

השעלת דוקא כן חי מוחלש
    אני גם מפחדת.
    אבל אעשה.
    מנסה להזכיר לעצמי שכל טרנד האנטי חיסונים - זה בדיוק מה שהוביל להתפרצות מחודשת של שעלת!!!!
    לא אגיד שלא מלחיץ אותי.. אבל יותר מלחיץ אותי שעלת לתינוקת קטנה. במיוחד שצריכה ללדת בחורף. אולי אם הייתי יולדת בשיא הקיץ הייתי מתלבטת יותר.
  • הדעות ממש חלוקות על זה.
    גם מבחינת הרופאים, יש שממליצים ויש שלא.
    אז קשה להחליט מה לעשות :\
    בכל מקרה על שעלת קראתי שזה מעורבב עם טטנוס ועוד כמה דברים
    לא יודעת אם סומכת על החיסון הזה.
    שפעת חברה שלי עשתה והייתה חולה עם חום שבועיים.
    מלחיץ

מקווה להגיע כבר להחלטה חח הזמן עובר!!
  • אני גם מתלבטת.אני בשבוע 7 והרופאה כן המליצה לי על שפעת.
    בהריון קודם עשיתי שפעת בשבוע 40 והכל היה בסדר.
  • לא עשיתי אף אחד מהם, עם השפעת התלבטתי כי אני גם בשבוע 39, הרופאים ממליצים, אבל התייעצתי עם הומיאופט שאני סומכת עליו והוא אמר לי שבשום אופן לא להתחסן. אני כנראה נוטה לעבור לכמה שיותר רפואה טבעית ופחות דחיפת תרופות ישר. הלוואי ויום אחד בקרוב נוכל ללכת לרופא שמשלב בין השניים, כי כשצריך תרופות אז צריך.
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה