ביוץ לפי זקיקים - שאלה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי לכולן,
    שאלה ראשונה שלי פה בפורום :)
    אני ובעלי מנסים להיכנס להריון ראשןן, הפסקתי גלולות לפני 4 חודשים ומאז המחזור לא סדיר..אני הייתי דיי בטוחה שמאז שהפסקתי לא היה ביוץ עדיין כי הבנתי שזו תופעה נורמלית במס' החודשים הראשונים אחרי שמפסיקים גלולות... וגם בדיקות ביוץ שעשיתי יצאו כולן שליליות...... בכל אופן היום הייתי אצל הרופאה שעשתה לי אולטרסאונד ואמרה שהיא רואה 2 זקיקים מה שמעיד לטענתה שבמאה אחוז התרחש ביוץ
    אמרה שהיא לא יודעת לומר מתי הוא היה, כלומר יתכן שהיה לפני כמה ימים ויתכן גם שלפני שבועיים אבל שבוודאות היה..
    (מחזור אחרון קיבלתי ב17.9)
    אני לא מבינה כ"כ בנושא ואני בטוחה שיש כאן המון מנוסות ממני...רציתי לדעת מניסיונכן האם מה שהיא אמרה זה בוודאות נכון - כלומר בטוח לפי זה שרואים זקיקים זה אומר שהיה לי ביוץ ?
    תודה מראש לעונות... :)
4 תגובות
עמוד 1
  • אה ושכחתי לציין לגבי גודל הזקיקים שראתה הרופאה , היא אמרה שאחד בגודל 17 ושהשני בגודל 22
  • זה נראה שאת עומדת לבייץ לפי גודל הזקיקים, אבל זיהוי ביוץ תלוי בכמה פרמטרים: 1 גודל זקיקים, 2. בדיקת דם 3. עובי רירית.

את זוכרת כמה הריריתהייתה? האם עשית בדיקת דם בנוסף למעקב זקיקים,?
  • אני לא חושבת שאפשר לקרוא לזה מעקב זקיקעם..עשיתי אולטרסאונד אחד סה"כ
    ולא לא עשיתי בדיקות נוספות...
    אני בכלל הלכתי לרופאה כי הייתי בטוחה שמאז שהפסקתי גלולות לא בייצתי והתחלתי לדאוג.. אבל היא אמרה שבגלל שרואה זקיקים בטוח הביוץ חלף כבר..אמרה שאם תוך שבועיים לא אקבל מחזור שאעשה בדיקת הריון
    פשוט לא הבנתי איך לפי זה שיש זקיקים זה אומר שכבר היה ביוץ...כי הבנתי שרואים זקיקים גם לפני שמתרחש ביוץ.... אני צודקת ?
  • היי חמודה
    התשובה שלי אומנם קצת באיחור אבל מקווה שתעזור לך לחודש הבא.
    בערך ביום ה10 מיום קבלת המחזור את צריכה ללכת לאולטרה סאונד
    שם בודקים את התפתחות הזקיקים.
    כעיקרון הם אמורים להבשיל לגודל מסויים ואז הזקיק הגדול ביותר הוא הזקיק ״ הנבחר״
    ז״א שממנו תצא הביצית.
    את המעקב השני את עושה סביב היום ה12 שם בודקים כמה זקיקים כבר הבשילו ומה הגודל שלהם ושוב ביום ה14
    ( ככה אני הייתי עושה) בדרך כלל ביום ה14 אמורים כבר לומר לך שהיה ביוץ
    יש מצבים שאישה הייתה כלומר ביצית יצאה מבזקים אבל יש עוד זקיקים שמבשילים ובמהלך החודש היא תבייץ שוב! ( כמוני)
    בקשר לרירית- זה למעשה דופן הרחם, בודקים את העובי שלה, הממוצע צריך להיות בין 8-11 מ״מ
    כדי של ביצית המופרית יהיה מספיק מקום להשתרש.
    אם הביצית דקיקה סביר להניח שכבר היה ביוץ אבל שוב
    לא ניתן לבדוק אחרי יום אחד של מעקב!!

בהצלחה

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה