-
בדקת אם זו הידבקות ראשונה או שניה שלך? אם כבר היו לך נוגדנים קודם, זה הרבה הרבה פחות חמור!!
ותמיד יש תקווה לרמות קלות יותר של פגיעה...
-
לצערי הדבקה ראשונה......למרות שאני לא מבינה איך אפשר לדעת.אולי נדבקתי מתישהו כשלא הייתי בהריון?איך אפשר לדעת דבר כזה?
-
יודעים לפי 'גיל הנוגדנים'
כשעושים בדיקת CMV אז עושים 2 בדיקות, שאחת מראה על הידבקות טריה ואחת על נוגדנים 'ישנים'
אני מכירה מישהי שהיתה פעם בפורום שגם היה לה מצב כזה, והיום הבן שלה בן 8...
בהצלחה
אלי, תן בי את השלווה
לקבל את הדברים שאין ביכולתי לשנותם
האומץ לשנות את אשר ביכולתי
והתבונה להבחין בין השניים
הזורע חיטה דואג לשנה,
הנוטע עצים דואג לשנים,
המחנך נפשות דואג לדורות (הרב קוק)
אדם הוא מעט ממה שנולד עימו, והרבה ממה שהוא עושה מעצמו. (אלכסנדר בל)
לעולם לא מאוחר מדי להיות מי שיכולת להיות. (ג'ורג' אליוט)
-
גם אני נדבקתי ב CMV בתחילת הריון, עשיתי בדיקת מי שפיר שהייתה תקינה.חודש אחרי שילדתי את בתי עשו לה בדיקת שתן וראו שהיא נחשפה ל CMV. ככל הנראה היא נדבקה בתעלת הלידה או בחודש הראשון לחייה, אבל בגלל שלא ידעו את זה בוודאות היינו צריכים לעשות הרבה בדיקות ומעקבים. מה שחשוב שגם אם התוצאות של מי שפיר יהיו תקינות להתעקש על בדיקת שתן לתינוק מיד לאחר הלידה על מנת לחסוך בדיקות מיותרות בהמשך. בכל מקרה תפני לרופא זיהומולוג מטעם הקופה שישקול את תוצאות הבדיקות דם ויגיד אם יש בכלל צורך בביצוע מי שפיר. בהצלחה
-
קטקט מה זה אומר שהיא נדבקה? מה ההשלכות?
-
במקרה של הבת שלי אין שום השלכות כי היא נדבקה ככל הנראה (לא יודעים בוודאות)אחרי הלידה. אם תינוק נדבק בשלבים מאוחרים של הריון כשכל המערכות כבר התפתחו אז לא יהיו השלכות. אבל בגלל שלא עשו את בדיקת שתן מיד אחרי הלידה לא ידענו מתי היא נדבקה במהלך ההיריון (למרות שבדיקת מי שפיר הייתה תקינה)או לאחר הלידה הפנו אותנו להרבה בדיקות על מנת לשלול השלכות אפשריות של CMV.
-
קטקט שמחה בשבילך שהכל הסתדר.איך הילדה נדבקה אחרי הלידה אם את נדבקת בתחילת ההריון?זה אפשרי?אין לי כוחות לחרדות האלה.
-
לא יודעים מתי היא נדבקה -או במהלך הריון אחרי בדיקת מי שפיר, או במהלך הלידה-בתעלת הלידה או אחרי לידה מגורם חיצוני אחר שלא קשור אלי. זה אכן תקופה מלחיצה מאוד אבל סיכויים גבוהים מאוד שהעובר לא ידבק וגם אם ידבק ברוב המקרים לא יפתח תסמינים. מה שחשוב שבסקירות תיידעי את הרופא שיתייחס במיוחד לפרמטרים המיוחסים לתופעות CMV כמו גודל העובר ועוד. הרבה הצלחה ואם את צריכה המלצה על רופא זיהומולוג מעולה שקיבל אותי דרך הקופה אשמח להמליץ.
-
בהחלט רוצה המלצה.ממש תודה
דרך אגב היית במעקב הריון בסיכון?
-
דר' ארי גנר. הוא גם רופא פנימי וגם זיהומולוג. כשאת קובעת תור תצייני שזה יעוץ זיהומולוגי. לא זוכרת אם ביקשו הפניה מרופא נשים.רופא נשים שלי הביא לי הפניה. דר' גנר קיבל אותי דרך מאוחדת במרכז רפואי שפרינצק בתל אביב. נראה לי שזה מרכז שעובד גם עם קופות אחרות.
לא הייתי במעקב הריון בסיכון, לא המליצו לי על שום בדיקות נוספות חוץ ממי שפיר. אולי אם התוצאות של מי שפיר לא היו תקינות היו מפנים למעקב .