-
אמנם לא הייתי באותה עמדה אבל אני מאוד יכולה להבין.
לפני הכל אני חייבת להודות שיש לי בוס ומעסיק מקסים ומדהים, ובכל זאת, כמה שהוא מדהים ומבין ותמך, הוא עדיין מעסיק שחושב על העסק.
כשיצאתי לחופשת לידה הוא הסביר בצורה שלא משתמעת לשני פנים שאם אני אצא ליותר מהמינימום אז הוא יביא לי מחליפה.
שלא תיבנו לא נכון את טון השיחה, הוא ממש לא התכוון לפטר אותי אלא להביא לי מחלפיה לתפקיד ושאני אחזור בתפקיד אחר.
כמובן שמיד נחרדתי וישר אמרתי שאני חוזרת מיד איך שמסתיימת החופשה ולא מאריכה אפילו ביום. כל יום לפני הלידה הייתי בסרטים שלא יביאו מחליפה ושאני אמצא את עצמי בתפקיד שפחות מעניין אותי ונח לי.
בסוף הארכתי בשבועיים וחזרתי אחרי 4 חודשים. היה מאוד קשה!! בלשון המעטה אבל חוזרים מהר מאוד לשגרה ומתרגלים ובסוף אני נוכחת לדעת שהייתי חסרה, ולא הביאו מחליפה.
אני רוצה להגיד לך שלא משנה מה הוחלט, בסופו של דבר את הרווחת את מה שמגיע לך וכשתחזרי (לא משנה מתי זה יהיה) מהר מאוד תתפסי את מקומך בחזרה ותדעי להוכיח את עצמך. גם מי שינסה לרכב על ההצלחה שלך בסופו של דבר לא יחזיק מעמד כי מי שלא עשה זאת בזכות עצמו, לא מצליח לצמצם את הפער.
תהני מהזמן הזה שיש לך עכשיו ואל תטרידי את עצמך עם זה. כשיגיע הזמן, תעמדי על שתי הרגליים האחוריות ותזכירי לכולם למה הגעת לאן שהגעת.
תהיי חזקה וחשוב שתהני מחופשת הלידה הקצרצרה הזאת... כי היא נגמרת מהר מאוד
-
תודה
-
הייתי במצב דיי דומה,
אבל שונה קצת.
במדינה כמו ישראל,
התחרות היא קשה, בלתי נמנעת ותובענית.
אין ברירה, אלא לזרום על העבודה,
ולא "לייצר" קשיים.
אותי לימדו בעבודה שלי:
"אם לא מתאים לך להיות כאן, יש תור של אנשים שישמחו לקבל את התפקיד".
עצוב, אבל נכון.
חזרי בזמן לעבודה,
עשי את המוטל עלייך בצורה טובה,
ותדרשי לקבל את התפקיד שהובטח לך!
להבא, כל קידום חייב להיות מגובה במכתב.
-
בלולה
מצטערת
אבל לא הבנתי מה נחמד ומקסים בבוס שלך
גועל של התנהלות ואני לא בטוחה שחוקית - הוא מחויב לשמור לך על התפקיד גם אם את מאריכה לחצי שנה!!!!
עצוב וכואב הלב שבגלל מעסיקים כאלה אמהות חוזרות לעבודה כל כך מהר בניגוד לרצונן!
גם בעלי עובד בעסק קטן ויש לנו אינספור שיחות על העסקה של נשים מול גברים
אין ספק שלבעל עסק יש המון סיבות למה להעדיף גבר ולא אישה בגילאי 27-40 פחות או יותר
ועדיין... עצוב
ובדיוק עלה לכותרות כל ההתנהלות של משרד התמ"ת בנושא
חבל שאנחנו בתור נשים (כולל אותי) נוטות לרוב להוריד את הראש ולא להילחם
במקומות שגברים נלחמים בהם מבלי לוותר
יש לי מלא להגיד בנושא ופשוט כואב
ליהוש
לא יודעת מה לייעץ לך, מקווה שכל בחירה שתעשי תהיה לך טובה....
-
הקידום מגובה במכתב וידוע לכולם !
אבל במערכת שאני נמצאת (צבא) תמיד ניתן לבצע שינויים פנימיים ...
אזרום .. תודה על הכוונות :)
-
שני,
אני יכולה להבין למה את חושבת שאת מה שאת חושבת, אבל -
טון השיחה נאמר בקלילות ובחיוך מצד שנינו.
עוד מהלידה הראשונה, הוא יודע את הכוונות שלי לחזור לאחר 3 או 4 חודשים וזה מה שסוכם.
זה לא נאמר בתור איום או אפילו חצי איום, אלא כסוג של הבהרה.
אני לא באה "להגן" עליו, כי הוא באמת אדם מקסים ובוס שאני מאחלת לכל אחת פה, ואני באמת חושבת ומאמינה שיש מקומות שעושים עוול לנשים בגלל כל נושא הילדים, אבל לפעמים כשאני מסתכלת על הצד שלו, אני יכולה להבין מאיפה בא קו המחשבה שלו.
בדיוק כמו שחששתי מהשיחה של איך הוא יגיב שאני בהריון שוב, אחרי שלא מזמן חזרתי מחופשת לידה (חששתי לא כי חשבתי שהוא יכעס, הוא לא אבא שלי, אלא כי ידעתי מה ההשלכות מבחינת העסק), אני מבינה שיש שני צדדים לסיפור.
כל עוד הדברים נעשים ברוח טובה ומסוכמים מראש על ידי שני הצדיים, אני לא רואה עם זה בעיה.
כן, אם היתה לנו האפשרות, הרבה בנות היו מאריכות את חופשת הלידה (ללא תשלום), אבל לפעמים המציאות היא אחרת ואני חושבת שלעיתים, מה לעשות, אנחנו צריכות להתאים את עצמינו גם למציאות לפעמים ולא רק לקוות שהמציאות תתאים את עצמה אלינו.
כמו שמישהי רשמה - יש תור של בנות שמעוניין בתפקיד, אם את לא רוצה וזה באמת עצוב אבל נכון.
אף אחד לא מכריח אותך, להיפך, הוא אמר לי שאם אני אצא לחצי שנה, תהיה מחליפה וכמובן שהוא יקבל אותי בחזרה, אבל המעמד שלי ייפגע, מן הסתם באופן טבעי, כי העסק ממשיך להתנהל והעולם ממשיך להתקיים, זו היתה הבחירה שלי לשמור על המצב הקיים עד כמה שאפשר.
תראי - זה נושא שמאוד נוגע ללב של כל אחת פה (ולכן גם התגובה הארוכה והאמוציונאלית שלי