צריכה עצות ממנוסות - איך לחבר את הבעל להריון - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי בנות,
    אני מנסה לחשוב איך לחבר את בעלי יותר להריון, שיבין פחות או יותר מה אני אמורה לעבור ועוברת ולא מצליחה לחשוב על דרך יצירתית לעשות את זה..
    חשבתי על ספר - יש לכן רעיון לספר שיכול לעזור לו להתחבר יותר להריון? :)
    או עצה אחרת? תודה !

שיר (:
9 תגובות
עמוד 1
  • הריון ולידה זה הספר הוותיק
    בטוח יש היום עוד ספרים
    לדעתי לקחת את הבעלול איתך לרופא/ת נשים
    ועוד בדיקות חשובות
    לשבת לקרוא ביחד על הנושא
    יש פה בפורום הסבר על כל שבוע בהריון
    מה קורה לעובר ויש סירטונים

]

• אני לא יודעת באיזה שבוע את והאם זה הריון ראשון או לא,
    אבל אם עדיין מתאים אני ממש ממליצה לעשות קורס הכנה ללידה. לא של קופ"ח/בי"ח (זה בדר"כ משעמם) אלא אצל מרכז הורות פרטי/דולה או משהו כזה.
    אני לקחתי קורס מעולה למרות שכבר ידעתי 90% מהדברים שלימדו, רק כדי שגם הבעל ילמד וידע.
    בקורס לימדו אותנו לא רק על הלידה אלא גם מה עובר על האישה במהלך ההריון, שינויים הורמונלים ושינויים פיזיולוגיים, הסבירו על כל תהליך הלידה עצמה, מה עובר על התינוק וכד' ...
    כל הגברים היו מרותקים.
    ואני יכולה להגיד לך בפה מלא שלמרות שהוא היה מעורב גם קודם, הקורס ממש הכניס אותו לזה. הוא אפילו מתעקש להתאמן איתי בבית על תנוחות לצירים וללידה :)

תהני :)
  • היי בנות,
    זה הריון ראשון, אחרי טיפולים.. הוא מגיע איתי לכל בדיקה והיה איתי בכל התהליך של הבירור אבל אני מרגישה שקשה לו, שהוא לא מרגיש קשור להריון כ"כ וחבל לי. אני באמת רוצה שהוא יבין שכשאני מתעצבנת זה לא תמיד בגלל משהו מסויים ושאני בוכה שהוא יבין שלא תמיד יש סיבה.. אני מרגישה לא נעים להאשים כל הזמן את ההורמונים, בטח שאחרי שהייתי מפוצצת הורמונים מעל לשנה וכל העצבים (שהיו הרבה יותר מעכשיו) יצאו בעיקר עליו..
    אני רוצה משהו חוויתי כזה שיהיה לו נחמד לקרוא - באינטרנט הוא קורא איתי לפעמים אבל זה לא מספיק :-\
    אני בשבוע 21, מתכוונת לעשות קורס הכנה ללידה, כמובן שאיתו - מתחילים בחודש שביעי לא?

פשפשתי באינטרנט וראיתי פה - אבא נולד: מישהי שמעה עליו?

שיר (:
  • בעלי היה מחובר להריון ע״י אפליקציה באייפון שלו הוא עקב ורכש ידע דרך האפליקציה ...
    יש לציין שהוא לא הראה שום סימן התלהבות מיוחד בהריון רק כי הוא פחד שמשהו ישתבש חס וחלילה אז תחשבי גם על זה - יכול להיות שהוא מפחד וזה הגיוני .
    אחרי הלידה הוא לא עוזב לרגע את הילד ... :)

• שירהלה, שני דברים: א. לשאלתך- תלוי בסגנון שלו יש ספרים סרטים אפליקציות סדנאות.. ב. תזכרי שכפי שכתבת, הגוף שלך מאד בתוך החוויה הזו כבר המון זמן, הוא לעומת זאת לא חווה בחילות, תנועות, הורמונים, מצבי רוח ושאר ירקות, הוא רק יודע בראש שמתחבא שם יצור קטן ולא ברור שיצא לאוויר העולם עוד די הרבה זמן, לא לכולם קל מיד "להתחבר".. בהצלחה מותק
  • תודה בנות :)
    אני באמת אדאג שתהיה לו את האפליקציה בנייד :)
    יכול להיות שזה באמת מגיע מהלחץ שלו שמשהו יקרה חס וחלילה.
    תודה!
  • היי,
    מה שעזר מאוד אצלינו זה כמה דברים:
    1. כמובן שלבוא לבדיקות ולהתרגש יחד.
    2. ראינו כל שבוע (לא ויתרתי!) את הסרטוני מעקב השבועיים שיש באפליקציה של כללית. ממש הקראתי לו מה עובד על העובד השבוע, מה עובר עליי השבוע, ומה רואים בסרטון. ממש חיכינו לזה כל שבוע וזאת חוויה ממש נחמדה ומחברת. אני חושבת שאם הוא ייראה לבד זה פחות עוצמתי.
    3. יש דיסק של סרט DVD שאורך כשעתיים שבערך, על החיים שלפני החיים. נראה לי שקוראים לו 9 חודשים, לא בטוחה. תחפשי ברשת... ממש מראה לך כל שלב איך מתפתח התינוק, איך זה נעשה, מה עובר על האמא/האבא וכו'.
    מאוד מאוד מאוד מרגש!!!
    4. אני שיתפתי (הכוונה שיתוף מילולי ופיזי אם היה אפשר) בתחושות שלי, ואסביר: למשל אם הרגשתי בעיטה ובעלי היה באזור, התקרבתי אליו כולי נרגשת ושמתי את היד שלו עליי והסברתי לו במילים מה הרגשתי. בפועל גם אם הוא לא הרגיש שום דבר, הוא היה יכול לחוות את ההתרגשות שלי באותו רגע. בשלבים מאוחרים יותר הטוח ייצא לו להרגיש בעיטות ואז כשהוא סוף סוף ירגיש זה יהיה מאוד מרגש.
    5. לא יודעת אם זה מתאים לכם, אבל לראות בייבי בום... ולדבר על איך אתם הייתם רוצים, או לא רוצים שזה יהיה אצלכם או סתם להינות מהתוכנית ולהתרגש יחד...זה גם מקרב.
    והכי הכי חשוב... הרבה הרבה חיבוקים. פיזית. להתחבק. ככל שהבטן שלך גדלה, כך החיבוק שלך נעשה שונה/אחר מבחינתו וזה פיזית, הכי קרוב שהוא יוכל להגיע ליתנוק עד שיוולד
  • יש את הספר "מזל טוב - אתה בהריון" שנותן בצורה הומוריסטית את הצד הגברי של ההריון.
  • balula135 - ואוו! תודה רבה! אני איישם את הטיפים:-)
    ענת - אחפש אותו, תודה!
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה