אשר יגורתי בא לי.... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום בנות יקרות

שבוע 12+3 השבוע עשיתי שקיפות. יצא לי 2.4 מ"מ וסיכוי של 1:348....

לזה לא ציפיתי.....מאז מן הסתם אין לי יום ואין לי לילה...

ידעתי שהסיכוי יעלה בגלל הגיל (34) אבל ככה...?

הרופא אמר בנתיים לא לעשות כלום לבוא בעוד שבועיים לסקירה מוקדמת ולעשות את הסקר הביוכימי.וכמובן אמר לשקול מי שפיר וללכת גם לייעוץ גנטי....

מתה מפחד....לא מהתוצאה אלא מה יקרה בעקבותיה. בעלי רק שמע הפסקת הריון החוויר כולו....

אוףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףף
6 תגובות
עמוד 1
  • היי מיטל,
    קודם כל תנשמי עמוק.
    כשהייתי בשבוע 12 יצא לי סיכוי של 1:310 (ואני בת 33).
    מה שאני עשיתי אחרי שהתייעצתי עם רופא זה את בדיקת הניפט.
    תחפשי בגוגל בדיקת דם שמחליפה את מי השפיר (יש כמה חברות שעושות) המינוס של הבדיקה הזאת שהיא יקרה.
    היתרון שלה הוא שתוך 10 ימים יש לך תשובה ביד של כן או לא ובדרך הם בודקים עוד כל מיני תסמונות ומומים ובחלק מהבדיקות גם בודקים את מין העובר....
    אני עשיתי את הבדיקה ויצאה לי תשובה שלילית.
    אני יכולה להרגיע אותך עוד קצת ולהגיד שכשלקחו לי את הדם לבדיקה הזו הרופאה שלקחה את הדגימה אמרה לי שהערך שיצא לי גבוהה והטה את תוצאת הסקר לא בהכרח מצביע על תסמונת דאון אלא הרבה פעמים מצביע על חישוב לא נכון של גיל ההריון ו/או לידה מוקדמת.
    אגב בסקר שליש שני יצא לי כבר סיכון של 1:1300
    אבל החלבון העוברי שלי יצא מעט גבוה ושוב נאמר לי אותו הדבר: זה לא בהכרח מצביע על מום אלא הרבה פעמים מצביע על חישוב לא נכון של גיל ההריון ו/או לידה מוקדמת.
    כשעשיתי את הסקירה המאוחרת הכל היה תקין אבל שוב הרופא אמר לי שהעובר קטן בשבוע ביחס למה שאמור להיות. יחד עם זאת הוא אמר שזה בגדר הנורמה ואין מה לעשות עם זה חוץ מלעקוב אחרי הגדילה שלו.
    מאחלת לך המשך הריון תקין ועגלגל.
    קרן
  • היי קרן

תודה על תגובתך!!!

כרגע באמת אין לי הרבה מה לעשות. דווקא הרופא שלי כששאלתי אותו אם לעשות את הבדיקה הזאת (verify) הוא אמר לי חבל על הכסף ולעשות ייעוץ גנטי ומי שפיר.
    אני די פוחדת לחכות עד למי שפיר אבל בנתיים הוא אמר לי לעשות סקירה מוקדמת וללכת לייעוץ גנטי. שבוע הבא ב"ה יש לי ייעוץ וסקירה...

דווקא הכל יצא לי בערכים תקינים אבל בשקלול הגיל שלי יצא לי סיכון גבוה..הזוי שאנחנו בנות 33,34 וכבר לעוברים שלנו יש סיכון....

תודה ורק בריאות
  • שמחתי לעזור. אשמח לשמוע איך היה בסקירה....
    מחזיקה לך אצבעות
  • קודם כל תסמכי על עצמך (ועל בעלך) שלא משנה מה, את תדעי ותצליחי להתמודד עם כל מצב
    אפילו הגרוע מכל...

לי בילד השני היו תוצאות הרבה יותר גרועות (אם אני לא טועה 1:20) והוא בריא ומהממממם!
    לי הסבירו שהבדיקת דם לא מכסה ב100% אפשרות של תסמונת דאון ואילו בדיקת מי שפיר כן.
    תעשי את הבדיקות שיתנו לך.. תנסי להיות רגועה ותחכי לתוצאות.
    [url=http://www.thebump.com/?utm_source=ticker&utm_medium=UBB&utm_campaign=tickers]
  • אני בכלל נגד בדיקות מיותרות. הרי מה שיקרה יקרה בכל מקרה ובחיים לא אעבור הפלה שתהיה תלויה בי לא משנה מה הרופא יגיד!
  • אני בכלל נגד בדיקות מיותרות. הרי מה שיקרה יקרה בכל מקרה ובחיים לא אעבור הפלה שתהיה תלויה בי לא משנה מה הרופא יגיד!
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה