גומה אחורית 15 מ"מ שבוע 35 - דחוף בבקשה!!! - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום ביצעתי אולטרסאונד עם רופא ונשלחתי לסקירה מכוונת למח עובר בבית חולים.
    סיכום הבדיקה: "נשלחה לבדיקה עקב חשד להגדלת ראש והרחבת גומה אחורית. נצפה מבנה תקין של הגולגולת. קו אמצע, חדרים לטרלים צרבלום. הגומה האחורית כ15 מ"מ נצפו ארובות עיניים, שפתיים. "
    יש לציין שעשיתי עד עכשיו את כל הבדיקות והכל יצא תמיד תקין! מלבד הראש שהיה מלחתחילה גדול בכשבוע, שבועיים ואז שלושה שבועות...

הבעייה שהתור הבא רק בעוד שבועיים ואני אהיה בשבוע הריון מאוד מתקדם (37). אני מאוד מודאגת ופוחדת לחכות עד אז.. האם תוכל להגיד לי מהם הסיכונים בממצא כזה? מה הסיכויים שאכן העובר יוולד לא בסדר? מהם בדרך האופציות? ולפי נסיונך האישי מה אתה ממליץ?
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב,

בדרך כלל אין משמעות לגומה אחורית מורחבת בשבוע כזה בהנחה שכל הסקירות היו תקינות.
    צריך לבצע סקירה מכוונת במח העובר. במידה ואין תור לזמן הקרוב בבית החולים ניתן לנסות בבית חולים אחר או לפנות לחוות דעת פרטית. במידה ובאולטרהסאונד יש ממצא לא תקין, יהיה צורך לבצע גם MRI לעובר ואז ניתן לדון בסיכונים ובמשמעות. בשלב זה לא הייתי קופץ למסקנות נמהרות אך מומלץ לבצע בירור בהקדם.

בהצלחה!!
    ד"ר דוד דנון
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה