התכווצויות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום ד״ר,אני בת 25 בריאה בד״כ יש לי ילדה בת שנה וחצי ,מיד לאחר לידתה נקלטתי להריון נוסף שנפל בשבוע 12-13 דופק העובר פסק.מאז שמרתי באמצעות גלולות יסמין כשנה.הפסקתי לפניי חודשיים ,כעת שוב בהריון בשבוע 5+4 לפי מחזור אחרון.רציתי לשאול כמה שאלות ,האם חס וחלילה יכולה להיות השפעה על ההריון הקיים בעקבות ההפלה שעברתי ?האם זה שניקלטתי ישר אחרי הפסקת הגלולות יכול לגרום בעיות?עוד לא התחלתי לקחת חומצה פולית ,יש לי תור לרופאת נשים רק בשבוע הבא האם זה בסדר?זכור לי שצריך להתחיל שלושה חודשים לפניי שנקלטים בכלל.ביום שלישי האחרון ביצעתי בטא התוצאה היתה 527 ,ביום חמישי אתמול עשיתי שוב והיה רשום בתוצאה מעל 1000,האם הכפלה תקינה?בנוסף אני חשה התכווצויות בצד שמאל לא כואבות במיוחד אבל מציקות וחוזרות על עצמן כמה וכמה פעמים ביום,בהריון הקודם לא הרגשתי דבר כזה,האם תקין?כאמור עוד לא ביצעתי אולטרסאונד התור לרופאה רק בעוד שבוע ובלי קשר אני מעדיפה לעשות מעל הבטן ולא פנימי ,לאיזה שבוע כדאי לחכות כדיי שבטוח יראו משהו?תודה רבה וסליחה על כל השאלות
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום מיכל

אני אנסה לענות על כל השאלות:
    1. אין השפעה בגלל ההפלה שהייתה או העובדה שנכנסת להריון מייד אחרי גלולות על מהלך ותקינות ההריון הנוכחי
    2. תתחילי לקחת חומצה פולית, מטרתה לצמצם סיכון למומים אבל יש סיכוי גבוה שלא קרה כלום מזה שלא לקחת. מדובר סה"כ במומים מאוד נדירים גם בלי החומצה הפולית.
    3. ההכפלה תקינה למרות שתוצאה של מעל 1000 משמעותה שלא מדדו בדיוק כמה מעל 1000 מדובר.
    4. ההתכווציות הללו בד"כ לא אומרות כלום, אבל יהיה אפשר לדעת זאת בוודאות רק אחרי שתעשי אולטרה-סאונד וייראה הריון תקין בתוך הרחם.
    5. לשבוע 8-10 תלוי באולטרה-סאונד של הרופאה שלך ובמשקל שלך.

ד"ר הדר

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה