זירוז או לא ? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הי...
    אני שבוע 41 .. הייתי היום אצל הרופא בבדיקה.. טפו טפו הכל בסדר. רק שאמר שהצירים נמוכים ולא סדירים .. צוואר הרחם עדיין אחורי מאוד וסגור- לא הייתה התקדמות בכלל מאז שהתחילו צירונים... הוא נתן לי להחליט אם לפנות לביהח לזירוז או לחכות עוד... העדפתי לחכות... לפחות עוד כמה ימים בודדים... אבל ככל הנראה לא אופטימית לגבי התקדמות ללידה טבעית.
    אני לא יודע מה לעשות.. קשה לי לקבל על עצמי את ההחלטה מתי העוברית שלי תצא לעולם.. מרגיש לי שאני מתערבת בדרך האלוהים והטבע... ומצד שני לחכות עד 42 נשמע לי יותר מידיי... וכבר ממש קשה לי וגם לכך יש סיכונים בפני עצמם.
    האם מישהי הייתה בדילמה כזו ? מה אתן ממליצות לי מהניסיון שלכן ???
12 תגובות
עמוד 1
  • אני הייתי הולכת על זירוז רק אם יש איזה סיכון לאמא או לעובר.
    מהנסיון שלי (שלושה זירוזים מתוך חמש לידות) זירוז הוא לא טבעי ובדרך כלל הלידה יותר מתמשכת.
    מעצבן גם להיות הרבה זמן בבית החולים ואם מתחילים לך צירים בבית את יכולה להשאר שם עד שהם מתחזקים.
    בקיצור, אולי לנסות קצת אמבטיות חמות או עיסוי פטמות אבל לא זירוז בבית חולים עד שיש סיכון כלשהו.

מירי, אמא לחמישה מדהימים!!!
  • אני הייתי הולכת על זירוז..זה לא שאת בשבוע 38,את כבר ב41 !!
    חבל סתם לדחות ואז מגיעים לבית חולים ופתאום יש ירידות בדופק או מיעוט מי שפיר אוכל סיבוך אחר שהשכיחות שלו עולה בהריון עודף..
    עדיף לדעתי ללדת בכיף בלי לחץ וכשהכל בסדר..
    "אין בעולם אהבה כמו אהבה של אמא..."
  • תודה בנות על העצות ! בע"ה יהיה בסדר... מקווה ומתפללת לטוב!!!
  • אמא שלי ילדה אותי בשבוע 42, ללא זירוז, לידה טבעית. כן היתה לה קשה ההיסחבות אבל בשורה התחתונה נולדתי תינוקת בריאה במשקל של 3.350. מה שאת מרגישה איתו בנוח.
  • תודה.. היום אני 41+4 .. בנתיים ממשיכה לחכות למשהו ... אמן ואמן!!!
  • אני ילדתי 2 ילדים בזירוז (פיטוצין), אבל זה לא שרציתי, הרופאים פשוט לא השאירו לי ברירה...

אני לא יודעת מה זה בלי ככה שלא יכולה להשוות.

זה גם תלוי בסוג הזירוז (כימי / לא כימי)

בהצלחה !
  • הרופא קבע לי לבד לשבוע 42 להגיע לקבל זירוז... כנראה שזה מה שצריך לקרות... בעזרת ה' שהכל יעבור בשלום
  • בהצלחה. אני באופן אישי נגד זירוז אלא אם רואים עובר במצוקה או איזה מצב שמחייב מבחינה רפואית... בידיים מלאות!!
  • אני ילדתי פעמיים מתוך 3 עם זירוז, אבל לא פיטוצין, אלא התחילו לי עם טבלית פרוסטגלנדין, לרוב היא עוזרת רק עד פתיחה של 3, אבל הבנות שלי הבינו את הרמז וקידמו את הלידה לבד אז לא היה צורך בפיטוצין
    בהצלחה!!!

אלי, תן בי את השלווה
    לקבל את הדברים שאין ביכולתי לשנותם
    האומץ לשנות את אשר ביכולתי
    והתבונה להבחין בין השניים

הזורע חיטה דואג לשנה,
    הנוטע עצים דואג לשנים,
    המחנך נפשות דואג לדורות (הרב קוק)

אדם הוא מעט ממה שנולד עימו, והרבה ממה שהוא עושה מעצמו. (אלכסנדר בל)
    לעולם לא מאוחר מדי להיות מי שיכולת להיות. (ג'ורג' אליוט)

• אצלי מה שזירז זה מקלחות עם מים חמים
    אגב גם צירים העברתי בבית החולים במקלחת
    תוך שעתיים ילדתי והגעתי עם פתיחה 2 וצירים
    לא סדירים...
    לידה קלה

]

• תודה בנות.... הרופא פשוט אמר לי להגיע לקבל זירוז ביום שאני נכנסת ל 42..... ולצערי לא קרה שום דבר טבעי לפני כן... אז מחר אני נוסעת לבית חולים ומתפללת ! העיקר שהכל יעבור בשלום ובבריאות !!!
  • מה שלומך?
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה