אני במצוקה - שבוע 27 בהריון תאומים - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום לכולן,

אני בת 36, בהריון עם תאומות, שזהו הריון רביעי, אליו נכנסתי באופן טבעי והתברכתי (אחרי שתי הפלות) ויש לי ילדה בת 3 שתהיה בריאה...
    היום ביקרתי בבדיקה שגרתית והבנתי שיש מצוקה מסויימת בחוסר המידע שיש בידי בשלב זה לגבי ההריון שלי.
    רקע כללי - קיימים 3 סוגים של הריונות תאומים - 1. שיליה אחת , שק אחד. 2 שני שקים ושיליה אחת. 3. שני שקים ושתי שיליות.
    המצב השלישי הוא הכי פחות מסוכן.
    בשקיפות עורפית נאמר לי שאני תואמת את המצב השלישי.
    בסקירה ראשונה נאמר לי שאני תואמת את המצב השני.
    בסקירה השניה נאמר לי שאין לו מושג והוא לא יודע לקבוע.
    גם הרופא שלי לא ידע לומר לי היום והפנה אותי לבדיקה מיוחדת.

למה זה משנה? כי במצב של שיליה אחת קיים סיכון שכל אחד מהעוברים "שואב" מהשני בין אם זה דם ובין אם זה בתזונה וכיוצ"ב.
    וזה הזוי שאני לא יודעת את זה עד עכשיו וכל אחד מהרופאים אומר דבר אחר.
    זה גם משנה ללידה, שכן יתכן שאם יש לי שיליה אחת הלידה תהיה מראש קיסרי ולא ינסו בכלל וגינלי.
    הרופא שלי הציע שבמסגרת הבדיקה, יעשו הערכת משקל כדי שנבדוק שכל אחד מהעוברים הוא פחות או יותר באותו משקל ושאין איזשהם הבדלים תהומיים ביניהם.

אני ממש מודאגת, הבדיקה תהיה רק בעוד 3 שבועות לבקשתו (מועד גדילה מובהק של העוברים).

תודה למי שקראה עד לכאן. אשמח לקבל כל עזרה ו/או ייעוץ בנושא מנסיונכן.

בברכה,

אני
8 תגובות
עמוד 1
  • מבינה אותך לגמרי,אצלי היום ראו באולטרסאונד ראשון שבוע 8 שק אחד ובתוכו 2 נקודות בשני אזורים שונים שמופיע דופק.הרופאה אמרה שאו שזה הריון תאומים זהים בשליה אחת או הריון בודד או שאין לה מושג,,כולי לחוצה ולא מבינה מה נהיה עם הרופאים של היום?? לא בטוחים אל תגידו ..אני כולי בפחדים מה זה שני נקודות דופק ורואה רק עובר אחד?במוגע למקרה שלך ..יש לי בת דודה עם מקרה דומה..בסופו של דבר ילדה תאומים זהים שילייה אחת שק אחד זה היה הריון בסיכון כי בדיוק כמו שאמרת הם שואבים אחד מהשני ויש עוד מלא מלא סיבוכים ..שזה אגב אם יתגלה כמכון גם אצלי אותו מקרה כי הרופאה ראתה שק אחד שילייה אחת,היא ילדה בשבוע 32 בקיסרי והיתה במעקב צמוד משבוע 26 זה הריון לחוץ ולא פשוט.אבל העיקר התוצאה :) הכל יתבהר אל תדאגי העיקר שהכל תקין .בהצלחה ושיעבור בקלות
  • אין לי כלל נסיון בתחום אך מהתיאור שלך ברור לי שבמקומך הייתי מבררת מיהו הרופא המומחה הטוב ביותר שאני יכולה להגיע אליו ומייד קובעת תור. כמה שיעלה-יעלה! עם בריאות לא משחקים... לכי על הטוב ביותר.
  • שלום הריונית אנונימית, אני חושבת ומקווה שאני לא טועה שאת יכולה להיות רגועה.
    הרי בכל מצב - את לא תפסיקי את ההריון במידה והם נמצאות באותו שק ובאותה שיליה נכון? צריך להאמין ולהתפלל שלא יקרה כלום עד הלידה.
    לגבי בדיקת משקל כןם ממליצה כי ככה תדעי איזה לידה תהיה..
    יש לי אחים בני 17, תאומים, שגדלו בשיליה אחת ובשק אחד. ברוך ה' יצאו בסדר גמור טפו טפו טפו. אף אחד לא לקח לשני לא דם ולא אוכל.. אמא שלי הייתה מחודש חמישי בשמירת הריון אבל עברה את ההריון בריאה ושלמה :)
    מקווה שזה ירגיע אותך :)

מיכלושית, איזה יופי לשמוע! במיוחד אחרי הסיפור שהיה לכם!! מקווה שמה שאתם רוצים יקרה! בהצלחה
  • תודה בנות. על פניו כל המדדים בסדר וזה לא מחייב שחלילה משהו לא בסדר ועדיין מדובר באחד מהסיכונים שצריך להיות מודעים אליהם.
    כמו למשל, שיתכן שאם מדובר בשיליה אחת זה מכניס אותי להריון בסיכון עם אפשרות לשמירה ... כך אמר הרופא למרות שאני לא מבינה מה הקשר אם הכל בסדר.

קבעתי תור לבדיקה שתערך עוד שבועיים וחצי ואני מאד מקווה לבשורות טובות.
  • תעדכני אותנו. בהצלחה!!!

• אין חדש תחת השמש בינתיים. חוץ מזה שאני יותר מודעת... מי בועטת יותר חזק... אם בעטו מספיק...
    היום התחלתי לסבול מכאבי מתיחה בבטן... מטורף... כאילו עוד שניה עור בבטן ייקרע. מה עושים?
    (מרחתי כמו בכל יום שמן מחיטה נבוטה).
  • איזה שבוע את הריונית אנונימית?.

וואי כאבי מתיחה זה סרט.. לי זה יותר גירד
    אני לא יודעת כמה אפשר לטפל בזה במהלך הריון עצמו אני יודעת שאחרי הריון יש משחות מיוחדו.ת...........
  • היי יקירתי, אני בשבוע 28.
    אני מורחת אחרי מקלחת שמן חיטה... ולובשת אחכ גופיה ארוכה כזו לבית...
    כל הגופיות שלי כ"כ מוכתמות משמן שאתמול כבר צחקנו על זה בעלי ואני... הוא אמר לי שאפשר לעשות עלי צ'יפס...

כמות מטורפת של שמן שנספג תוך שניות. אחכ מרחתי בייבי פצפון...
    מנסה מה שאפשר העניין הוא שיש לי עוד חודשיים. לאיזו מתיחה אגיע??
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה