בדיקות שתן לא תקינות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום רב,

הנני בהריון שלישי, שבוע 24.
    החל מבדיקת השתן הראשונה שעשיתי בשבוע 16 התוצאות לא תקינות.
    בבדיקה הראשונה נמצא חיידק streptococci str. agalactiae gr b.
    קיבלתי אנטיביוטיקה זינאט ל 7 ימים.
    כעבור שבוע מסיום האנט' עשיתי שוב בדיקה שבה נמצאה "צמיחה דלה".
    רופא הנשים אמר שכנראה 7 ימי אנטיביוטיקה לא הספיקו וקיבלתי שוב זינאט ל 10 ימים.
    מאז חזרתי על בדיקת השתן כ 5 פעמים וכל פעם מתקבלת תשובה אחרת:
    פעם אחת: lactobacillus sp
    ואח"כ צמיחה דלה שלוש פעמים
    ובבדיקה האחרונה מאתמול: צמיחה מעורבת.

האם יכול להיות שיש לי דלקת בנרתיק (פטריה) שמשפיעה על תוצאות בדיקת השתן? אין לי הפרשות מיוחדות או ריח רע... מידי פעם יש לי צריבה קלה מאוד (ייתכן שכבר פסיכוסומטי).
    אבקש להדגיש כי אני עושה היטב את בדיקת השתן (לאחר רחיצה עם מים וסבון, אמצע השתן ובתתנאים הכי סטריליים שניתן)

מה לעשות? האם אני צריכה לקחת שוב אנטיביוטיקה ל 10 ימים? או למניעה למשך כל ההריון ?

אודה לתשובתך.
    שרי
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

למעשה יש צמיחה משמעותית רק פעם אחת - אותו חיידק GBS שצמח בפעם הראשונה
    עבורו כבר קיבלתי טיפול והוא חלף. חשוב להגיד כי את תזדקקי לטיפול אנטיביוטי גם במהלך הלידה, משום שנשים שיש להן GBS בשתן נושאות אותו גם באופן משמעותי בנרתיק, ומטרת האנטיביוטיקה בלידה היא להגן על העובר מפני הדבקות.
    שאר התרביות הן לא חד משמעיות - לקטוביצלוס זה כלום, צמיחה דלה זה גם כנראה כלום. בוודאי שאין צורך בטיפול אנטיביוטי על פי כל הנ"ל, אלא אם יש סימנים מטרידים מבחינה קלינית או בבדיקות השתן לכללית.
    לדעתי הדרך הטובה ביותר בשלב זה לוודא שאין לך דלקת לא מטופלת בשתן היא לקחת תרבית שתן על ידי קטטר

ד"ר הדר

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה