רעלת הריון - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי בנות,

רציתי לדעת אם יש כאן בנות שעברו את התענוג הזה, כדי לשמוע קצת מה מצפה לי בהמשך.
    אני מרגישה שחוסר הידיעה מלחיץ אותי עוד יותר, אז אשמח אם מישהי תוכל לעזור בנושא.

תודה רבה

18 תגובות
עמוד 1
  • למה את חושבת שיש לך רעלת????
    יש לך לחץ דם גבוה?

מירי, אמא לחמישה מדהימים!!!
  • היי מירי,

אני לא חושבת, כבר קיבלתי אבחנה לצערי.
    פשוט הרופא כל פעם אומר לי שנראה מה יהיה בביקורת הבאה בעוד כמה ימים, ורציתי לדעת למה לצפות בכלל עד סוף ההריון.

תודה

• היי מירי,

אני לא חושבת, כבר קיבלתי אבחנה לצערי.
    פשוט הרופא כל פעם אומר לי שנראה מה יהיה בביקורת הבאה בעוד כמה ימים, ורציתי לדעת למה לצפות בכלל עד סוף ההריון.

תודה

• לפי מה שידוע לי (אני הייתי רק בחשש לרעלת) צריך להיות במעקב מאוד רציני על לחץ הדם והתחושות שלך ואם ח"ו יש שינוי הכי קטן מיילידם מיד כי זו סכנה מאוד גדולה לאמא.
    הרופא לא נתן לך שום הנחיות למדידה יומית של לחץ דם ובדיקה של שתן בסטיק?

• הרופא נתן הנחיות כמובן, כבר הייתי פעמיים באשפוז ועכשיו אני במעקב במרפאה פעמיים בשבוע, כל פעם בודקים ל"ד, סטיק ומוניטור, וגם חוזרת כל הזמן על בדיקות דם ואיסוף שתן לחלבון.
    הביקורים האלה במרפאה מאוד מלחיצים אותי, פעם יש רופא שמשוכנע שצריך לאשפז ופעם יש רופא יותר רגוע, ואני אף פעם לא יודעת איך אצא מהבדיקה ולאן...
    ואני לא ממש יודעת מה זה מבחינתם החמרה משמעותית ומה לא, ולכן לא יודעת למה לצפות כל פעם. לכן רציתי לשמוע קצת מבנות שעברו את זה, מתוך הנחה שקצת מידע יעשה לי סדר בראש... אני מקווה לפחות

• לליטלי שלנו היה... אקרא לה לפה
    היא תשמח לסייע ולענות.

• שבוע טוב
    ראשית תודה לשירוש
    שנית בנוגע לרעלת
    אספר לך מעט מהידע שרכשתי
    ואני זוכרת כי באמת זו הייתה חוויה לא חביבה ומנסה להתכחש לה..
    ראשית עפ מה גילו לך רעלת ?
    לי היה טישטוש קל שחלף ויחד עם זאת בגלל האטה במוניטור שהיה באותו רגע במוקד הופנתי לביהח
    משם לא יצאתי כבר אושפזתי ומשם עשו זירוזים וילדתי.. אושפזתי בשבוע 36 פלוס 2
    אז רעלת הריון זה דבר מאוד נפוץ ויש אותו להמון המון נשים מכירה מי שהיה לה משבוע 9 אם איני טועה ויש נשים אף במהלך חודש 9 כמוני
    כאשר השורה התחתונה ינסו לסחוב כמה שיותר במידה ואת יציבה מבחינת המדדים ואז סביב שבוע 38 יעשו לך השראת לידה משמע זירוזים כאלו ואחרים שאמורים לגרום לך לפתח לידה וללדת....
    בעצם ברגע שיש לך רעלת הסיכויים להגיע ללידה טבעית קטנים יותר יכול לקרות אם זה יקרה לפני שירצו הם לעשות זאת...
    לא הכי נעים המעקב וכו אבל הוא מאוד קריטי מאוד גם לך וגם לעובר
    מקווה שאת מטופת במחלקה להריון בסיכון עם רופאים טובים
    אם תרצי עוד פרטים וגם בא לך לפרט מדדים וערכים כמו חלבון בשתן ועוד אשמח לשמוע
    השתדלי כמובן להיות רגועה ובע"ה יהיה בסדר
    אשתדל להכנס מחר שוב אני פשוט עם ילדים חולים ואני לא 100 אחוז מקסימום בקשי משירוש והיא תתזכר אותי
    שבוע טוב בשורות טובות
  • לא מומחית לעניין אבל ממש בקטנה בהצלחה
  • שבוע טוב,

קודם כל תודה לשירה והמון תודה לך דובונית לב טוב (ליטל?) על התייחסות כל כך מפורטת ועוד באמצע הלילה! החלמה מהירה לך ולילדים שלך

• אני קיבלתי זירוז בשלוש מתוך חמש לידות וכל הלידות היו רגילות.
    בזירוז לקח יותר זמן עד שהתחילו הצירים והתפתחה לידה אז זה היה קצת יותר מעצבן.
    בלידות שהתפתחו לבד ביליתי הרבה זמן בבית והגעתי לבי"ח רק בסוף.
    אבל חוץ מזה, כל הלידות שלי היו רגילות ב"ה.

• תודה רבה מירי

אלה.
  • טוב אז אני מבינה שהבעיה היא המסביב ופחות החלבון
    ולכן את לא מאושפזת
    אבל כמו שאמרו ממש להיות עם יד על הדופק ואל תחסכי מעצמך אם את לא חשה בטוב לעוף לביהח
    אומנם אין הסבר מורחב על התופעה אבל כן תקפידי להיות רגועה כמה שניתן לאכול ולשתות ולנוח כמה שניתן
    ושבוע 33 ברוך השם זה מעולה 55555
    באשר ללידה
    תראי לא אשקר לך
    אז אם לא בא לך לקרוא את יכולה להפסיק כאן

אז ככה לידות שמתחילות כזירוז בעצם גם אלא שלא הן סיכון לך ולעובר
    כשיש זירוז זה קצת גבוה יותר כי העובר יכול להכנס למצוקה עוברית כי כופים עליו לצאת גם אם זה בשבוע 38 לפני שהוא מוכן בעצם וזה לא הכי נעים...
    אצלי הזירוזים לא הכי עבדו
    היה מאוד קשה
    כשהגיעו ונתנו פיטוצין ברמה הכי גבוהה כמה רגעים אחכ נרדמתי והחלה מצוקה עוברית שלמזלי אחרי שחצי צוות היה עלי הסתדר תודה לאל אבל זה לא היה נעים
    ובסופו של דבר אחרי כמה שעות פקעו תמים וזה מה שעזר להתקדם אבל הכל היה יכול להגמר אחרת ..... ולכן כל גוף ואיך שהוא מגיב
    יש כאלה שציק צאק ויש כאלה שלא
    מאחלת לך שבע"ה הזירוזים ישפיעו או תתפתח לידה קודם לכן ןבע"ה תהיה לך לידה קלה ותקינה בבריאות ובידיים מלאות זה הכי חשוב לכל דבר מקווה שלא הלחצתי אני כאן
  • היי,
    תודה על הפירוט!
    קיבלתי פיטוצין בלידה הקודמת אבל זה היה כבר במהלך הלידה אז אני מניחה שזה שונה. מקווה שיהיה בסדר.
    היום אישפזו אותי שוב כי הייתה החמרה מסויימת בביקורת, אז כרגע השאיפה שלי שייתנו לי למשוך עוד כמה שבועות עד הלידה

• לא ממי שזו לא תהייה שאיפתך
    השאיפה כרגע לבדוק זריקה להבשלת ריאות
    אם יש החמרה לא מחכים ממי זה מסוכן לך מאוד
    אל תפחדי עליו עוברים קטנים יותר בע"ה שורדים
    טוב שאת במעקב
    אפשר לשאול באיזה ביהח את ?
    אנסה להכנס עוד שוב בהמשך
    כאן בשבילך בהצלחה בריאות ובשורות טובות
    ושוב אם אץ חשה שלא בטוב לא להתבייש
  • אמרו לי אתמול שאם הייתי בשבוע קצת יותר מתקדם היו מיילדים אותי, אבל כרגע מעדיפים שאהיה קצת בהשגחה. אני בבלינסון.
    אני מאוד מפחדת שהעובר ייפגע. זה שהוא עדיין בבטן לא מפריע לי לרצות להגן עליו בדיוק כמו על זה שכבר בחוץ...
    אני ממש מעריכה כל מי שעברה קשיים כאלה ואחרים בהריון בגבורה, כרגע אני מרגישה שזה בעיקר קשה לי נפשית.

אלה.
  • בוקר טוב
    בדיוק נכנסתי לבדוק איך את
    אני הייתי בשיבא
    אבל חושבת שבקטע הזה ממה ששמעתי בלינסון בקטע הזה אני חושבת די בסדר והצוות ממש בסדר
    אני מאוד מבינה את זה שקשה לך נפשית מאוד
    כשאני הבנתי שיש לי רעלת הייתי שבורה ולקח לי כמה שעות להתאפס על עצמי
    וכשהחליטו שאין עוד סבב של בדיקת חלבון בשתן ומדדים אלא מיילדים הייתי בדאון רציני כי אני אחת שמאמינה שגוף בהריון מוציא את הילד כשהוא מוכן גם אם זה שבוע 42 ועדיף כמה שפחות התערבויות רפואיות
    אבל יש רצוי ויש מצוי
    לקח לי זמן ועיכלתי את הבשורה
    קראתי לבעלי כי לא הייתי מוכנה לעבור אף שלב לבד גם כשאמרו שהזירוז יכול לקחת ימים...
    זה לא קל
    זה מתיש
    הפחד עליו והרצון לגונן הכי טבעי בעולם
    זה שלא מיילדים כי הוא קטנצ׳יק ברור לי לגמרי
    ולכן תבדקי את האופציה של הבשלת ריאות ככה שאם חלילה יש משהו עדיף שלפחות לעובר יהיה את זה
    תדברי שתפי תפתחי חברויות עם אנשים שם
    אל תמהרי להשתחרר למרות הקטנצ׳יק בבית
    אלו שהיו איתי בחדר אחת היתה משבוע 27 ועד 37 ואחת משבוע 32
    אני הייתי בסהכ שבוע וחצי בביהח והלב על הקטנה שלראשונה מזה 3 שנים נשאר בלי אמא וישנה בלי אמא גמר אותי (ואני זו שגידלתי אותה כל הזמן הזה)
    זה לא פשוט להתנהל ככה
    אבל זה מקום בטוח יחסית בית חולים לתגובה מהירה שלהם לכל שינוי מפתיע חלילה וחס
    יש אפילו אנשי צוות כמו פסיכולוג עובדת סוציאלית או כל דבר שמסתובב שם במחלקה להריון בסיכון תדברי ואל תתביישי זה לנפש שלך..
    קבלי תמיכה ועזרה מסובביך
    ובע"ה יהיה בסדר תהיי חזקה ואופטימית
    ושם ישלח לך את הכוחות להם את זקוקה ובריאות לך ולעובר ובע"ה שהכל יגמר בשלום...
    זכרי את גם חשובה מאוד בסיפור הזה מאוד הרעלת בעיקר משפיעה על האמא (ויכול להיות לה חלילה תנודות מהירות ומפתיעות) ופחות על העובר ולכן אל תשכחי שהילדים צריכים בע"ה אמא בריאה חלילה לא להלחיץ אלא כי אני מבינה אותך ומזדהה איתך אבל כשהנתי תסכנות הבנתי שעדיף להיות עם יד על הדופק ושהשם ישמור
    חיבוקים ותהיי חזקה
  • תודה רבה לך דובונית!
    לחץ הדם בינתיים ירד קצת והתייצב והיום החליטו לשחרר אותי חזרה למעקב בקהילה.
    אמרו לי גם שאם לא יהיו שינויים עד אז, לחזור לבי"ח ב-37+0 לקבל זירוז.
    האמת שזה דווקא הרגיע אותי, שיש תאריך סיום לכל החוויה הזאת.
    כמובן שעד אז אמשיך במעקב צמוד בקופ"ח ואדווח לרופא על כל שינוי. אני מאמינה שיהיה בסדר בע"ה.
    תודה רבה על התמיכה וההתעניינות

• שבוע טוב!
    נכנסתי לעדכן - אז אחרי עוד ביקור בבי"ח מאז הפעם הקודמת כרגע אני בבית ואחרי 36 שבועות מלאים ברוך השם

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה