תיק לחדר לידה? :))) - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי בנות,
    לא מאמינה שאני כבר לקראת הסוף, מתרגשת בטירוף :) אז אני נכנסת מחר לשבוע 37 והבנתי שכדאי להכין תיק...
    אשמח לקבל המלצות על דברים שיכולים להועיל ושכדאי לקחת איתי לחדר לידה..
    אני מאוד רוצה ללדת בלי אפידורל (אבל אין לי בעיה עם טישטוש ודברים אחרים) אז גם טיפים לדברים שיכולים לעזור יועילו מאוד!! :)
    תודה לכן מקסימות
5 תגובות
עמוד 1
  • היי,
    אני נכנסתי היום לשבוע 40 ועוד לא ילדתי (ולמען האמת גם התיק שלי לא מוכן עדיין, איזה שאננות ), אז אין לי טיפים לגבי אריזת התיק, א-ב-ל היה לי חשוב להגיד לך שתשקלי טוב טוב את עניין הטשטוש.
    גם אני רוצה לנסות ללדת בלידה טבעית. במידה ולא אעמוד בכאבים או שהלידה תתארך אקח אפידורל. קחי שחשבון שאפידורל זה חומר הרדמה שמשפיע רק עליך, טשטוש לעומת זאת משפיע גם על העובר. זה אומר שיצא לך עובר מסטול ומטושטש. מה גם שהבנתי שהטשטוש משפיע גם על היולדת בצורה לא ממש טובה- עושה אותך מסטולה ועייפה.
    אז אם כבר את שוקלת אמצעי להקלת הכאב אני חושבת שכדאי מאוד שתשקלי אפידורל ולא טשטוש. או שתנסי להתמודד עם הכאב באמצעים טבעיים...

בהצלחה ולידה קלה וטובה!
  • היי עדי, תודה!
    הסיבה שאני לא רוצה אפידורל הוא הגב, הבנתי שאח"כ יש הרבה כאבים שנגררים איתנו לאורך השנים ואני גם ככה עם כאבי גב באופן סדיר בלי קשר להריון... עקמת...
    אני ממש מקווה שלא אצטרך גם טישטוש... יש עוד פתרונות חוץ מטשטוש?
    שיהיה קליל ותקין בקרוב מקסימה!! ושתצאו בידיים מלאות!
    שיר (:
  • יש מכשיר טנס שאמור להקל, אבל עוזר רק עד לשלב מסוים. בקורס הכנה אמרו לנו שמים יכולים להפחית כ- 60% מעוצמת הכאב אז אפשר להיות הרבה במקלחת (במידה ואת לא מחוברת לעירוי כמובן) ולכוןן את זרם המים למוקדי הכאב. ויש עוד כל מיני דרכים טבעיות כמו שיאצו, עיסויים, נשימות (את יכולה לקרוא על היפנובירת'ינג- שמעתי שזה מדהים).
    אין ספק שלאפידורל יכולות להיות כל מיני תופעות לוואי, זה החיסרון שלו, אבל בעיני טשטוש זו ממש לא אופציה...

שתהיה לידה קלה וחווייתית!
  • אפשר לקבל זריקה של פטידין אבל אחר כך אסור להסתובב במשך 3-4 שעות.
    ההמלצות להקלה על הצירים תלויים מאוד במוקד הכאב.
    יש כאלה שמרגישות את הצירים בבטן התחתונה.
    יש כאלה בגב.
    יש בבטן העליונה.
    כל אחת במקום אחר.
    אני בד"כ מרגיה את הצירים בבטן התחתונה (כמו כאבי מחזור חזקים מאוד).
    מה שמקל עלי זה פשוט לשבת שעות במקלחת ולשים את הטוש בדיוק על מוקד הכאב, זה מטשטש את הכאב וגם מרפה את השרירים ומקדם את הלידה.
    כשמתחילים להרגיש צירי לחץ שזה כואב למטה נורא אז אני ממליצה על כדור פיזיו, פשוט לשבת עליו ולקפץ לאט לאט או להסתובב.
    אם את מרגישה כאבי גב שמישהו יעשה לך עיסוי בגב עם כדורי טניס.
    כאבי בבטן העליונה אומרים שהכי טוב להפריד את הצלעות מהבטן, למשל להתלות על מעקה או משהו כזה.
    העיקר להיות רגועה (להשתדל) ולהיות כמה שיותר בתנועה וכמה שפחות בשכיבה.
    בכל מקרה, לקחת אפידורל זה לא סוף העולם ואם הלידה ארוכה ומתמשכת או מאוד מאוד כואבת אני ממליצה בכל פה לקחת אפידורל ומנסיוני לפעמים זה אפילו מקדם את הלידה כי ברגע שהאישה לא כאובה ומכווצת הרחם עושה את שלו ומקדם את התינוק בתעלת הלידה.
    בהצלחה בכל מקרה ותעדכני מה קורה!!!

מירי, אמא לחמישה מדהימים!!!
  • איזה מקסימות!! תודה רבה!
    כתבתי לי את הטיפים ואכניס את זה לתיק לידה שיהיה לבעלי בשלוף להזכיר לי מה לעשות..
    את הטנס יש לאמא שלי, אני באמת שכחתי ממנו :)
    תודה רבה רבה רבה!!!
    לגבי אפידורל - אני מקווה שאצליח לא לקחת, אני לא אומרת שאין מצב שאקח בשום פנים ואופן אבל מקווה לא לקחת כי אני מפחדת ממה שזה יעשה לי לגב בעתיד..
    תודה רבה :-*

בהצלחה לכולן!

שיר (:
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה