חרדת נטישה? פחד מתינוק חדש? אשמח לקבל טיפים - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום רב,
    אני בהריון שני. במהלך ההריון הזה ביצעתי בדיקת מי שפיר.
    מאחר וידעתי שלא אוכל להיות ליד ביתי לאחר בדיקת מי שפיר תכננתי לצאת מהבית ליומיים.
    רצה הגורל ויומיים לפני המי שפיר בעלי והילדה נהיו חולים בשפעת. בלית ברירה יצאתי מהבית לתקופה של 4 ימים ושהיתי אצל ההורים שלי. במהלך פרק הזמן הזה הבת שלי בת שנה ועשר הייתה בטיפולו המסור של אבא שלה ולא ראתה אותי.
    מאז עבר חודש. ואנחנו כעת חודש לפני מועד הלידה המתוכנן. אני מרגישה שהבת שלי נצמדת אליי מאוד.
    אני לא יודעת אם זה בגלל חרדת נטישה שפיתחה בגלל שעזבתי אותה ל-4 ימים או בגלל שהיא חוששת מהתינוק החדש שצפוי להכנס למשפחה בעוד מספר שבועות.
    אתן דוגמה שאולי תבהיר טיפה את העניין. אתמול נכנסתי לאסוף אותה מהגן. בסוף היום תמיד הילדים משחקים בחוץ כשהדלת בין החוץ לפנים סגורה (מדובר על דלת עם מעין זכוכית חצי שקופה, אפשר לראות צליליות דרך הזכוכית אבל לא יותר מזה).
    עליתי לקומה למעלה להביא את התיק שלה. כשחזרתי למטה בתי עמדה צמודה לדלת כניסה לחצר בוכה בכי תמרורים.
    רעיונות איך אפשר לעזור לה יתקבלו בברכה, ולהפחית את רמת ההצמדות והחרדה שלה.
    תודה מראש,
    אורית
3 תגובות
עמוד 1
  • אני כבר יכולה להגיד לך שהחלק הקשה עוד לפנייך,
    אין מה לעשות היא תקנא, ותרגיש שהיא "מפסידה" אותך לטובת התינוקת ותלחם על המקום שלה... זה טבעי.
    את יכולה להכין אותה לזה שהיא תהיה אחות גדולה, לתת לה אחריות כמו להביא לך חיתול שאת מחתלת, להחזיק את המגבונים - דברים קטנים שהיא יכולה לעשות/ לעזור בטיפול בתינוק כדי שהיא תרגיש שיש לה ערך בבית ויש לה מקום ויש לה תפקיד.
    יש המון ספרים מקסימים כהכנה לקראת אח חדש- את יכולה כבר מעכשיו לקנות ולספר לה.
    תסדרי את היום (אחרי הלידה) כך שיש לך חצי שעה ביום לבד איתה (שהתינוק ישן)

ואל תשכחי הכי חשוב: את נותנת לה את המתנה הכי גדולה שאת יכולה לתת לה בחייה- אח/ות! את לא צריכה לרחם עליה או להיות עם יסורי מצפון. מתישהו הם יהיו החברים הכי טוב, שנה ו11 זה הבדל מעולה!
    [url=http://www.thebump.com/?utm_source=ticker&utm_medium=UBB&utm_campaign=tickers]
  • תודה הדס!
    ברור לי שהיא תקנא. זה טבעי ולגיטימי. אני לא מתייסרת על כך.
    ואני בטוחה שזו תקופה שתעבור שבסופה יהיו שני ילדים בני אותו גיל כמעט שיהיו חברים טובים.
    יש לי ספר בבית בנושא ואני טוחנת לה אותו כמעט כל ערב (לפעמים היא מבקשת סיפור אחר אז אני לא מתעקשת). והיא כבר יודעת שלאמא יש תינוק בבטן
    (אם כי אני לא בטוחה כמה הם מבינים את ההשלכות של תינוק חדש בבית).
    אני מתכננת לפנות חצי שעה- שעה ביום (מקווה שאצליח לעמוד בזה). ואפילו ביקשתי מבעלי שניקח בייבי סיטר לשעה-שעתיים ביום כדי שאהיה כולי שלה בתקופה הראשונה.
    יש עוד משהו שניתן לעשות?
  • אני בגישה שהילד מרגיש מה שאנחנו משדרות לו.
    אם את תשדרי לה שאחות קטנה זה הדבר הכי מקסים שיכול לקרות לה וכמה שאנחנו שמחים שהיא נולדה, זה מה שהיא תרגיש (אבל את צריכה לעבוד על עצמך להרגיש את זה באמת)
    אבל אם את תחפשי את המשבר וכל התנהגות שלה תאמרי לעצמך או הנה, הנה המשבר שחששתי ממנו, הנה הקנאה, הנה היא.
    אז ברור שהיא תרגיש כך.
    כשאני ילדתי את אברימי לא ראיתי שום סימן של קנאה אצל אף אחד מהילדים שלי.
    מבחינתם היה לנו הכי כיף בעולם שנולד לנו עוד תינוק ועד היום הוא פשוט המתנה והצעצוע של כולם...
    ובעז"ה אני מתכוונת להתנהג כך בכל הלידות הבאות שלי.
    זה שינו בתפיסה אבל הוא מאוד עזר לי הרבה פעמים.
    הילדים שלנו מאוד מקבלים מאיתנו את מה שאנחנו מרגישים ולפי זה הם מגיבים.

מירי, אמא לחמישה מדהימים!!!
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה