CMV - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום רב,

לפני כ-5 שבועות עברתי הפלה בשאיבה, לאחר שבשבוע 9 נצפה עובר בגודל שמתאים לשבוע 6 ללא דופק. למחרת התברר שגם נדבקתי הדבקה ראשונית ב-CMV. ב-1.3 במהלך ההיריון לא היו לי נוגדנים כלל (IgG/IgM negative), ב-6.4 יום לפני ההפלה היו התוצאות הבאות:

CMV IgG Positive הערות והסבר
    CMV IgM positive הערות והסבר
    CMV IgM(Add.-VIDAS) CMV IgM POS
    CMV AVIDITY 0.32 Low
    CMV IgG (Add VIDAS) CMV IgG POS

הרופאת נשים שלי טענה שנראה שיש קשר, בעיקר מאחר והיתה לי שפעת קשה בשבוע 6 להריון (על אף שבתחילת 7 נצפה דופק אבל גודל העובר היה צעיר בשבוע ולכן הגעתי לביקורת בשבוע 9).

כעת 5 שבועות אחרי ההפלה ביצעתי בדיקות דם שגרתיות:
    CMV IgG Positive הערות והסבר
    CMV IgM negative הערות והסבר

האם זה אפשרי? אולי יש טעות בבדיקה? הייתי אמורה לחזור על הבדיקה רק 3 חודשים אחרי לוודא שיש עליה ב-AVIDITY, אז האם יתכן שהנגיף כבר לא קיים בגופי?

אחזור כנראה על הבדיקה כדי לוודא את אמינות התוצאה, אבל אם התוצאות נכונות וחיכיתי מחזור מאז ההפלה- האם ניתן לחזור לנסות להיכנס להריון?

תודה!
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

מה שקרה הוא שהשפעת הקשה לא הייתה שבפעת אלא מחלת הנשיקה כנראה, והנוגדנים אכן הופיעו מספר שבועות לאחר מכן. בהחלט סביר כי ההפלה נגרמה בכגלל מחלת ה - CMV. גם הבדיקות לאחר מכן הגיונות כי IgM יורד כעבור מספר שבועות באופן טבעי. וירוס ה CMV נותר חבוי בגופך לעולם, אך בזכות הנוגדנים את מחוסנת נגדו.
    ההמלצה היא להמתין מספר חודשים מאז ההדבקה ועד הריון נוסף (כשהיית בשבוע 6). ההמלצות נעות בין 3 ל - 6 חודשים המתנה.

ד"ר הדר

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה