שקיפות עורפית ובדיקת הדם שאחריה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום,

לפני יומיים הייתי אצל רופאת הנשים שלי. היא ציינה שאני שבוע 9 פלוס 3, אבל העובר מתאים לשבוע 9 פלוס 6.

קבעתי תור לשקיפות עורפית לרופא פרטי שקיבלתי עליו המלצה חמה (ד"ר יואב ינון) לשבוע 12 פלוס 3 (יום חמישי), ובדיקת הדם תאלץ להיות רק ביום ראשון שאחרי - בשבוע 12 פלוס 6. האם בעייתי?

כמו כן, הבנתי שיש לעשות את בדיקת הדם עד שבוע 13 פלוס 5. כפי שציינתי, אהיה בשבוע 12 פלוס 6, אך העובר גדול בשלושה ימים.. האם יכול להיות שגודל העובר יהיה גבולי מהבחינה הזו? יכול להיות שהפער עד הבדיקה יגדל מעבר לשלושה ימים?

חשוב לי לציין, שיש לי אופציה ללכת לשקיפות עורפית דרך הקופה, שריינתי תור לד"ר גוטניק יוליה (שאין לי עליה שום חוו"ד או המלצה), לשבוע 11 פלוס 6, ואז בדיקת הדם תהיה יום למחרת, בשבוע 12.

ההעדפה שלי ללכת לרופא הפרטי שקיבלתי עליו המלצה, אך אני חוששת מבחינת הזמנים האם זה כדאי.

אודה לעצתך בנושא.

תודה רבה,
    הריונית מודאגת :)
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

זה לא בעייתי, הן את השקיפות והן בדיקת הדם צריכות להתבצע עד שבוע 13+6. אמנם הבדיקות דם אחרי השקיפות אבל אין פער זמנים מוגדר או מסיום בין השתיים (בעבר המליצו על יומיים - אך אין לזה הכרח או בסיס). איני רואה בעיה מבחינת גודל העובר ו/או הזמנים לא אצל הרופא הזה ולא אצל הרופאה - זה לשיקולך.

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה