המשך הריון לאחר הפלה כושלת... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום ד"ר ערן,
    אני כרגע בהריון בשבוע 11 ויומיים.
    כשהייתי בשבוע 9 וחמישה ימים נערכה לי בדיקת אולטרסאונד שגרתית אצל הרופאה שאני מטופלת אצלה. במהלך הבדיקה הרופאה קבעה כי העובר קטן מידי (טענה שהוא בגודל שמתאים לשבוע 8 ושלושה ימים) וכי אין לעובר דופק.
    ניתנה לי הפניה למיון על מנת לעבור הפלה.
    בבדיקה שנערכה לי במיון, זמן קצר לאחר מכן, ניתנה לי אותה ההבחנה.
    הושארתי לאשפוז יומי במחלקת נשים באותו בי"ח וניתנו לי בערב 4 כדורי ציטוטק (כ-800 גרם) למרות שאני חתמתי על כך שאני מאשרת לקיחה של כדור מיפוג'ן והיה ידוע לי שזה הכדור שהיה אמור להינתן לי בתחילה.
    לאחר לילה ארוך וקשה של שלשולים חריפים, חולשה, גלי חום, זיעה וסחרחורת הודעתי לצוות הרפואי כי היה לי רק מעט מאוד דימום במהלך כל הזמן הזה. נאמר לי כי הכדור משפיע לעוד 3 ימים וכי הדימום המסיבי יגיע בהמשך. ועם המידע הזה שוחררתי לביתי.
    לאחר 3 ימים בהם לא היה לי דימום בכלל - חזרתי לביקורת אצל הרופאה הראשונית שהפנתה אותי למיון.
    בבדיקת האולטרסאונד שנערכה לי נמצא לא רק שהעובר עדיין ברחם, אלא שיש לו גם דופק תקין, גודל תקין והוא אפילו מזיז את גפיו.
    הרופאה ההמומה בדקה לגבי תרופת הציטוטק באינטרנט ואמרה לי כי הסיכוי לפגיעה בעובר הוא בסיכוי של 1-1000, ושזה יותר נמוך מהסיכוי שהעובר ילקה בתסמונת דאון באופן טבעי...
    לפי מה שידוע לי התרופה עלולה לגרום לפגיעה באספקת הדם לעובר ובכך לגרום לו לנזק מיבני או עיצבי... האם זה נכון?
    האם בכלל ניתן להמשיך הריון לאחר טיפול כושל בתרופת הציטוטק, או שהסיכון לעובר גדול מידי?
    אני אשמח לשמוע כל מה שתוכל לומר לי בנושא מאחר ואני נמצאת בטלטלה נפשית מתמשכת בגלל כל הסיפור הזה וממש אובדת עצות...
    תודה!
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

אני מציע כי תתייעצי עם המרכז הטרטולוגי של משרד הבריאות. להם יהיה את המידע הרב ביותר לגבי המשמעות של חשיפה בהריון לתרופות הללו - למעשה לא מדובר ברק בציטוטק, אלא גם במפיגין (למיטב הבנתי).
    מספר הטלפון הוא 02-5082825

ד"ר הדר

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה