סקירת מערכות- פרטית או דרך הקופה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש

• היי לכל האמהות והאמהות שבדרך,

מתלבטת מאוד האם לעשות את סקירת המערכות אצל רופא פרטי או אצל רופא פרטי שנמצא בהסדר עם הקופה (מכבי).
    חשוב לי לציין שלמרות גילי (35) ולמרות שהקופה תממן לי בחינם- אני מעדיפה ומקווה שלא אצטרך לעשות בדיקת מיי שפיר.
    לכן חשוב לי שהבדיקות של סקירת מערכות תהיינה יסודיות, מהימנות ומדויקות עד כמה שניתן.
    שכן בין היתר על סמך התוצאות של הבדיקות האלה, תתגבש ההחלטה הסופית האם יש צורך במיי שפיר או שניתן לוותר.

רציתי להתייעץ איתכן:
    1. האם יש הבדל באיכות, מהימנות והיקף הבדיקה בין אם היא נעשית באופן פרטי ובין אם היא נעשית עם רופא שעובד בהסדר הם הקופה?

2. האם אתן מכירות רופא פרטי שנמצא בהסדר עם קופ"ח מכבי- לצורך סקירת מערכות?
    אשמח לחוות דעת- גם טובות וגם לא, על רופאים שונים העובדים בהסדר עם מכבי.

3. האם לדעתכן רצוי לבצע את שתי הבדיקות אצל שני רופאים שונים?

תודה
    והמשך הריון קל ומשעמם...
2 תגובות
עמוד 1
  • היי,
    אני אמנם בתחילת הדרך ועוד לא התנסיתי באופן אישי אבל רציתי לחלוק איתך קצת מידע.
    1. תשאלי כל רופא נשים עם קצת מוניטין והוא יספר לך שההמלצה השרירותית לעשות בדיקת מי שפיר רק בגלל גיל כבר ממזמן לא רלוונטית. הסיבה ההיסטורית שבגינה מציעים את זה ומממנים את זה היא שהסיכון רק בגלל הגיל להפרעות כרומוזומליות שווה לסיכון לפגיעה בבדיקת מי שפיר, אבל היום הערכת הסיכון מתבצעת גם סביב שקיפות עורפית, הורמון בטא וחלבון papp-a. אם לאחר כל אלו עדיין ימליצו (ואני מקווה ומאחלת שלא) - אז את יכולה לשקול את זה.
    2. לי המליצו מאוד בחום על ד״ר שנטל. הבנתי שהיא עובדת בהסדר.

מאחלת הצלחה והרבה רוגע?
  • תודה רבה לך איןרעיוןלשם

בהחלט הרגעת אותי קצת...

המליצו לך על ד"ר שנטל לצורך סקירות?
    את יודעת היכן היא מקבלת?
    ;) I will do my best, God will do the rest
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה