2 שאלות לגבי הלידה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בלידה הקודמת לא נתנו לי זירוז ומעניין אותי לדעת למה.
    אני אנסה לתאר את המקרה אולי תצליח להבין מדוע לא נתנו לי זירוז.
    היתה לי ירידת מים.
    אמרו לי שתוך 24 שעות אני צריכה לפתח צירים.
    אחרי 23 שעות אכן התפתחו צירים.
    הייתי בחדר לידה כאשר לאחר 6 שעות צירים בלי פתיחה בכלל נתנו לי אפידורל.
    המשכתי עם הצירים ללא פתיחה עוד כ 3 שעות.
    לאחר 9 שעות עם צירים, עם אפידורל ובלי פתיחה היתה ירידת דופק שהובילה אותי לניתוח קיסרי.
    למה לדעתך לא נתנו לי זירוז???
    שאלה שנייה
    בגלל גובהיי 1.47, סכרת הריו קודמת ונוכחית, וניתוח קיסרי קודם, המליצו לי לעשות קיסרי בגלל שלא מושכים סכרת עד שבוע 40 ואי אפשר לעשות זירוז הפעם בגלל הצלקת ברחם.
    השאלה היא, אם לצורך העניין אני מגיעה עם צירים לפני המועד המתוכנן כלומר לפני שבוע 38 או במהלכו (הקיסרי מתוכנן כרגע ל 38.5) האם בכל זאת ניתן ללדת רגיל?
    אשמח לשמוע את עצתך.

תודה רבה
    ענת
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

זה בבחינת ניחוש כמעט אבל ייתכן והיו צירים בתכיפות או בעוצמה כזו שלא אפשרו תוספת זרוז
    בעיקרון, ניתן לעשות זרוז גם אחרי ניתוח קיסרי תחת מגבלות ובזהירות בשל החשש מסיבוכים וקרע של הצלקת ברחם. יחד עם זאת, ההחלטה האם לאפשר לידה רגילה (כולל עם זירוז) לאחר ניתוח קיסריתלויה במכלול של דברים, ולשם כך נדרשת בדיקה ושיחה פנים אל פנים, ולא המלצה דרך הפורום

ד"ר הדר

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה