ניתוח קיסרי 3 - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום.

לאחרונה התחלתי לחשוב הרבה על הנושא. אני נמצאת כרגע בהיריון שבוע 20 אני לאחר שני ניתוחים קיסריים שהאחרון היה לפני 3 שנים וחצי . התחלתי את ההיריון עם עודף משקל כך שהבטן שלי שמנה יותר.
    האם זה מצב שמסכן אותי בניתוח הבא? אני ממש חוששת שאני בסכנה בניתוח ויש לי סיוטים שיקרה לי משהו במיוחד בגלל שאני שמנה. כי מן הסתם לפתוח ולסגור בטן כזו זה יותר קשה...
    ויש אתרים שאומרים שעדיין אפשר גם ללדת רגיל אחרי שני קיסרי ושזה פחות סיכונים. עליי לציין שבדוח ניתוח האחרון שלי היה רשום שהייתה היפרמות של צלקת ניתוחית קודמת.
    האם תוכל להרגיע אותי בנושא? מאוד לחוצה...

תודה
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

ככל שהמשקל גבוה יותר וככל שמספר הניתוחים הקיסריים עולה כך יש פוטנציאל ליותר סיבוכים. צריך לזכור כי מילת המפתח היא פוטנציאל, וברוב המקרים הניתוח הקיסרי - גם השלישי וגם את במשקל עודף - מסתיימים בהצלחה, למרות תוספת הסיכון.
    למרות שיש מקומות המאפשרים זאת, בארץ כמעט ולא מקובל ללדת רגיל וגם אם כן, זה מאוד תלוי בשאלה של האם ילדת רגיל בנוסף בעבר ומה היו סיבות הניתוחים. אם אכן היה רושם בניתוח האחרון כי הצלקת הייתה פתוחה אז בוודאי זו תוספת סיכון משמעותית ולא הייתי ממליץ לך כלל על לידה רגילה.

ד"ר הדר

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה