חישוב סיכון סטטיסטי לתסמונת דאון - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום,
    אני בת 31, שבוע 17+5, ואלו תוצאות הבדיקות שעשיתי:

1. שקיפות עורפית: 0.7 מ"מ, CRL: 65.9, סיכון משוקלל לפי הגיל והשקיפות: 1:4,740

2. בדיקת דם לאחר השקיפות העורפית:
    PAPP-A: 2.02 MoM
    HCGb: 1.61 MoM
    שקיפות עורפית: 0.59 MoM
    (0.77 mm)
    הסיכון לדאון לפי הגיל ותוצאות הבדיקות: 1:10,000

3. בדיקת דם תבחין מרובע:
    AFP: 44.1 IU/ML 1.06 MOM
    HCG: 36.2 IU/ML 1.00 MOM
    UE3: 0.91 NG/ML 0.70 MOM
    INHIBIN-A: 139 PG/ML 0.73 MOM
    הסיכון לדאון לפי הגיל ותוצאות הבדיקות: 1:6,600

* לצערי לא ניתן לשקלל את כל התוצאות ביחד כיוון שעשיתי את בדיקות הדם בשתי מעבדות שונות (לא ידעתי..). עשיתי לאחר מכן גם בדיקת חלבון עוברי ע"מ לקבל תוצאה משוקללת אבל התוצאות יגיעו רק עוד כשבועיים.

4. סקירת מערכות מוקדמת: תקינה, למעט 2 מוקדים אקוגנים בחדר שמאל של הלב.
    המלצות: אקו לב עוברי בשבוע 22.

5. בדיקת וריפיי- תקינה, לא זוהתה הפרעה כרומוזומלית מספרית בכרומוזומים 21, 18, 13, X או Y. מצוין כי הרגישות לתסמונת דאון > 99.9%.

שאלות:

1. האם יש דרך לשקלל עבורי את הסיכון לתסמונת דאון של 2 בדיקות הדם (שקיפות עורפית + תבחין מרובע)? עושים ממוצע ביניהן? למה מתייחסים כל עוד אין לי שקלול של הכל?

2. הרופא שעשיתי אצלו את סקירת המערכות אמר שמוקדים אקוגנים בלב כממצא יחיד הם חסרי משמעות ומעלים רק במעט את הסיכון לתסמונת דאון- בין 1.1-1.2. באינטרנט ראיתי שיכולים להעלות עד פי 2 את הסיכון לתסמונת דאון. מה נכון? בכמה אני צריכה להכפיל את התוצאות שקיבלתי? ולאיזה תוצאה להתייחס כל עוד אין לי שקלול של כל הבדיקות? לתוצאה של בדיקת הדם של השקיפות העורפית או לתבחין המרובע? לעשות ממוצע ביניהן?
    ** אני מאוד מוטרדת מהמוקדים האקוגנים, ומנסה להבין איפה אני עומדת מבחינת הסטטיסטיקה, על מנת שאוכל לקבל החלטה מושכלת אם לבצע גם דיקור מי שפיר.
    הרופא של סקירת המערכות אמר כי מבחינה סטטיסטית אין לי צורך לעשות דיקור מי שפיר, אך זה היה לפני שקיבלתי את התוצאה של התבחין המרובע.

3. האם ניתן להסתמך על בדיקת וריפיי בנושא של תסמונת דאון? שרמת הדיוק שלה היא מעל 99.9%.

3. עד איזה שבוע ניתן לעשות דיקור מי שפיר? ראיתי שבין 16-20, זה כולל את שבוע 20? (20+6).. כי יקח שבועיים עד שאקבל את השקלול של כל הבדיקות ביחד עם החלבון העוברי.

4. האם לדעתך מבחינה סטטיסטית יש צורך שאבצע דיקור מי שפיר?

תודה רבה
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

1. אין דרך לשקלל את הכל ביחד, מתייחסים לכל אחד בפני עצמו
    2. המספרים הוא כפי שהרופא שלך אמר כ - 1.2 תוספת סיכון
    אבל בדיקת הוריפיי מורידה את הסיכון משמעותית אם כי לא שוללת לחלוטין תסמונת דאון
    זו הבדיקה שאליה כדאי להתייחס

3. ניתן להסתמך עליה בדיוק של 99%, אך היא לא מספקת תשובה של 100% כמו דיקור מי שפיר

4. עד שבוע 20, כולל

5. בעניין תסמונת דאון, הסיכון שלך הוא נמוך ביותר ולכן אין אינדקציה לדיקור מי שפיר בשל כך
    צריך לזכור כי דיקור מי שפיר יכול לאבחן, חס וחלילה, דברים אחרים, שאינם דאון

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה