עזרה דחוף - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בנות אני כל כך בלחץ שאני לא יודעת מה לעשות.
    ילדתי את הבן שלי לפני 5 חודשים ואם חשבתי שההריון והלידה היו מסובכים.
    אז עכשיו מגיעות בעיות אחרות ואני על סף התמוטטות נפשית בבית עם שני ילדים ולא יכולה להפסיק לבכות.
    בהריון היה לי CMV וילדתי בקיסרי חירום אחרי שהקטנצ'יק הסתבך עם חבל הטבור.
    הבן שלי נולד קטן (אבל גם אני ובעלי לא מאוד גדולים פיזית) 2.510 בשבוע 40+1.
    היום הייתי איתו בטיפת חלב והאחות שם הכניסה אותי ללחץ שכרגע אני פשוט לא מצליחה להשתחרר ממנו. הילד עלה רק 200 גרם בחודש האחרון ושוקל 5.700 אני לא יודעת מה אני אמורה לעשות ולא מצליחה להפסיק לבכות....
    אנא עזרתכן בדחיפות.
    תודה מראש,
    אורית
9 תגובות
עמוד 1
  • אחיות טיפת חלב זה דבר מלחיץ אז קודם כל תרגעי. האם הוא ניזון מהנקה בלבד? אם כן יש מקום לשלב סימילאק מטרנה או מה שזה לא יהיה. מה היא אמרה לך לעשות? שווה ללכת גם ליועצת הנקה להבין מדוע הילד לא עלה במקל, האם יונק טוב, כמה יונק. אבל הכי חשוב שתהי רגועה, ולטפל בנושא.
  • אם את רק מיניקה תוסיפי סימילאק/מטרנה בהדרגתיות
    אם אוכל כבר הנ"ל תעקבי אחר הכמויות
    שאוכל ותבדקי אולי החלפת בקבוק עם פטמה עדינה יותר רכה יותר וקטנה יותר
    מאוד חשוב שלא תשקעי ברגשות אשם
    ותזכרי שהכל זה רק תקופה.. בסוף הכל עובר
    ותבדקי עם עצמך אם את בוכה באופן כללי או רק בגלל מה שהאחות אמרה כי ייתכן ומדובר בדיכאון אחרי לידה וכדאי לטפל איכות החיים שלך תשתנה לטובה
  • עוד משהו שחשוב לזכור זה שאם את בלחץ, התינוק מרגיש את זה ומגיב בהתאם.
    לכן את צריכה קודם כל לחשוב גם על עצמך.
    למצוא דרכים להשתחרר ולהרגע, גם אם זה אומר להשאיר את התינוק לשעתיים-שלוש ולצאת עם חברה או לארוז אותו בעגלה ולצאת לבזבז המון כסף בקניון... (זאת הרי התרפיה הכי טובה בעולם
  • אני לא מניקה. מגיל אפס אנחנו עם תמ"ל. התחלנו עם נוטרילון, ועברנו בהמשך לאינפמיל בגלל ריפלוקוס.
    הוא אוכל 5 בקבוקים ביום של 150 (לא פולט כלום). לא יודעת אם זה בסדר או לא אבל אני לא יכולה לדחוף מעבר לזה. התחלנו קצת טעימות בימים האחרונים (רק 2-3 כפיות כל פעם כדי לבדוק רגישויות וגם במטרה שנגיע לגיל 0.5 שנה אז יהיה כבר אפשר לתת ממש ארוחה מהדברים שטעם כבר..
    אתמול בעקבות מה שאמרה לי נתתי גם מנה אחת של סימילאק עם דייסה שכבר ניסינו לפני כחודש ואז לא הצליח לנו. אמרתי אולי אחרי חודש המערכות יהיו בשלות יותר להתמודד עם זה.
    האחות הזו לא הייתה שיא הגאונות היא פשוט קטלה אותי על זה שאני לא מאכילה את הילד כמו שצריך ולא ציינה מה אני אמורה לעשות. יצאתי משם בתחושה שאני "אמא טאליבן".
  • מירי- מחר אנחנו מתחילים גן. וביום ראשון הקרוב אני חוזרת לעבודה (זו הייתה חופשת לידה מהירה מאוד עבורי)
    אני יודעת שלחץ מאוד משפיע לקחתי משהו טבעי להרגעה שהיה לי בבית. לא יודעת אם זה דכאון אבל מאוד מקווה שלא. היה לי לפני כמה שנים ובהחלט הספיק לי.... (-:
  • שיהיה בהצלחה.
    רק אל תשכחי את עצמך בכל העומס, המתח והלחץ.
    אני תמיד שומעת מה שיש לאחות בטיפת חלב לומר ואחר כך מתייעצת בנושא עם רופא הילדים שלי.
    יש לי רופא ילדים מקסים שמאוד קשוב ומאוד רגוע, הוא נתן לי הרבה בטחון באמהות שלי ומאוד מאוד מרגיע אותי.

מירי, אמא לחמישה מדהימים!!!
  • טיפת חלב נורא אוהבות להלחיץ!!
    לפי מה שידוע לי, ילד אמור להכפיל את משקל הלידה בגיל חצי שנה, ולשלש אותו בגיל שנה.
    זתומרת אם הילד נולד 2.5, בגיל חצי שנה אמור לשקול 5!!

גם אני ובעלי קטנים ורזים, והילד שלי תמיד היה צנום ופצפון. אין ביקור בטיפת חלב שלא אמרו לי שהוא תת משקל, שאין אחוזון בשבילו, שהוא לא עולה מספיק ושאלך לבדיקת התפתחות/רופא.

בהתחלה נלחצתי ורצתי, אבל אחרי כמה פעמים שב"ה הכל היה תקין הפסקתי.

אם את בלחץ לכי לרופא ילדים, תמיד כדאי לבדוק ולהיות רגועים.
    אבל באמת.. לקחת את טיפת חלב בערבון מוגבל...

ושיהיה בהצלחה

• תודה יעל.
    הבן שלי בן 5 חודשים. נולד 2.510
    וכרגע שוקל 5.730
    אני אכן מעט בלחץ. אבל בעלי הרגיע אותי ואומר שזה גנטי וכנראה שיש דברים בגו'
    בתינו בת השנתיים שוקלת 10 ק"ג.
    נקווה שיהיה בסדר ושמשקל נמוך תשאר בעייתנו היחידה.
  • רציתי רק לספר שלפחות במובן ההתפתחותי אנחנו בסדר.
    הילד חזר ביום הראשון מהגן ופשוט הפתיע אותי והתהפך מהגב לבטן....
    חייך וצחק כהרגלו בקודש. אז לפחות במובן הזה כיף לנו.
    התייעצנו עם רופא ילדים.
    ועשינו בדיקות דם. הכל יצא תקין תודה לאל!
    הפנו אותנו לדיאטנית.
    התור בעוד חודש וחצי.... מקווה שאחזיק מעמד עד אז.
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה