לידה בתקופת סטאז(משרד החינוך)- עצה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי כולן,
    אני חדשה פה, למרות שיש לי נסיכה בת 9 חודשים(:

אשמח להתייעצות
    אחרי חופשת לידה התפטרתי ממקום עבודה לאחר 7 שנים. עכשיו נרשמתי להסבת אקדמאים לגיל הרך(גננות) בגלל שאני אוהבת ילדים קטנים וסוףסוף היה משהו(הדבר הכי מושלם בעולםםם) שהזיז אותי וגרם לי לעשות שינוי.
    אני בת 30, רצינו להיות בהריון נוסף כדי שהילדים יהיו בהפרש של שנתיים.
    ההסבה היא שנה אחת ושנה שנייה כבר סטאז בגן. מה שזה אומר שאני אכנס להריון באמצע הלימודים וזה נוח להיות בהריון בזמן הלימודים כשרק יום או יומיים בגן. ואלד בתחילת שנת הסטאז בחודש דצמבר בערך...זה לא ממש נראה טוב.. האם לא יקחו אותי לסטאז? יכול להיות שזה יפגע בסיכוי שלי לעבוד במשרד החינוך?
    אולי כדאי להיכנס להריון עכשיו? ואז אלד ממש לפני תחילת הלימודים אבל זה נשמע לי אותם סיכויים שיקחו אותי לסטאז(נמוכים) כי יש גם חופשת לידה! וכמה זמן אפשר לקחת?

אשמח לדעת אם מישהי היתה במצב כזה או סתם עצה.

תודה(: ומקווה שנתראה בקרוב בפורום(:
    ענבל
9 תגובות
עמוד 1
  • היי יקירה!
    אם את עכשיו מתחילה בדרך חדשה, מדוע את בלחץ להיכנס להריון דווקא בשנה הקרובה? אני מבינה שיש לך רצון שיהיה הפרש של שנתיים בין הילדים, אבל ישנם דברים שקורים במהלך חיינו שמשנים את הנתיב והמסלול עליו התקבענו.
    את בעיצומן של הלימודים, בהריון יש בחילות, לא תמיד מרגישים טוב, לעיתים יש שמירת היריון וכו'
    אני במקומך הייתי ממתינה לאחר הסטאז' להיכנס להיריון....לא נראה לי כל כך קריטי עניין ההפרשים בין הילדים (בטח לא אל מול השיקול של לשאת היריון ולהיות אחרי לידה בעיצומו של שינוי מסלול קריירה). אז יהיה הפרש של שלוש שנים ולא שנתיים מבחינתי ודעתי האישית אין לזה שום משמעות.
    כדי שיהיה הפרש של שנתיים בין הילדים את תצטרכי להיכנס להיריום עוד חצי שנה בעיצומו של התהליך האישי שלך, לא הייתי חושבת פעמיים אלא מסיימת את הלימודים וההתמחות בנחת ואז חושבת על בייבי נוסף.
    בהצלחה!
    ]
    הילדים הם גשר אל עצמנו, שנתן לנו הזמן.
    שלום חנוך { מתוך השיר "על פני האדמה" }
    "I see your ture colors shining through
    I see your true colors and that's why I love you
    So don't be afraid to let them show
    Your true colors are beautiful like a rainbow"
    (מילים מתוך השיר true colors של Cyndi Lauper )
  • היי פלפלת!!
    תודה על התגובה((:
    אני אפרט את השיקולים שלי
    האמת שההריון הראשון שלי היה (טפו טפו) מעולה רק פרחתי, והתינוקת הייתה מדהימה(טפו טפווווווו) מהרגע הראשון, כן היו קשיים אבל זה ממש זניח ואפילו נשכח..
    לגבי הריון,אני רק אתחיל עכשיו שנת הסבה ואז עוד שנת סטאז שזה אומר עוד שנתיים רק. ואז עולות השאלות שלי לגבי הריון/ח.לידה וקבלת גן במשרד החינוך שנשמע לי שלא הולך יחד כ"כ..אז עוד שנה אחרי זה?
    וגננת זה מקצוע פיסי אז חשבתי שיכול להיות יותר קל להיות בהריון בלימודים, מבינה? בגדול סמסטר א פעם בשבוע ואז סמסטר ב פעמיים בשבוע, בכל זאת לא 5 פעמים...
    רק לגבי החופשת לידה והסטאז והסיכויים להיכנס למשרד החינוך, אלו הדברים שמטרידים אותי.
    וגם הייתי רוצה ללדת לא בהפרשים כי ההורים שלי מבוגרים (בת זקונים) אז שנהנה אחד מהשני כמה שיותר בע"ה!!!

אשמח להמשך דעתך (:ענבל
  • אני שומעת בהתלבטות את הרצון העז לתינוק
    במקומך לא הייתי מהססת יותר מידי... החסרונות לכאורה שציינת אינן משמעותיות בעיניי. גם בהריון או ח.לידה אפשר לעשות סטאז ולנצל את ההעדרויות המותרות ולהיעזר בסבתא ובבעל...בכל שלב בחיים יש התלבטות . אפשר להביא ילד וגם לעשות תהליכי חיים משמעותיים עם סיפוק גדול.
    בהצלחה
  • היי לכן,
    חני,תודה גם על התגובה (:
    רציתי לספר שדיברתי עם חברה שעשתה בדיוק את ההסבה הזו ואני חושבת שנתכנן את ההריון לזמן הסטאז. מסתבר שלא יפגע בי אם אהיה בהריון בסוף הסטאז,אלא אחרי חופשת לידה אקבל את אותו הדבר שהיה לי לפני כן.
    הבנתי שמדובר בלימודים עמוסים מאוד וגם שכנראה לא יקחו אותי לסטאז אם אני בהריון.
    בעיקר אני רוצה להיות שם הכי שאפשר בשביל התינוקת האהובה שלי ולא רוצה גם להעמיס על עצמי לימודים, השקעה,לחץ ובעיקר זמן שאני א**** לה.
    אז באמת אחכה עוד קצת וב"ה עוד שנה.

תודה לכן מתוקות(*:
  • נהגת בחוכמה כשהתייעצת עם חברה שעברה את המסלול

]
    הילדים הם גשר אל עצמנו, שנתן לנו הזמן.
    שלום חנוך { מתוך השיר "על פני האדמה" }
    "I see your ture colors shining through
    I see your true colors and that's why I love you
    So don't be afraid to let them show
    Your true colors are beautiful like a rainbow"
    (מילים מתוך השיר true colors של Cyndi Lauper )
  • הי ענבל,

גם אני מתחילה השנה את המסלול הסבה לגיל הרך, רציתי להתעניין איפה את מתחילה את לימודייך? כי לי משום מה ייקח ללמוד שנתיים לפני שנת הסטאז'?

• היי Irishks, אני מתחילה במכללת גורדון,בחיפה
    ואת? נראה לי שבאמת אין עוד הרבה מקומות שעושים זאת בשנה
    אולי עוד תצטרפי? אבל אם את לא מהאזור יהיה לך קשה מבחינת המערכת.
    את יכולה לכתוב לי מייל אם יש לך עוד שאלות

ענבל (:
  • הי ענבל,
    מה המייל שלך?
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה