הערכת משקל - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום,
    בשל כך שהבטן שלי קטנה יחסית, הרופאה הפנתה אותי להערכת משקל בשבוע 29 פלוס 3. הבדיקה היתה תקינה-
    BDP מתאים לשבוע 30.5, head cir מתאים לשבוע 29.5, AB.cir מתאים לשבוע 29.0, יחס HC/AC 1.09,
    Femur length מתאים לשבוע 30.0. גיל הריון US 29.1, הערכת משקל 1400 גר׳. אחוזון: 55.

היום הייתי בהערכת משקל נוספת, בשבוע 34 פלוס 6. ואלו התוצאות:
    מצג: ראש, שיליה קדמית, כמות מי שפיר: תקינה, דופק: הודגם, תנועות עובר: נצפו- תקינות, טונוס העובר: תקין, תנועות נשימה: נצפו- תקינות, פרופיל ביופיסי 8/8.
    BDP 87.8, מתאים לשבוע 35.3
    Head cir 306, מתאים לשבוע 34.1
    AB.cir 289, מתאים לשבוע 33
    Femur Length 65.3, מתאים לשבוע 33.5
    גיל הריון US 33.2, הערכת משקל: 2213 גר׳, אחוזון: 22

1. האם התוצאות בעייתיות / יכולות להעיד על בעיה?
    2. בשל ערך חריג אחד בהעמסת סוכר 100 אני במעקב הריון בסיכון גבוה ומקפידה על תפריט מתאים. התוצאות מעידות על כך שאין תופעות של סכרת הריון בעובר?

תודה
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

1. הערכת המשקל היא תקינה
    לאור שבירת אחוזונים (55 --> 22) היה כדאי לבדוק גם זרימות דם ולעשות מוניטור

2. אין תופעות של סוכרת לעובר, אך את רוב התופעות מאבחנים אחרי הלידה ולא תמיד
    זה בא לידי ביטוי בעובר (למעט המשקל והקף הבטן שאצלך הם תקינים ואף מעט
    קטנים).
    הדרך היותר טובה היא לוודא כי את מאוזנת במדידות הסוכר שאת עושה

ד"ר הדר

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה