דיקור מי שפיר - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי בנות,
    אני בת 38 וכשאלד בלי נדר אהיה בדיוק בת 39.
    מדובר בהריון 3. בהריון הקודם ילדתי בגיל 35+ ולא חשבתי על כלל על דיקור.
    לפי סקר חלבון עוברי בגלל הגיל יצא לי סיכון מוגבר לתסמונת דאון 1:190.
    יש לי אפשרות לעשות בדיקת דם במקום והאמת שהתעניינתי ויש ביום שני באזור שלי אם ארצה. צריכה להחליט כי יתפסו או שכבר תפסו את התור.
    מצד שני יש לי תור דיקור ביום שלישי הזה בבלינסון דרך הקופה מבלי לדעת את שם הרופא. התעניינתי והבנתי שרק בכירים ומומחים עושים את הדיקור.
    לגבי הבדיקת דם הבנתי מהם שהם בודקים רק 5 כרומוזומים ו7 תסמונות ותוצאת האמינות לבדיקה לתסמונת דאון היא 99.9% ושאר התסמונות בין 80-95% לעומת דיקור שזה הכי וודאי ב-100%. החשש הגדול זו הפלה בגלל זיהום או משהו דומה לאחר הדיקור.
    כל שאר הבדיקות יצאו לי בסדר גמור. רק הגיל הוא המשפיע פה.
    אני ממש לחוצה, זה בשלישי הזה .. ואני חוששת שאם אעשה בדיקת דם לחילופין אפספס משהו כי זה לא וודאי. .
    אמרו לי בחברה שמבצעת בדיקת דם שעדיף משבוע 10 ועד 18 ( אגב אני בשבוע 18) כי אם אעשה בדיקה בשבוע 19 אז אני עלולה לקבל תשובה לא טובה בגלל הגיל כי זה סוג של סקר ואז אצטרך בכל מקרה דיקור רגיל.
    ואז אפספס את הדיקור הזה ביום שלישי ואצטרך לעשות דיקור בשבוע 20 ומשהו שזה מאוחר.
    השאלה העיקרית, האם לעשות רק בגלל הגיל ?והאם יש פה עוד בנות שעשו דיקור בבלינסון דרך הקופה ואיך היה ?
    תודה רבה!
4 תגובות
עמוד 1
  • היי,
    אחרי שבהריון האחרון שלי עשיתי גם את הבדיקת דם וגם מי שפיר
    (מבלי לבחור את הרופא שעושה לי ואני בת פחות מ-35- ואגב כך את מוזמנת לקרוא את סיפור ההריון והלידה שלי).
    בדיעבד הייתי עושה מכלתחילה את המי שפיר מכמה בחינות.
    הבדיקות דם הן ב-99% ולכן תמיד יש בהן איזה שהוא גורם של אי-וודאות.
    בנוסף לזה הן מאוד יקרות וחבל על הכסף.
    מי שפיר בודקות טווח הרבה יותר נרחב של תסמונות ובעיות. אם את רוצה לקבל תשובה מהירה אז תעשי גם בדיקת fish הם בודקים שם זריז את אותן 5 תסמונות שבודקים בבדיקת דם.
    זה עולה קצת כסף אבל פחות מהבדיקת דם (לא זוכרת כמה כי לא עשיתי).
    המלצתי האישית תשמרי מבחנה או שתיים בצד למקרה שיהיו בעיות בהמשך ההריון לא תצטרכי לעבור דיקור נוסף.
    דיקור בשבוע 20 הוא לא מאוחר, לראייה יש הרבה בנות שנדבקות בCMV ועושות דיקור רק לאחר שבוע 20 (אני עשיתי ב-32+ ולא קרה כלום) ובארה"ב אגב יש מגמה לעשות דיקור כל כמה שבועות.
    ככל שגיל ההריון עולה הסיכון להפלה קטן ועיקר הסיכון בדיקור הופך להיות לידה מוקדמת.
    בהצלחה. המשך הריון תקין ועגלגל!
    Keep Smile
  • היי, תודה רבה על הפירוט.
    לא אכפת לי מהכסף אפילו אולי יכלתי לקבל החזר חלקי כתוצאה מבדיקת הדם אבל בגלל שאני יודעת שזהיא בודקת רק חלק מהכרומוזומים וזה רק סקר לכן לא הלכתי על זה. למרות שהרבה מסתמכות רק על בדיקת הדם.
    חבל שאי אפשר לעשות בדיקת דם+צ'יפ גנטי.
    אגב אין לי מושג אם לעשות את הצ'יפ כשאעשה את הדיקור.
    הפחד העיקרי שלי זה זיהום שיגרום להפלה כתוצאה מהבדיקה..
    אני גם יודעת שאנחנו בעידן מודרני וההתנסות יותר גדולה ולכן אני קצת יותר רגועה אבל עדיין לא. אתמול לא ישנתי כל הלילה מחשבות ושוב למרות שהרבה בנות עושות ואם חס ושלום אפול בסטטיסטיקה:-( . יש לי שתי בנות ועכשיו בן בבטן . לא רוצה להרוס משהו בריא.
    אני עדיין יכולה לעשות את בדיקת הדם השבוע אם ארצה אסע לרמת אביב מקסימום אבל אם חס ושלום התוצאות יהיה לא משהו אז אצטרך לבצע דיקור קצת מאוחר.. כי עד שאקבע תור לדיקור אבל אולי כדאי אם כן כבר ללכת על דיקור פרטי ואז התור יהיה יותר מהר. זה גם שיקול.

בכל אופן הבדיקה ביום שלישי הזה בבלינסון ומפחדת שאתחרט ( כאילו הולכת בלי ברירה.) ומדכא אותי שלא ראיתי באינטרנט אף חוויה של מישהי בבךינסון כתוצאה מדיקור.

• לגבי הצי'פי הגנטי. הציעו לי לעשות את זה לקראת סוף ההריון והבנתי שרב הנסתר על הגלוי.
    אומנם יש דברים שבהם הצי'פ הגנטי יכול לעזור ולגלות בעיות מסוימות.
    אבל יש גם הרבה תחומים אפורים כמו למשל שנמצא איזה קשר בין אוטיזם לבין גן מסוים אבל הקשר הוא לא קשר של 100% וכו'.
    אני בסופו של דבר לא עשיתי אבל זה כמובן לשיקולך....

• תודה
    הבדיקה היא מחר בבוקר. אעדכן בהמשך.
    לא יודעת אם ראית היום חדשות ערוץ 10 שלמרות שמישהי עשתה מי שפיר הילד יצא עם תסמונת מסויימת מאוד קשה.
    זה נראה שבאמת יכולים להיות עוד כל מני מחלות גנטיות נסתרות שלא עולים עליהן בבדיקות.
    לגבי הצ'יפ אחליט מחר אחרי יעוץ הגנטי. ממש תודה.
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה